Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na zapadlé planetě Nimbus III, kde se střetávají hranice Federace, Klingonské a Romulanské říše, na planetě takzvaného galaktického míru, kde najdete vše kromě míru, se vynořuje Vulkánec Sybok a začíná stavět svou galaktickou armádu Světla, aby naplnil dávná proroctví. Na rozdíl od jiných Vulkánců využívá své telepatické schopnosti ke kontrole ostatních, kteří ho pak slepě následují. Když přímým útokem získá kontrolu nad "hlavním městem" pusté planety, zajme vyslance všech tří mocností. Kapitán Kirk je spolu s novou a dosud neseřízenou Enterprise vyslán, aby rukojmí osvobodil. Avšak Sybok pro ni připravil past, ze které není úniku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

dragon94 

všechny recenze uživatele

Upřímně začínám litovat, že jsem se do sledování Star Trek filmů pouštěl. Jediné co zatím za něco stálo byl Khanův hněv a i ten byl na poměry konkurence maximálně průměrný. Ani tenhle film nepatří k něčemu co by se dalo označit za alespoň slušný snímek. Narozdíl od 3. a 4. filmu obsahuje Nejzažší hranice, alespoň nějakou zápletku a Spock má raketové boty, ale krom toho ten film nemá divákovi pořádně co říct. 2* 35% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film začíná na planetě Nimbus III. a po malé úvodní epizodě se děj přesune na planetu Zemi. Pak se vše začne spojovat a z prachu planety Nimbus III vzejde hlavní podstata i postava příběhu. Píše se Hvězdné datum 8454.1 a zajmutá loď Enterprise se vydává do samého středu Galaxie, hledat bájnou planetu Sha Ka Ree. Co je Sha Ka Ree ? Klingonové jí říkají Qui Tu, Romulanové jí říkají Vorta Vor, v Andorianštině je to nevyslovitelné a my lidé, jí říkáme Ráj. Najdou Ráj nebo Peklo ? Zajímavost - Přistávací modul ( raketoplán ) mateřské lodi U. S. S. Enterprise se jmenuje Copernicus ( Koperník ). Abych řekl pravdu, jeden z nejhorších Star Treků, co jsem viděl. Vizuální efekty jsou slabé, jako příběh samotný, málo vtipu a akce...prostě skoro nuda. Ve filmu zazní The Moon´s a window to heaven : http://www.youtube.com/watch?v=Cm3JLtmnsj8 ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

No závěr s dědečkem tedy rofl, chvíli jsem měl za to, že to myslí skutečně vážně. Jerry se sice vrátil, ale to je tak jediné, co na pátém Star Treku stojí za pozornost. Minutu od minuty je to čím dál větší zmar a ke konci se z toho stává plnohodnotné filmové déčko a to jsem se ještě nezmínil o drzosti, s jakou nám tvůrci v roce 1989 předkládají efekty, připomínající skoro původní seriál z šedesátých let. Nejlepší je tak na celém snímku počáteční uvolněná kapitola o dovolené na Zemi, která tak trochu vzpomněla skvělý čtvrtý díl. Snímek je koukatelný jen díky hlavním hrdinům, díky Kirkovi ani tak ne, ale Spock a McCoy jsou úžasní. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Neni to az tak spatne jak jsem podle hodnoceni ocekaval, ale nejslabsi Star Trek film do te doby to urcite je. Stale jsou zde ale super sceny na zemi v narodnim parku, pisecne prostredi planety Nimbus III, setkani s bohem, nebo navrat hudby Jerryho Goldsmithe, takze co nabidnout to ma. 6/10 ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Zatím asi nejslabší film ze staré startrekovské filmové série. Zatímco předchozí Cesta domů byla vyloženě vtipná a zábavná, Nejzazší hranice je o poznání nudnější, filozofičtější a tuším, že v porovnání s ostatními díly i snadno zapomenutelná. Nějaké ultimátní záporáky zde nehledejte a stejně tak jakékoliv novátorské prvky Shatnerovy režie. Uvidíme, jak si povede posádka Enterprise příště. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Když měl film vyjít na DVD, požádal William Shatner studio Paramount o dodatečné peníze, aby film přiblížil svému původnímu záměru. Studio odmítlo. (ČSFD)
  • Přistávací modul mateřské lodi U. S. S. Enterprise se jmenuje Copernicus (Koperník). (Terva)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama