Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (216)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Savini se s remakem Romerovy klasiky popral, jak nejlépe mohl. Za nehty lezoucí syrovost, depresivnost a pocit reálu jsou sice pryč, ale nová verze disponuje větší dynamikou, lepšími maskami a vůbec rozpočtem, díky němuž se tvůrci mohli dosyta vyřádit. A hlavní hrdinku se nelze nezamilovat: ta, s puškou v ruce vystřelující mozky, odhodlána přežít za každou cenu, totiž připomíná Sáru Connorovou. Klasika, kterou tehdy s oblibou vysílala nova. ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Skrz naskrz výborný remake ! To je tak, když se předělávky nedělají jenom pro prachy, ale jako převyprávění kultu, vzdání pocty, navíc ve spolupráci s duchovním otcem Romerem. Tony Todd byla dobrá volba, stejně jako obsazení i změna charakteru Barbary. Savinimu se povedlo dost přesně navodit stejně ponurou a děsivou atmosféru jako o dvacet let dřív jeho mentorovi. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, ale tohle jako remake není vůbec marné. Moc se mi to líbilo, přestože jsem filmu v úvodních minutách moc nevěřil. Přece jen prvotní útok zombie na hřbitově nevypadal moc povedeně. V dnešní době jsme zvyklí na trošku lepší makeup. Jakmile ovšem přichází na scénu Tony Todd film neskutečně oživí. Závěr stojí za zamyšlení, kdo je vlastně větší zrůda. Tom Savini prokázal úctu k materiálu. ()

Brennos 

všechny recenze uživatele

"Jsou jako my. A my jsme jako oni." První a převážná část filmu mě příliš nezaujala, pomalé, především ve stylu "Musíme se zabednit a pan Cooper je (i scénáristicky nevěrohodný) idiot, co zase provede..." Vše přejde k lepšímu až když se na scéně objeví procitnuvší dcerka. Největším kladem filmu jsou určitě masky a proměna hlavní představitelky v "lady s puškou". Za první část **, za konec ****. Celkově přijatelná podívaná, která ovšem příliš nepřekvapí. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem to viděl a donedávna jsem nevěděl jak se tento film jmenuje. Pamatoval jsem si jen začátek na hřbitově a pak ten dům s benzínkou. Naštěstí když jsem se tu ptal, tak mi hodná duše napsala oč se jedná. Co dodat, viděl jsem i původní černobílou verzi, která byla taky super, ale k téhle mám opravdu velký vztah. Připomíná mi ty dětská léta, kdy jsem vysedával u televize a koukal na VHSky s filmama mého táty. Nejen díky tomu ho mám raději, než některé novější filmy se zombíky. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Ve filmu se objevují typické americké značky vozidel. Chevrolet jako pick-up C-10, Cadillac jako pohřební vůz), Dodge jako pick-up W-100, Ford jako pick-up F-100 a Jeep coby off-road CJ-5. Dále lze spatřit vůz Mazda a Mercedes-Benz 240 D. Mercedes-Benz 240 D, který se objevil v úvodní scéně na hřbitově, se dodával na severoamerický automobilový trh v letech 1977-1983 a výbavou a prvky se lišil oproti evropské verzi. Vůz Mercedes-Benz patřil přímo režisérovi Tomu Savinimu. (Kirman)
  • V dobe uvedenia do kín bol film rozdupaný kritikou. Filmoví odborníci označovali tento remake za lacnú napodobeninu legendárneho originálu, vďaka ktorej si chceli tvorcovia iba poriadne nabaliť vrecká. No dnes, po vyše 30 rokoch, je všetkému ináč. Film si nesie kultový status a je rešpektovaný drvivou väčšinou hororových fanúšikov a kritikov po celom svete. (tXtX)

Reklama

Reklama