Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Jednoznacne nejzabavnejsi Star Trek film. Misty uz to brousi do sfery regulerni komedie, ale velmi povedene a zaroven je zde kreativne star trekovsky zobrazeno ekologicke poselstvi pro planetu zemi skrze galaktickou velrybi komunikaci. Spock na reziserske stoliccce tedy tentokrat boduje naplno. 9/10 ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný Shatnerovský Star Trek, který kloubí dohromady více filmových žánrů a celkem úspěšně. Asi je to tím humorným nádechem, kterého by ovšem mohlo být více, že se mi to líbilo. Postavy se tu chovají uvěřitelně a nejsou to jen loutky na odříkávání dialogů. První minuty po vylodění se v San Franciscu jsou opravdu vtipné a hlavní dějová linie je zajímavá. -"Do you guys like Italian?" -"Yes." -"No." -"Yes." -"No." -"I love Italian and so do you." -"Yes." ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tohle je ukázka toho, že předhodit divákovi dílo naivní-tak čistě, že by se z něj mohli učit i ty nejnaivnější pohádkové postavy filmového světa-nemusí být nutně recept na katastrofu........Nimoy si po své předešlé StarTrekovské režijní škytavce asi uvědomil, že sice umí udržet vážný výraz ve Spockově obličeji ale už neumí udržet dynamiku a stravitelnost čistě vážného sci-fi filmu....tak to vzal z druhého konce a nutno dodat, že velmi povedeně....Všechny ty vtípky, střeštěné situace a skoropohádkový příběh-jsou evidentně tvořeny s radostí, hravostí a odvahou...Jako divák to cítím, dokážu to ocenit a s radostí pak přehlédnu pár drobných přešlapů=80%= ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvnich cca 40 minut to je regulerni Star Trek, film navazuje primo na predchozi dil, posadka se vraci domu a zjistuje, ze je Zeme v prdeli. Zadny vtipky, nic, proste vazne a docela temne natoceny. Jenze pak se dej presune do 20. stoleti na Zemi a tady zacne nepretrzitej sled scenek na tema zmatena posadka versus 20. stoleti. Ne, ze bych se nebavil, videt znamy postavy, jak se bezradne motaj po ulicich, je vetsinou sranda a povede se nemalo paradnich forku a hlasek, ale precejen to pak uz je zbytecne dlouhy a clovek by uz zase rad videl nakej ten vesmirnej souboj. To, ze tu je jakysi ekologicky podtext je ale uplne jedno, to vubec nevadi, nastesti. Co se tyce hercu, prislo mi, ze jsou oproti minulymu dilu vic ve forme a triky jsou naopak oproti minulymu dilu lehoucce slabsi. Ale Nimoy uz si rezii ochmatal a ma to pevne v rukach. Takze urcite jeden z nejzabavnejsich Star Trek filmu, ale urcite ne nejlepsi nebo nejakcnejsi a podobne. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zakoncenie volnej trilogie tentoraz pojali v komedialnom style. Hlavna zapletka je blazniva asi ako väcsina zapletiek o cestovani v case, ale aspon sa nezabudlo aj na nejaku myslienku. Aj Greenpeace by mala radost. Ziadny zaporak sa tentoraz nekona rovnako ako suboj hviezdnych korabov. Zasadenie nasich oblubenych postav do roku 1986 je zdrojom mnozstva vtipnych scen. Nielen neustale spickovanie medzi Kirkom, Spockom a Kostrom, ale konecne dostanu poriadny priestor aj ostatni clenovia posadky a kazdy z nich tu zaziari jak v komickej scene, tak zaroven maju vyznam aj pre pribeh. Na môj vkus je to malo sci-fi a vo vesmire sa to odohrava minimalne. Dokonca sa to snazili vykompenzovat opakovanim sceny vybuchu Enterprise z minulej casti. Takisto hudba je tentoraz dost odlisna. Menej typicky Star Trekovska. Trikova stranka je stale slusna. Tazke vysledkom je skôr komedia so Star Trekovskou posadkou, ktora ani na chvilu nenudi, ale ja mam radsej tie viac sci-fi diely s poriadnym dramatickym nadychom. 7/10. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Spisovatelka Vonda N. McIntyre napsala podle tohoto filmu stejnojmennou knihu, jež v češtině vyšla roku 1994, jako „Zpěv z neznáma“. (ČSFD)
  • George Takei, představitel Sula, prosazoval do scénáře scénu, ve které Sulu potká v roce 1986 jednoho ze svých předků. Nakonec ale prosazena nebyla. (WolfR)
  • William Shatner se natáčení tohoto pokračování nechtěl zúčastnit. Natáčel právě seriál T.J. Hooker (od r. 1982), jehož sledovanost nečekaně vysoce stoupla. Nebyl rovněž spokojen se svým honorářem a žárlil na režisérské úspěchy svého kolegy Nimoye. (WolfR)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno