Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (539)

Silence odpad!

všechny recenze uživatele

Jak popsat něco, co je zcela nepopsatelné? Abyste pochopili, musíte to vidět, abyste přežili, musíte se tomuhle skvostu za každou cenu vyhnout. Co na tom, že několik nápadů (dva tři) je povedených a blíží se podstatě parodie, když je naprosto všechno zadupáno absolutní stupiditou a totální nelogičností. Několikrát jsem se sice pousmál, ale spíše jen ze zoufalství. Nuda, šeď a hnus. Náhodně poskládané scénky parazitující na slavnějších snímcích nemají, až na těch pár výjimek, s parodií nic společného. Autoři natočili film nejen ubohý, ale i uboze. Už jsem si myslel, že mě nic nepřekvapí, když se ale objevil hadrový panák, či když se v bojové scéně zcela nekrytě střídala tvář Freda Willarda s jeho asijským dublerem, nevěřil jsem svým očím. A vidíte? Vždyť, co já jsem se u toho filmu nasmál. :) Z Velkého blijáku jsem si odnesl dvě věci: 1) Už nikdy nechci vidět ksicht Jaymy Mays. 2) Daleko víc si teď cením těch hloupých letních popkornových velkofilmů. Takže... díky! ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Já bych byl všema deseti pro takovýhle filmy, ale scénář a režii by si museli vzít na starosti nějací uvědomělejší lidi. Tyhlety shity plný blití a scén, které popírají zbytek děje, už mě fakt neba. Mrtvola, co vstane a nejednou začne tančit?! Ženský se v jedný scéně usekne hlava, a v druhé už jí má zase?! Zbavte mě už někdo těhle nímandů za kamerou, tady furt končí potencionálně zajímavě náměty někde v loji. A to je škoda. Dyť on ten celkovej koncept by nebyl vůbec špatný. Jen to chce dělat parodie a ne retardie. ()

Reklama

draggo 

všechny recenze uživatele

Chjo... je vidět že většina zdejšího osazenstva se jednoduše neumí bavit. Tohle není žádný superintelektuální film, ani žádný anglický suchý humor. Uznávám, je to strašně dementní film se stupidními vtipy - ale to znamená že se tomu nemůžu smát? Mě to bavilo od začátku do konce, většinu parodovaných filmů jsem viděl a tak mě jejich zparodování opravdu pobavilo. Těmhle filmům já prostě říkám zábava a myslete si o mě co chcete. Pokud máte rádi stupidní humor, vřele doporučuji. Pokud jste jeden ze zdejších rádobykritiků co se nedokážou zasmát nad ničím, ruce pryč. Výcvik ála Bradavice s "Eyes of the Tiger" na pozadí je nazapomenutelný./viděno na PC (DVDrip): 75% a 4*/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pojem film se začíná otřásat v základech.. Doják, biják, Sparta, Tupíři.. už v tom mám zmatek, ostatně je to jedno, „důležité“ je, na koho si Jason Friedberg a Aaron Seltzer zasedli tentokrát. Pryč je doba, kdy si svěží Žhavé výstřely a Bláznivé střely získávaly po stovkách fanoušky a stávaly se z nich nesmrtelné kulty.. žánr parodie je dnes bohužel někde jinde, recenzenti se přetahují o to, kdo napíše trefnější pohrdání, jiní se po očku baví a ostatní se bojí toho, čím nás „režisérské“ duo vyčerpá příště!! ()

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Totální kravina, výplach mozku. To je tak stručná charakteristika. Největším mínusem je, že si tvůrci vzali na paškál až příliš mnoho filmů. Parodie některých filmů byly dokonalé (Narnie, Piráti z Karibiku, Harry Potter, Karlík a továrna na čokoládu) , na druhou stranu něktéré se hrubě nepovedly (James Bond, Hadi v letadle, Šifra mistra Leonarda). Příště zvolit menší množství filmu a soustředit se jen na ně. Ono totiž někdy méně je více. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Na místo natáčení (Newhall v Kalifornii) denně dojíždělo mezi jedním a dvěma sty komparzisty, kteří si během dvou týdnů natáčení bojových scén zahráli lesníky, lučištníky a vojáky. Povětšinou se potili v teplotách, které se blížily 45°C. (Amplifier)
  • Film se natáčel v Los Angeles, v Santa Claritě a v Saugusu v Kalifornii a New Jersey. (rafix)
  • Když Bílá Čubka (Jennifer Coolidge) ukáže svůj bílý hrad ( v angličtině White Castle) Edward, kterého hraje Kal Penn řekne, že má pocit, že už tam někdy byl. Je to reference na film Zahulíme, uvidíme (2004), ve které Kal Penn taktéž hrál. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno