Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (215)

oLí 

všechny recenze uživatele

Saviniho Noc není v mých očích vůbec zbytečným remakem. Začátek se Zombies kolem domu byl neuvěřitelně dobře natočenej. Kam se hrabou rychlonožky z Úsvitu a Dvacetosmiček nový doby. Když budu chtít vidět poctivej film se zombies, sáhnu po tomto. 65% [listopad 2006] ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku obstojný remake režíroval expert na speciální efekty a masky Tom Savini. Až na několik scén a drobností se drží původního scénáře. Barva ubrala na syrovosti, noční scény ale působí tajemněji. Samozřejmostí jsou dokonalejší masky - např. nemrtvý na hřbitově, který zabije Barbařina bratra Johnnieho. Rovněž armáda nemrtvých zejména v závěru značně oproti originálu narostla. - Spoilery - Jestliže v původním snímku nikdo z dočasných obyvatel obléhaného domu nepřežije a hlavní hrdina Ben je zabit omylem, pak zde naopak přežije Barbara, zatímco Ben se promění v nemrtvého. Mezi odkazy zaujme pohled kamery na zahradní lopatku ve sklepě. Jí zavraždí dcera svoji matku v originálu, zde nikoliv, jen na ni stříkne krev. Později si ji všimne i Ben, snad aby byl divák utvrzen, že lopatka odkazuje k původnímu snímku. Závěrečný lov na nemrtvé je umocněn scénami mučení ulovených obětí, kdy se Barbara zastaví a prohlásí: Tohle jsme my. My jsme oni. Opovržení mrtvolami provází cynická poznámka - další ke spálení. I zde je tedy nastaveno zrcadlo společnosti, která se pozvolna propadá do dekadence. Po třetím zhlédnutí jsem hvězdu přidal, i když původní snímek tenhle stále o mnoho převyšuje. ()

Reklama

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Skrz naskrz výborný remake ! To je tak, když se předělávky nedělají jenom pro prachy, ale jako převyprávění kultu, vzdání pocty, navíc ve spolupráci s duchovním otcem Romerem. Tony Todd byla dobrá volba, stejně jako obsazení i změna charakteru Barbary. Savinimu se povedlo dost přesně navodit stejně ponurou a děsivou atmosféru jako o dvacet let dřív jeho mentorovi. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nemůžu posuzovat jedničku z roku 1968,protože jsem ji neviděl.Tento remake byl docela dobrý,masky ušly,někdy byly na svou dobu(90.léta) i hodně reálné,ale co pokulhávalo,byl samozřejmě příběh,který byl celkem taková rutina.Moc mě nenadchnul,triky taky nic moc.Stačilo mi to asi jednou vidět a už se k tomu asi nebudu vracet.Hodnocení:65%. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Záverečné rozhodnutie Patricie Tallman na sto percent kvitujem. Na Night of the Living Dead sa podpísal čas. Aj keď ma niektoré pomerne desivé pasáže, väčšinu času diváka v roku 2024 vystrašiť jednoducho nedokáže. Aj tak však nejde o žiadnu nudu, tých 88 minút ubehne naozaj bez problémov. Tony Todd alias Candyman bol navyše skvelý. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Přestože Ben (Tony Todd) nazouvá Barbaře (Patricia Tallman) boty, v další scéně jsou její nohy bosé. (Pepy)
  • Savini chtěl film natočit ze začátku černobíle, potom pomalu přidávat barvy. (Chatterer)
  • Pitva zombie v úvodu filmu nebyla ve scénáři. Tu přidal až Tom Savini. (Chatterer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno