Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (863)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Dlouhý dvě hodiny po závěrečných titulkách, jsem zvažoval jestli přece jen 5* není moc. NE NENÍ ! Na film Prázdniny jsem se opravdu těšil a jelikož mi v kině utekl, musel jsem počkat až na DVD. Čekání rozhodně stálo za to a já vám tenhle snímek mohu jen doporučit. Už při prohlížení fotogalerie na mě neskutečně dýchla atmosféra. Krásně zasněžená chaloupka v Surrey a výborný výhled na malebnou krajinu, byl vážně nezapomenutelný zážitek. A i když velký domy, jako byl ten v L.A., mám taky rád, stejně u mě vyhrávala ta Anglie. Atmosféru jsme probrali a teď chci prodebatovat herce. Jack Black už v King Kongovi předvedl, že "normální" role mu nedělaj problém a tady to znovu dokazuje. Kate Winslet je po všech směrech neskutečná kóča a vlastně vytáhla film až na těch 5. Teď na rovinu řeknu, že Juda Lawa nemusim stejně jako Cameron Diaz a i když mi ze začátku lezli krkem nakonec jsem si na ně zvykl a v mézích jim i fandil. Navíc tenhle film podpořuje jeden z nejlepších soundtracků všech dob. Dvojka Winslet+Black mi přirostli k srdci nejvíc nejen pro to, že jsou geniální, ale ve filmu debatují o filmech-hudbě-knížkách, což je přesný úder do mého vkusu. Prázdniny jsou prostě po všech stránkách relaxační film, který si za život pustím ještě stokrát. Doporučení: chcete-li si film pořádně vychutnat, uvařte si horkou čokoládu+ něco k snědku a zachumlejte se do tý nejteplejší deky... pak vám bude fakt krásně.... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedená romantická komedie. A tentokrát to nebyla jen ta romantika, ale i solidní dávka humoru. Bavil jsem se a líbilo se mi to. Britský příběh s Cameron a Judem má sice oproti tomu americkému s Kate a Jackem o dost navrch, ale celkově je film velmi podařený. Herecké obsazení je parádní, mám tyhle herce rád! Jelikož jsem těch dojáků moc neviděl, tak můžu říct, že tento patří určitě mezi 10 nejlepších romantických komedií, co jsem viděl. PS: Proč je probůh nejlepší vtip z filmu použit v traileru? Oh my God, nekoukejte na ten trailer před filmem! ;-) 75% ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

Je to možná trochu zvrácený pustit si tenle film, když padají teplotní rekordy staré desítky let (červenec 07), ale třeba ten sníh aspoň trochu ochladí... Vždycky když přijedu někam na nový místo-hotel,penzion,chatka pobíhám tam stejně nadšeně jako Winslet. Jako první letim do koupelny a pak hledám postel, prostě nadšeně rekognoskuju terén. Z takový výměny bych byla věru nadšená. J, Black byl roztomilý, Diaz až moc usměvavá, Law sexy a Winslet pro změnu ubrečená. Hudba příjemná, konec očekávatelný. Už ale jen za ty znímky o soundtracích s Blackovými úžasnými hláškami a cameem Dustina Hoffmana 4*. A chci další prázdniny!!! ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

1. NIkdy bych neměnil na blind s někým bejvák, byť je to vcelku lákavá představa. 2. Nikdy bych nevěřil tomu, že to tak může fungovat. 3. Mé komentáře v bodě 1. a 2. jsou nepodstatné.... A důvod? Film, který vezme za srdce nepotřebuje obhajobu... jen koukat a koukat a měnit u vybraných dváků (nadpoloviční většina) kapesníky... :-) Je to tak správné, je to tak špatné? Tsssssss...... koho to zajímá? Je to tak, jak je.... A jestli to někdo řeší? Asi někdo jo, tak ať vypne či přepne... Já se na to hodlám dívat znovu a znovu..... :-) Tak ma byť, tak je to spravne, dovolte mi odejit... Hned tak mě tenhle film neomrzí...... ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Tož pěkné to bylo. A zdaleka ne tolik sterilní jako trailery. Vývoj obou příběhů je sice značně okoukany, chybí mi více výraznějších komediálních momentů a i to tajtrlíkování obou holčin mi místy lezlo na nervy (to si fakt musí vždycky zpívat, máchat rukama a skákat po posteli?), ale Meyersová romantickou náladu vyloudí pokaždé během pár záběrů. Baví-li vás její starší filmy, ani Prázdniny vás nemají čím odpudit. Dojem udržuje několik málo nehorázně vtipných momentů, geniální camea a dobří - hlavně dostatečně charismatičtí - herci. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (26)

  • Během scény chanukového večírku si můžeme všimnout měnící se výšky svíček na svícnu uprostřed stolu. (rockboy)
  • V čase 59:07 Iris (Kate Winslet) pomůže Arthurovi (Eli Wallach) domů a pak u něj obdivuje různá ocenění, včetně Oscara. Herec, který ho ztvárnil, žádného Oscara v té době neměl, ale v roce 2011 získal čestného Oscara za celoživotní přínos. (Proste..Jana)

Reklama

Reklama