Reklama

Reklama

Resident Evil: Zatracení

  • Japonsko Biohazard: Damnation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zvláštní americký agent Leon S. Kennedy proniká do malé východoevropské země, aby tu ověřil zvěsti, že místní vláda využívá ve válce bio-organické zbraně. Jen chvíli po překročení hranice ale dostává rozkaz k návratu zpět. Leon s odhodláním odhalit pravdu ignoruje nařízení a vstupuje do válečné zóny, aby ukončil řetězec tragédií způsobených bio-organickými zbraněmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (168)

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Musím říct že Resident Evil: Degeneration mne tehdy dost zklamal, takže jsem od Damnation příliš nečekal. A vida! Najednou to jde. Sice mi tam pár věcí vadilo např. Leonova schopnost dostat se i znaprosto ztracených situací (viz přestřelka v podzemí), mluvící zombies si taky mohli odpustit. Nebýt těhle zbytečností, tak by se tento film absolutnímu hodnocení nevyhnul. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

O niečo akčnejšie ako Degeneration a s celkovo o niečo lepším spádom ale ani Damnation nedokázalo kvality hernej predlohy pretransformovať do podoby filmu. A to aj napriek tomu, že ide o Resident Evil pre pravých hráčov predlohy a ktorý z dejového hľadiska vhodne doplňuje jeho univerzum. (a znova je možné si všimnúť, že hlavných hrdinov dabujú rovnakí dabéri) Čo však funguje v jednom médiu, nemusí zákonite fungovať aj v druhom a príbeh a jeho podanie je znova skôr slabinou, to isté sa však dá povedať aj o akcii, ktorá aj tentokrát trpí napriek istému zlepšeniu stále nie až tak presvedčivou animáciou, čo výslednému dojmu nijak neprospieva. Snáď to do tretice výjde, aspoň pri odkazoch na na predošlé diely skutočnému fanúšikovi zaplesá srdce. 50% ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Zatímco první animovaný film ze světa Resident Evil mě příliš nezaujal, druhý animák z této série přinesl velmi milé překvapení, přestože se samotným RE souvisí jen okrajově (dá se taky chápat jako jakýsi reklamní teaser na pátý hraný film). Damnation od prvopočátku vystavuje na odiv úžasnou animaci podávanou s výrazně akční příchutí, takže se ve filmu pořád něco mydlí hlava nehlava. A třebaže jsou některé nápady poněkud svérázné (telepaticky ovládané B.O.W.s – tohle prostě skřípe), ve finále to kupodivu funguje. Á propos finále – bitka s golemy je prostě žrádlo! Mňam, mňam. Podtrženo, sečteno – Damnation je velmi podařený animák, který má jedinou chybu – nemá s Resident Evil skoro nic společného. Ale vážně na tom sejde? ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hrozný blábol...Příběh tradičně ResidentEvilovsky plytký a překombinovaný. Animace nic moc. Herci žalostní(ano ti animovaní herci opravdu hrají špatně). Ženské mají pod sukní vždy jen neprostupně černé díry.......Je jedno jestli je to kdysisexy Mila, která ani neudrží bouchačku v ruce nebo animovaní paňáci-RE je evidentně značka braku(minimálně teda ve filmovém světě). ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce výborný animák, který vypráví příběh Leona a Ady odehrávající se před hrou Resident Evil 6. Děj se odehrává ve Východoslávské republice, ve které probíhá občanská válka. Chudý lid se vzbouřil proti kapitalistickému vedení státu Po dlouhých bojích vyhlásila prezidentka Světlana Beliková, vyhlásila příměří, ale jen do doby, než vláda zjistila, že se na území rebelů nachází ropa. Vláda opět zaútočila na takzvané teroristy, aby nerostnou surovinu získala. Prohrávající vzbouřenci se stáhli do hlavního města Holivgrad. Sem byl také vyslán Leon S. Kennedy, který má zneškodnit B.O.Z. - Biologické zbraně, (B.O.W.) které se zde vyskytli. Hned po příjezdu zjistí, že jej vláda stahuje ze země spolu s celou americkou ambasádou. Leon se tedy vydá pátrat po B.O.Z. sám, ale brzy je zajat vzbouřenci...... Ve filmu nejsou zombíci, ale lidé ovládání Plagou, dále je zde spousta Lickerů a objeví se zde i Tyranti. Film má nejen parádní vizuální stránku, ale i parádní soundtrack. Jako film doplňující herní sérii, se mi RE Damnation hodně líbil a za mě hodnotím 100% :) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Parazit Las Plagas, zde nazývaný jako Plaga, který se ve filmu objevuje, pochází ze čtvrtého a pátého dílu stejnojmenné videohry. (JackBurda)
  • Ve filmu lze najít hned několik odkazů na původní herní sérii „Resident Evil“. V bonusové misi druhého dílu herní série se poprvé objevil obr Mr. X, který ve filmu pronásleduje Leona a Buddyho. Scéna prvního setkání Leona a Ady Wong je více než podobné jejich shledání ve 4. díle původní hry, a to včetně Leonovy závěrečné narážky na ženy. U Leona je pak možné zaznamenat, že nosí stejnou obuv jako Chris Redfield ze hry „Resident Evil 5“. (VooDoo:*)

Reklama

Reklama