Reklama

Reklama

Resident Evil: Odveta

  • Německo Resident Evil: Retribution (více)
Trailer 1

Smrtelný virus společnosti Umbrella Corporation dál pustoší Zemi a mění světovou populaci na legie masa, které jedí Nemrtví. Jediná a poslední naděje lidské rasy v podobě ALICE (Milla Jovovich), se probudí v srdci nejtajnější operace společnosti Umbrella a odkrývá víc o své tajemné minulosti, jak dále pátrá v komplexu. Alice, bez bezpečného útočiště, pokračuje v honbě na ty, kteří jsou odpovědni za šíření epidemie; honbě, která jí dovede z Tokya do New Yorku, Washingtonu a Moskvy a vyvrcholí ohromujícím odhalením, které ji donutí znovu přemýšlet o všem, o čem si dosud myslela, že je pravda. Alice, které pomáhají noví spojenci a staří přátelé, musí bojovat tak dlouho, aby přežila a unikla nepřátelskému světu na pokraji zapomnění. Konec se blíží. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer 1

Recenze (992)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Chápu rozčílené diváky, ale já mezi ně tentokrát nepatřím. Akce je od počátku lepší než v předchozím Afterlife a to díky pár skvělým scénám, které jsme u Residenta Evila ještě neviděli. Příběh i přes převážné negace mi nepřišel nejhorší ba naopak. Retribution nenechá diváka od začátku chladným, ale musí se trošku přemýšlet. Já se přeci jen ze začátku ztrácel a nevěděl, o co jde. Pokud divák přemýšlí, co se děje, je to jedině dobře. U předchozího dílu nešlo o nic jiného než o akci a to nebylo ono. Několik scén bylo stejně skvělých jako v Úsvitu mrtvých. Anderson se nejspíše inspiroval, ale tím lépe, udělal mi radost. Uvidíme několik dalších oblud, které jsou hodně parádní. Zombie působí daleko lépe a párkrát jsem se i dost lekl. Dojem je tedy o dost lepší než v předchozích dvou dílech a závěr je pastva pro oči. Pokud půjde další díl v kolejích tohoto a naváže se, tak se těším jak malý kluk. Jestli se tak nestane, budu rozhořčen a Anderson skončí.. 7/10 = 75% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Paul W. S. Anderson | Hudba: tomandandy | Produkcia: Paul W. S. Anderson, Jeremy Bolt, Don Carmody, Samuel Hadida, Robert Kulzer | Distribúcia: Screen Gems | Štúdio: Constantin Film, Davis Films, Impact Pictures | Rozpočet: 90 miliónov $ | Tržby: - $ || Hľadám slova... :D ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure efekt pomaly vyprcháva a Milla starne. Vidím to ešte na také 2-3 kúsky než jej bude 40 a potom už sa Paul hádam ukludní a nechaú ju odpočívať, aj z celou sériu (ktorá už aj tak na konci jedničky nemala čo povedať). 5-ka je festovalom besnej artdirekcie, záberov na jeden krát a zombie hereckých výkonov. Na place to musel byť čistý punk. 40% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá hudba a fakt, že Milla Jovovich a Sienna Giullory sú aj napriek svojmu vyššiemu veku stále sexi, nestačia na to aby bol Resident Evil: Odveta kvalitným filmom. Ak ho porovnám s predchádzajúcim Afterlife, je to z môjho pohľadu veľký krok späť. Žiaden rozvoj v príbehu, žiadne inovácie (3D tu predsa bolo aj v prípade Afterlife) žiadne prekvapenia, stále rovnaká akcia v znamení Alice versus zombies a značná dávka infantilizmu. Anderson po tom, čo Odveta za desať dní zarobila v celosvetovej Box Office skoro 140 miliónov dolárov (teda viac ako dvojnásobok svojho rozpočtu), oznámil, že pripravuje aj ďalšie pokračovanie, ktoré bude poslednou snímkou z jeho série Resident Evil. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

O kousiček lepší než Afterlife, nekteré scény jsou dokonce i neotravné, ale pořád je to zmoklá slepice Mila Jo-jo-jo-joahááá, s prdelí narvanou v latexu a s nýtovačkou v ruce, jak otáčí hlavou tam a zpět. Kdyby všecky scény nebyly tak "suprově" zpomalený, mělo by to snad 45 minut. Opravdu to nezačne běžet příští týden denně ve 13:50 na TV Nova? Doporučil bych to maximálně fanouškům série, ale pochybuju, že to ještě nějaké má. 49% ()

Galerie (176)

Zajímavosti (26)

  • Tvůrce speciálních maskérských efektů Paul Jones se inspiroval designem modrošedých zombiích z filmu Den mrtvých (1985). (Sykii)
  • Milla Jovovich (Alice) kvůli své roli prošla vojenským výcvikem a velká část jejích drobných poranění, která můžeme ve filmu vidět, byla skutečná. (DivX)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 42,3 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 240,2 mil. (NIRO)

Související novinky

Zkáza Pompejí bude sexy

Zkáza Pompejí bude sexy

27.02.2013

Ať už jste jakéhokoli pohlaví. Epos Pompeii totiž našel hlavní představitele v Kitu Haringtonovi (Jon Sníh ze Hry o trůny) a Emily Browning (kočka ze Sucker Punch). Kit si zahraje otroka bohatého… (více)

Reklama

Reklama