Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ostrove blízko pobrežia Severnej Ameriky miestny obyvatelia bojujú so strašnou zombie epidémiou dúfajúc, že sa nájde liek, ktorý vráti (ne)mŕtvych späť k ich ľudskej podobe. (Tony DiNozzo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Celkově mezi zombie filmy to jde, na Romera dost slabé. Schválně to má takový nádech sedmdesátých let a dokonce Survival pokračuje ve vyprávění původní linie, která se nese hlavně v prvních třech Romerových ... Dead filmech - zombíci už dokonce nacházejí východisko ..., jenže slaboučký čajíček. Veškeré střety spočívají ve střílení na zombíky z pušek - nic překvapivého a originálního. masky jsou vyloženě nezajímavé a obyčejné (to bych bral jako návrat ke kořenům), stejně jako vše ostatní. A snaha být občas komediálně vtipný vše totálně dodělává. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Maličko pomalejší rozjezd ve stylu diary of the dead, na který navazuje sledováním osudů vojáků, co v minulém filmu obrali študáky s kamerou o jídlo, ale po příjezdu na ostrov se z toho stává zajímavě klasicky i parodicky zároveň natočený zombie western. Je tu "černý šerif", je tu "desperát" co si to s ním chce vyřídit (a mluví jako pirát), dvě party pistolníků a hromada zombie a do toho všeho společenskoválečná reflexe spolu. Dokonce je tu i pravý polední duel (ovšem v noci) :). ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Všade zombie, už nikde nie je kľudného miesta. Na malom ostrove odjakživa žijú dve veľké rodiny, pričom každá z nich vlastní polku ostrova. Nikdy sa nemali v láske a aj ich pohľad na zabíjanie zombie sa líši. Jeden chce všetkých vyhubiť aby tak zabránil šíreniu nákazy. Druhý ich chce ušetriť, nakoľko sa domnieva, že časom môže existovať liek. Skaza sa však týmto riešením nezadržateľne rozširuje. Po čase sa na ostrov doplaví skupinka bývalých vojenských žoldnierov, ktorí si však časom uvedomujú, že stoja v strede bojiska, vo vojne s ktorou ešte nemali dočinenia. Nie najhorší zombie horor, ktorý ponúka okrem niekoľko vtipných scén, slušné zábery "žrania" zombiekov. Napriek tomu, že ma tento horor až tak nechytil, určite si priemerné hodnotenie zaslúži. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Romerovi zombie radovánky měly vždycky nějakou přidanou hodnotu, buď byly ve své době prudce originální a šokující (Noc oživlých mrtvol), nebo měly nějakej ten hlubší význam (Úsvit mrtvých, Den mrtvých), anebo aspoň uměly pořádně pobavit (Země mrtvých). V Survival of the Dead mi přišlo, jako kdyby si sám velký mistr dělal ze sebe a ze svého odkazu tak trochu prču, páč toto je v první řadě jedna velká nadsázka a až potom horor. Velkým plusem je určitě takovej trefnej retro feeling (hlavně masky zombáňů) a taky, jak už bývá v Romerových filmech zvykem, chutné gore. S přimhouřenýma očima hodnotím i tenhle kousek celkem kladně. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů. Romero měl těsně před sedmdesátkou a pořád se uměl skvěle přizpůsobit aktuálním tématům! Kombinace klasické kousavé zombie-satiry s westernovými prvky a ryzími komediálními gagy (!) je obdivuhodná a velmi chutná. Pravda, vůbec to není o strachu, ale to nevadí. Filmařsky je to prakticky bez chybičky, u řady scén jsem se opravdu výborně bavil (třeba celá téměř-komediální-sekvence s výbuchem granátu na mole a následným předáním dynamitu do ruky zombie je naprosto geniální) a postupem času se Romero krásně vyjádří ke všemu, co ho trápí. Poslední záběr je zcela bez debat jednou z nejlepších Romerových scén vůbec. Bezvadná žánrová lahůdka a další Romerova trefná reflexe doby. 90% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Tomboy (Athena Karkanis) má ve filmu zbraně Beretta 92 F ráže 9x19 mm a M16A4 ráže 5.56x45 mm. (dc125)
  • Film bol natočený v Kanade a všetci herci, ktorí v ňom účinkujú, pochádzajú z tohto štátu. (MetalMesiah)

Reklama

Reklama