Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] Kdo by to byl řekl, že výlet intergalaktického proutníka Jamese T. Kirka tentokráte do 20. století, za účelem dovezení světospásného párečku velryb, bude tak zajímavý. Napínavý či vícerozměrný v žádném případě, ale zase zábavný s vynikajícím komediálním timingem. 80 % ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tohohle dílu jsem se vyloženě bál, ale kdepak, je to velmi v pořádku. Celková debilita námětu, úkolů jednotlivých postav a chování pozemšťanů 20. století funguje. Takovým tím startrekovským způsobem. Okořeněno o příjemný, nenásilný humor ohledně cestování časem, který byl tolikrát před tím i potom opakován, ale málokdy byl využit tak vkusně. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Záhadná mimozemská entita (Greenpeace?) ohrožuje zemi a pokud Kirk a spol. nepřivezou na Zem dvě velryby, pravděpodobně za to lidstvo zaplatí daň největší. Celá zápletka s cestováním časem, unášením kytovců a "zelenou" agitkou je čiré WTF, ale Nimoy si včas uvědomil, že se to nesmí brát moc vážně, čímž Cestu domů prakticky zachránil. McCoy hláškují v nemocnici, Kirk urážející lidi na ulici a Spock používající vulkánský stisk na pankáče v autobuse... na to se nedá zapomenout. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Zábavné 80's sci-fi, které je víceméně definicí toho, proč mě SG univerzum tak baví. Má to své veliké mouchy (přestřelený závěr, přílišné tlačení na eko-notu, absence de facto jakékoliv akce a záporáka), ale i tak bych za takhle příjemné a uvolněné sci-fi byl velice rád i v dnešní době. Navíc ty krásně jednorozměrné charaktery první posádky jsou neskutečně kouzelné. Pomezí 3* a 4*. 70% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Spock tentokrat ako reziser filmu nam ukazal Star Trek trosku v inej podobe, na aku sme boli zvyknuti, teda skor v takom nezvycajnom, komedialnom obale. Nie kazdemu to mohlo sadnut a ja sam som premyslal nad tym, ci mu dam 3 alebo 4 hviezdicky, ale bavilo ma to, takze predsa len za 4. ________ William Shatner - (Kirk) +++ Leonard Nimoy - (Spock) +++ DeForest Kelley - (McCoy) +++ James Doohan - (Scotty) +++ George Takei - (Sulu) +++ Walter Koenig - (Chekov) +++ Nichelle Nichols - (Cmdr. Uhura) +++ Jane Wyatt - (Amanda) +++ Catherine Hicks - (Dr. Gillian Taylor) +++ ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Spock (Leonard Nimoy), který má být bez emocí, se v závěrečné scéně, kdy osádka raketoplánu skáče do moře, směje. (Pe4Ce22)
  • Po dlouhém jednání Shatner souhlasil, že bude v tomto pokračování hrát. Podle neoficiálních informací za roli inkasoval 2 milióny amerických dolarů. Ve smlouvě si navíc vymínil, že odměnou za jeho účast na tomto filmu bude post režiséra případného dalšího pokračování. Leonard Nimoy obdržel jako herec a režisér snímku 3 milióny amerických dolarů. (WolfR)
  • William Shatner se natáčení tohoto pokračování nechtěl zúčastnit. Natáčel právě seriál T.J. Hooker (od r. 1982), jehož sledovanost nečekaně vysoce stoupla. Nebyl rovněž spokojen se svým honorářem a žárlil na režisérské úspěchy svého kolegy Nimoye. (WolfR)

Reklama

Reklama