Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (864)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

CouchSurfing v nablýskaných hollywoodských barvách. Až do teď jsem si myslel, že je to spíše výsada těch, kteří mají hlouběji do kapsy, ale to bychom asi nekoukali na romantickou komedii nýbrž na nějaké sociální drama. Takže jsou tu všichni standardně krásní - aha, Jack Black - nebo jinak výjimeční, thymolínově se na sebe usmívají a občas si nezávisle vrznou, aby později pochopili, že i tohle může být láska .. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

V rámci romantických komedií jsou Prázdniny lehkým nadstandartem, který kromě výborného obsazení nabízí i smysluplnné intertextuální ukájení kolem filmové hudby. Kromě pochopitelného protěžování Morriconeho a H. F. Zimmera jsem se dočkal např. i milého mrknutí (přesněji šlehnutí bičem) směrem k maestru Williamsovi. To pravé ultimátno se ovšem skrývá ve scéně z videopůjčovny, kde Black náhodně vybírá filmy, brouká k nim jejich slavné melodie, připojuje drzé i pravdivé glosy a stačí se při tom dotknout nejednoho absolventa školy života. Jen by mě zajímalo, odkud se zde bere to neustálé poměřování s Láskou nebeskou. To je opravdu, ale opravdu scestné. A soundtrackáři se na tenhle film podívají povinně, protože Jacka Blacka jako filmového skladatele už nikde jinde nepoznají (pokud se tedy nechystá nějaký utajovaný spin-off nebo crossover s LSO)! :) ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nečekal, že Jack Black v přímém měření sil porazí hvězdy typu Kate Winslet či Jude Law. Působí ze všech nejpřirozeněji, má nejlepší roli, dokázal mě jako jediný rozesmát a stal se mou nejoblíbenější postavou celého filmu. Jakmile zmizel z obrazovky, začal jsem si uvědomovat, jak tuctovou a průměrnou romantiku zase sleduji. Ze žánrů by se měla úplně vymazat komedie, hodnocení je přespříliš vysoké. Nancy Meyers si předchozími filmy nastavila laťku příliš vysoko a tu teď bude stěží překonávat. První pokus jí tedy nevyšel, Prázdniny jsou jejím nejhorším filmem. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jen zřídka se povede USA takhle dobrá romantická komedie. Celý film mi přišel šíleně upřímný. A na to, že má přes 2 hodiny, jsem se ani chvíli nenudila. Úžasná čtyřka doplněna o kouzelné momenty a situace. Mě tu nechybělo opravdu nic. Žádná scéna, kde bych si řekla "Nooo, tak tohle mělo být jinak". Jedním slovem (a to nepřeháním) - DOKONALÉ. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Prázdniny spadají do kategorie podařenějších komerčních romantických snímků, které zvládají uvolnit i slušně pobavit. Stojí to na charismatických hercích; právě oni pozvedávají výslednou úroveň minimálně o jednu kvalitativní třídu výše. Především Kate Winslet. Potěší i Eli Wallach (tohle je taková jeho benefice). Velká škoda, že neexistuje pořádný scénář, natožpak nějaký děj. Výsledek je slepenec různě podařených scének. Mezi nejpovedenější se řadí většina těch, kde se autoři s vkusem trefují do poměrů ve své branži. Ač snímek celou dobu baví a nenudí, tak rozhodně se mohlo pobýt delší dobu ve střižně, jelikož skoro 140 minut je napřeci jen na samé hranici snesitelnosti. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (26)

  • Dustin Hoffman v Noční Show Jaye Lenoe (od r. 1992) prozradil, že jeho cameo ve filmu bylo neplánované a nebylo ve scénáři. Když jednoho dne projížděl kolem videopůjčovny Blockbuster Video, viděl, že se tam něco natáčí, a tak se rozhodl zastavit a podívat se tam. A protože se znal se scenáristkou a režisérkou Nancy Meyersovou, vymysleli společně scénu, ve které se herec objeví. (Pavlínka9)
  • Interiér domu Amandy (Cameron Diaz) byl postaven ve studiu, a i bez stropu, elektriky, plynu a vody stál přes milion dolarů. (don corleone)

Reklama

Reklama