Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Legenda praví, že za druhé světové války si američtí váleční piloti vyprávěli pověsti o gremlinech, potvůrkách, které měly na svědomí podivné nehody, poruchy a havárie letadel, bojujících proti Japonsku. Další legenda praví, že scenárista Chris Columbus spojil tyto pověsti se svými vzpomínkami na dětství, kdy musel spát na půdě plné myší a noc co noc usínal s obavou, že ho ve spánku pokoušou. Obdařil potvůrky neukojitelnou škodolibostí a vymyslel příběh, který zaujal slavného Stevena Spielberga natolik, že se jej rozhodl v roce 1984 produkovat. Hrdinou druhého dílu je opět Billy Peltzer, nyní zaměstnaný ve velkém mrakodrapu pana Clampa. Právě tady, uprostřed New Yorku, se znovu setká s roztomilým mogwaiem. Brzy samozřejmě dojde k porušení tří základních pravidel (mogwai se nesmí namočit, přijít na prudké denní světlo a hlavně se nesmí krmit po půlnoci), a tak se Clampův supermrakodrap zanedlouho hemží zelenými pidižvíky, nenechávajícími nic a nikoho na pokoji. Cpou se vším, co dostanou pod pazoury, ať je to poživatelné nebo není, a přestože promění luxusní mrakodrap ve zříceninu, jsou neodolatelně roztomilí. Stále se mezi sebou škorpí, chichotají a přímo se škodolibou radostí obtěžují nejen aktéry příběhu, ale dělají si šprťouchlata i ze samotných diváků. Je tu ovšem Billy se svou dívkou Kate, kteří samozřejmě vědí, jak na to a pustí se do boje se zelenou lavinou příšerek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

tom88 

všechny recenze uživatele

Uletenejšie, šialenejšie, ale slabšie ako jednotka. Opäť vtipné scény s potvorkami. Kopec WTF momentov ako napr. lietajúci gremlin, štetka gremlin, gremlin pozerajúci Ramba 2, Hulk Hogan ?, Christopher Lee ?? Samozrejme dej slabý ako v jednotke. Logiku netreba hľadať. Gremlini sú rovnako umelý a gumový a nemotorný ako v prvej časti. Je to taká milá blbostička na jedno poobedie, treba na chvíľu vypnúť a dá sa to skvelo užiť. 70% ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, jak skončila jedička, tak jsem neočekával nějaké další pokračování, protože si tvůrci nenechali otevřená zadní vrátka. O něco málo horší, než první díl!!! Ty příšerky, které byli jako pavouk a nebo netopýr bylo už docela přehané. Opět vše začíná hezky pěkně v klidu. A až tak během 40 minut se rozjede masakr! Přibyla akčnost a určitě je dvojka mnohem zábavnější, jelikož s některými příšerkami byla opravdu sranda, zejmena tedy ten, co mu šlo každé oko jinam!!! Navíc se mi určitě líbilo prostředí. Děj se přestěhoval z malého městečka do velkého mrakodrapu a to docela filmu prospívá!!! Herecké obsazení zůstalo, co se týče hlavní role stejné, ale výkon Zacha Galligana mně nijak zvlášť nezaujal. Na druhou stranu potěšil v menší roli Christopher Lee. Na to, že se jedná o druhý díl, tak já osobně jsem byl spokojen! ()

Reklama

farfalla 

všechny recenze uživatele

Slabší pokračování gremlinů z roku 1984. Tentokrát velkoměsto a mrakodrap. V porovnáním s prvním filmen je ´Nová generace´ více komedií a zamyšlením se nad životem ve městě. Ukazuje také, že v Americe měli developery za pijavice měst už v roce 1990. ¨// (Gizmo je oblečený jako Rambo. - What happened to HIM? I dunno. I guess they pushed him too far...) ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, jak jsme se smáli, když se ve filmu objevila "cooking show" - televizní lekce vaření. Říkali jsme si, že něco takhle debilního by se u nás v TV vysílat nemohlo. A hle - uplynulo pár let a cooking show má každá naše televizní stanice :( Jinak Gremlins 2 - přestože jsou slabší než originál - stále baví a jsou nacpaní všemožnými gremliními mutacemi. Pro mě lepší 3 hvězdičky. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Taková megařežba jako u jedničky to není, zážitek ze sledování je také o něco menší, ale pořád je to výborná zábava se spoustou originálních scén. Navíc se děj odehrává v uzavřeném prostoru, takže je to ještě o to lepší... Potěšil návrat starých postav, ovšem Gizmo je stále bezkonkurenční. Pobavíte se velice slušně, ale takový dojem jako jednička to ve vás nezanechá. Já prostě gremliny miluju a níž jít ani nemůžu (a nechci). Aneb nejen lidé sledují televizi. Za mě 80%. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Když letájicí gremlin prolétává stěnou, tak ve stěně nezůstává díra, ale znak Batmana, což je odkaz na film Batman (1990). Scéna, kdy bláznivý gremlin Daffy stojí v jedné scéně na modelu Empire State Building a hraje si s modely letadel, odkazuje na film King Kong (1933). (Dlee)
  • Krátké povznášející video o konci světa zakomponoval štáb do filmu poté, co zjistil, že televizní stanice CNN uchovává ve svém archivu video určené právě k této (nepravděpodobné) příležitosti. (HellFire)
  • Pro italskou verzi filmu dal hlas mozku Gremlinů proslulý italský výtvarný kritik Vittorio Sgarbi. (rafix)

Reklama

Reklama