Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (216)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Jedná se prakticky o SKORO věrnou kopii Romerova originálu, což je vlastně velmi sympatické. Zároveň je i fajn, že závěr je pozměněn, čímž divák nepřichází o překvapení. Bohužel atmosféra už není taková jako v originále a žravé scény jsou změkčilé a ne tak brutální. Kdo však původní verzi nezná, tak si tento horor užije a bude se u něj bavit. ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Tom Savini. Člověk který dělal krvavé efekty například pro první Pátek 13. Nebo pro všechny zombie horory George A. Romera (mimo původní Noci oživlých mrtvol kdy byl povolán do Vietnamské války) a je znám jako herec například z filmu od Soumraku do úsvitu (motorkář). Si zde vyzkoušel režii. Jedná se remake kultovního hororu od průkopníka zombie žánru Romera který spolupracoval na scénáři a podílel se i jako producent. Svému předobrazu dělá čest. Vynikající zombíci kteří v některých ohledech dokonce zastiňují i originál. Savini svůj maskérský um ani zde nezapře. ()

Reklama

Vědma 

všechny recenze uživatele

Klasický začátek potom následovala reklama na to, jak s pomocí kvalitních dveří z Hornbachu zatlouct okna (mimochodem ten dům měl víc oken než budova maďarského parlamentu). Ale posledních několik scén celý film rehabilitovalo. A taky se mi líbilo, jak se z vyděšené, mlčenlivé Barbary stala super zabíječka nejen zombíků. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Záverečné rozhodnutie Patricie Tallman na sto percent kvitujem. Na Night of the Living Dead sa podpísal čas. Aj keď ma niektoré pomerne desivé pasáže, väčšinu času diváka v roku 2024 vystrašiť jednoducho nedokáže. Aj tak však nejde o žiadnu nudu, tých 88 minút ubehne naozaj bez problémov. Tony Todd alias Candyman bol navyše skvelý. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Savini se s remakem Romerovy klasiky popral, jak nejlépe mohl. Za nehty lezoucí syrovost, depresivnost a pocit reálu jsou sice pryč, ale nová verze disponuje větší dynamikou, lepšími maskami a vůbec rozpočtem, díky němuž se tvůrci mohli dosyta vyřádit. A hlavní hrdinku se nelze nezamilovat: ta, s puškou v ruce vystřelující mozky, odhodlána přežít za každou cenu, totiž připomíná Sáru Connorovou. Klasika, kterou tehdy s oblibou vysílala nova. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Štítek se jménem M. Celeste na domě je podle Saviniho odkaz na loď Mary Celeste, která byla nalezena volně plující na moři bez pasažérů a posádky. (Chatterer)
  • Herecký debut pro Katie Finnerane a Heather Mazur. (Chatterer)
  • Po vypuštení filmu do kin byl v Německu zakázán. (Chatterer)

Reklama

Reklama