Reklama

Reklama

Americký fotbal vás srazí k zemi a pak od vás očekává, že se znovu postavíte na nohy.Univerzitu Marshall a celé městečko Huntington srazí k zemi obyčejný život mnohem hůř. Právě v tom okamžiku se objeví Jack Lengyel a přijme práci, o kterou nikdo nestál: sestavit nový marshallský fotbalový tým jen několik měsíců po leteckém neštěstí, při kterém zahynuli všichni univerzitní hráči. Matthew McConaughey jako energetický trenér nezkušených hráčů, jejichž naděje na vítězství je mizivá. Ale všichni chtějí vyhrát. Napětí a inspirace v příběhu o sportu i uzdravování, natočeném podle skutečné události. Čas běží dokud rozhodčí nezapíská. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

pepo 

všechny recenze uživatele

To som si zase raz pekne poplakal. Aj ked viac kvoli teme nez filmarskemu kumstu. Bolo tu totiz zarobene na ovela viac. Skoda, ze to nebol pribeh mesta, ale stokrat videny pribeh jedneho teamu. Pokojne to mohlo mat o pol hodku navyse a namiesto patetickych scen (v tradicnom hollywoodskom megasladkom prevedeni) sa venovat aj upozadenym postavam a atmosfere. Bolo by to omnoho silnejsie. Takze spokojnost, no nie nadsenie. Netradicne uvolneny McConaughey tiez potesil. 7/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší športový film využívajúci, ale nezneužívajúci skutočné udalosti z prostredia amerického športu. McG a spol. vytiahli z rukáva slušné eso a ako sa zdá, takýmto príbehom stále nie je koniec. Ja osobne mám na ne slabosť, takže som sa znova potešil. Prakticky sa však jedná o slušná drámu o tragédii, ktorá zasiahla jeden futbalový tím. Zápasov sa veľa neodohrá, tie súťažné sú len tri, ale majú tie správne grády, ako aj celý film s veľmi citlivou témou a veľmi citlivým spracovaním. Som prekvapený. Hlavne z réžie, McConaugheyho a celkového dojmu. 80%. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tolik pokusů o vyvolání slziček se hned tak nevidí. Jistě - tohle téma si o to vyloženě říká, ale čeho je moc, toho je příliš. Na city se tu útočí už na začátku filmu, kdy letadlo spadne, pak během doby, kdy se s tím celé město vyrovnává až po závěr, který nebudu prozrazovat, ale je jasné, jak to celé dopadne. Na druhou stranu se mi docela líbila sportovní stránka - ačkoliv americkému fotbalu vůbec nerozumim a je to pro mě zparchantělé rugby, tak tréninky, studium taktiky i samotné zápasy mě docela bavily. A nakonec jsem konečně trochu pronikl do toho, jak se tenhle sport počítá. Herecky jsem trochu na rozpacích. Matthew McConaughey nikdy nebyl mým oblíbencem a tenhle film na tom moc nezměnil - jeho projev alá poručík Columbo mě prostě nesedl. Připadal mi silně nepřirozený a přál jsem si, aby na začátku s tím letadlem spadnul on a ne Robert "T1000" Patrick. Nesedli mi ani afektovaný Anthony Mackie a Kate Mara, která neumí brečet. Naopak potěšil výkon Matthewa Foxe a Davida Strathaima, který sice nepředvedl kdoví co, ale já mám tohoto herce docela rád. 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film o dobre a optimizme v smutnej a ťažkej realite. Aj keď sa nemôžem ubrániť pocitu, že ide o priamy útok na city diváka, film u mňa zafungoval. Dej je síce pomerne jednoduchý avšak aj napriek tomu, že sa tu nájde pár hluchých, nudnejších miest, dokáže udržať pozornosť celý čas. Na začiatku sa stane veľká tragédia a potom sa už všetko od nej odvíja. Na druhú stranu, emotívne to nebolo také vypäté akoby sa dalo čakať, ku koncu sa to síce zlepšilo, ale tiež som z toho nepadol na zadok. V rámci mierneho nadpriemeru však ušlo. Najviac ma oslovil a upútal výborný Mattov výkon a odklon od jeho typickej hereckej pózy. Takého "nadšeného" a s takou mimikou som ho ešte nevidel :). 75/100 ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Velice sympatický film. Bláznivé způsoby McConaugheya jako nového trenéra Marshalls, které pomáhají celému městečku se postavit znovu na nohy po tragickém incidentu. Jako asistenta Foxe (Jacka z lostů) uvidíme v smutnější roli, která se nemůže vypořádat s katastrofou, a cokoliv se děje ve městě to spojuje se vzpomínkami, které následovali před havárií. Je úplně věrohodný jako všichni ostatní, děkan, president Dedmon, Annie Cantrell jako snoubenka jeho syna, stejně tak i pozůstalí 4 hráči. A konec konců, nejtěžší zkouškou je pro ně postavit se znova a znova na hřiště, dokaď nezačnou vyhrávat a tím dát hold všem pozůstalím i mrtvým z týmu a fans marshalls. Nejde tu jen o vítězství. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Otec zemřelého hráče Chrise Greffena (Ian McShane) si čte v kavárně knihu "Na západní frontě klid" od Remarquea. Když trenér Jack (Matthew McConaughey) povzbuzuje ředitele k návštěvě federace, píská melodii z filmu Hodný, zlý a ošklivý (1966). Na konci v titulcích je záběr na ceduli s nápisem: "Bůh dal, Bůh vzal." Jedná se o citaci z Bible, z Knihy Jób, první kapitola, verš dvacátý první. (Kuny27)
  • Film si odbil premiéru 12. decembra 2006 v Huntingtone, hollywoodska nasledovala o dva dni neskôr. V oboch prípadoch bol použitý zelený koberec namiesto tradičného červeného. Zelená je totiž farba tamojšej Marshall University. (misterz)
  • Jednalo se o charterový let, při kterém zahynulo 37 členů týmu, 8 členů trenérského personálu, 4 členové leteckého personálu, 1 zaměstanec letecké společnosti a dalších 25 významných lidí. 70 dětí ztratilo jednoho rodiče a 18 dětí navíc osiřelo. (sir-dave)

Reklama

Reklama