Reklama

Reklama

Mladý bankéř Andy Dufresne (Tim Robbins) je v roce 1947 odsouzen za vraždu své ženy a jejího milence. Přesto, že tento čin popírá, čeká na něj dvojnásobný doživotní trest v obávané věznici Shawshank. Andy se snaží přizpůsobit vězeňskému životu a po krušných začátcích se sblíží s Redem (Morgan Freeman), jenž si tu odpykává svůj doživotní trest už dvacet let. Sílu, jak přežít zdejší peklo, Andy nachází v tajném snu a skryté naději na svobodu... (Magic Box)

(více)

Recenze (3 253)

Pekisan 

všechny recenze uživatele

Majstrstuck alebo ako sa to pise. Tazko uverit, ze tolko pozitiva vzislo z Kingovho pera. Pre mna bol najsilnejsi moment Brooksov kratky zivot na slobode. A celovecerne ocakavany happy end potesil, ale nenadchol. Green mile, here I come. ()

dandy11 

všechny recenze uživatele

Nepřekonatelný film, u kterého se člověk cítí tak smutný a tak šťastný zároveň. Životní role Tima Robbinse a Morgana Freemana...a vlastně, zbytek už tu byl dávno napsán přede mnou :) ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Nejpoctivější řemeslo jaké jsem kdy viděl. Strhující a dojemný příběh naděje a přátelství. Tim Robbins předvádí dechberoucí výkon a Morgan Freeman mu obstojně sekunduje. Bezchybný masterpiece a můj nejoblíbenější film! 10/10 ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Podle mě o trochu lepší jak Forrest Gump, podle mého bratra ne. Jsou i lepší filmy a nemyslím si, že by tohle měl být nejlíp hodnocený film zde na ČSFD. Možná je to trošku dlouhé, ale to takový problém není. 1. půlka je lepší než ta druhá, protože v té druhé jde o to samé. VYHODNOCENÍ: TYPICKÝ VĚZEŇSKÝ FILM ()

JBMAVERICK 

všechny recenze uživatele

Vychutnaný po hrozně dlouhej době. Jak je možný, že je to takovej balzám na duši, když se téměř celej film odehrává v prostředí, kde by nikdo z nás nikdy nechtěl skončit. Ten klid a mír, kterej po celou dobu vyzařuje z Andyho Dufresna si získal každýho diváka, napříč žánry i generací. Získal si i mě. Těžko tohle hodnotit oběktivně, ale Shawshank Redemption má výsostné právo držet si první příčky filmových žebříčků. Musim vyzdvihnout i skvělěj českej dabing. Bez Redovo vyprávění už si to ani nedovedu představit. "Ať vám nezteplá zlatíčka." ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

Miluju tahle feelgood dramata. Forrest Gump, Nedotknutelní, Gran Torino, Rain Man a mnoho dalších. Dojemné lidské příběhy plné patosu, které však brnkají na tu správnou notu a dojmou i toho největšího cynika. Vykoupení z věznice Shawshank je tohohle subžánru králem. 10/10 ()

kondor77 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrnou povídku Stephena Kiinga povýšil Darabont na umělecké dílo a s pomocí znamenitých hereců a silného lidského příběhu dostal tento film na vrchol nejoblíbenějších filmů všech dob. Právem. ()

Keramos 

všechny recenze uživatele

Co mohu říct, co už nebylo řečeno? Je to jednoduchý film, ale má věčné poselství; poselství o přátelství, životě, vytrvalosti, naději a snech. Frank Darabont nepotřeboval nasadit žádné převratné speciální efekty, abychom si tento film zamilovali, příběh a herecké výkony to udělaly za něj. ()

Solly 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem jak je tento film opomíjený. Přitom je skvělý ve všech ohledech, ale hlavně scénář a herecké výkony hlavních představitelů jsou naprosto báječné. Podle recenzí jsem měl na tento film velká očekávání a musím říct, že jsem byl stejně velmi mile překvapen. Prostě můj osobní "top ten" má nový přírůstek. ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Naprosto špičkové. Dvě hodiny sedíte bez dechu s sledujete. Nikdy byste se tam ocitnout nechtěli ale fascinovaně na to zíráte. Závěr filmu brilantní a nečekaný. Srovnatelné možná ještě se Zelenou mílí. ()

Allan 

všechny recenze uživatele

Když jsem si přečetl ty extatické recenze, které film popisují jako nadpozemský zážitek (dokonce i jako první pusu!), ruka s videokazetou se mi začala chvět vzrušením. A jak už to tak bývá, když se na něco hodně těšíte, jste o to víc zklamaní. Je to krásný film, kde zlí jsou ti nejhorší a ti dobří mají vskutku zlaté srdce. Za dvacet let nepatrně zestárne jen hlavní hrdina, ostatní mládnou. Sametově hebký obraz, překrásné záběry a ta hudba... Vše je prostě tak perfektní, že rozdíl mezi Shawshankem a Zelenou mílí v podstatě neexistuje. 4* jen proto, že Shawshank byl první. Jinak dobrý průměr. ()

Jarome 

všechny recenze uživatele

In 1966, Andy Dufresne escaped from Shawshank prison. All they found of him was a muddy set of prison clothes, a bar of soap, and an old rock hammer... ()

Toochman 

všechny recenze uživatele

Úžasný film o lidskosti, přátelství, ale i o nespravedlonosti a lidské omezenosti. A taky o tom, že trpělivost přináší nejen růže... ()

pulDag 

všechny recenze uživatele

jou thats some awesome work... ot: Nejlepsi na tom vsem je, ze muzu psat komenty plné kravovin a vsem je to fukejř :D ()

Související novinky

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (více)

Které klasiky by dnes vyhrály Oscara?

Které klasiky by dnes vyhrály Oscara?

13.08.2015

Jak určitě víte, americká Akademie filmového umění a věd pravidelně "vyrábí" nejlepší film roku. Časopis The Hollywood Reporter zaujatě sleduje každé oscarové klání, sem tam se ale také ohlédne do… (více)

Sněhurka a Darabont

Sněhurka a Darabont

27.06.2014

Na návrat Franka Darabonta k celovečerním filmům čekáme dlouhých 7 let. Režisér Vykoupení z věznice Shawshank, Zelené míle nebo Mlhy se v posledních letech usídlil v televizi, kde vzkřísil zombie… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama