Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (216)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nemůžu posuzovat jedničku z roku 1968,protože jsem ji neviděl.Tento remake byl docela dobrý,masky ušly,někdy byly na svou dobu(90.léta) i hodně reálné,ale co pokulhávalo,byl samozřejmě příběh,který byl celkem taková rutina.Moc mě nenadchnul,triky taky nic moc.Stačilo mi to asi jednou vidět a už se k tomu asi nebudu vracet.Hodnocení:65%. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem tenhle remake od Toma Saviniho viděl na videokazetě od tátovýho kamaráda. Kazetu nám půjčil a pak jsme si to doma rovnou přehráli na video. Pak jsme si sehnali a koupili originálku. Jo tenhle remake mám radši než původní Romerovu verzi. Postava Barbary (Patricia Tallman) se mi tady líbila mnohem víc, ta nebyla furt posraná strachy a začala pak se zombies bojovat. Na začátku filmu jak Barbara objeví ten barák a začnou se tam objevovat kolem ní zombies, to mi nahánělo docela husinu tenkrát :D Tony Todd jako Ben taky dobrej. Tom Towles jako Cooper byl hroznej zmrd, dobrá svině, hrál to dobře. Překvapil mě tam herec Bill Moseley v roli Johnnieho, na začátku filmu hraje bratra Barbary, jak si z ní na hřbitově dělá prdel :D Masky zombies jsou tady pěkně udělaný, tlustý zombík strýček Rege (Pat Logan) byl dobře udělanej :D Dobrej byl taky feťák zombík se zapíchnutou stříkačkou v předloktí :D Scéna na závěr kdy Barbara odpráskne Coopera a on je pořád člověk, tak ta byla skvělá. Dobrý že je tady víc zombies než v původní verzi. Tahle verze má skvělou atmosféru a dobrý speciální efekty. Tom Savini natočil výbornej remake týhle zombie klasiky. ()

Reklama

Vědma 

všechny recenze uživatele

Klasický začátek potom následovala reklama na to, jak s pomocí kvalitních dveří z Hornbachu zatlouct okna (mimochodem ten dům měl víc oken než budova maďarského parlamentu). Ale posledních několik scén celý film rehabilitovalo. A taky se mi líbilo, jak se z vyděšené, mlčenlivé Barbary stala super zabíječka nejen zombíků. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, ale tohle jako remake není vůbec marné. Moc se mi to líbilo, přestože jsem filmu v úvodních minutách moc nevěřil. Přece jen prvotní útok zombie na hřbitově nevypadal moc povedeně. V dnešní době jsme zvyklí na trošku lepší makeup. Jakmile ovšem přichází na scénu Tony Todd film neskutečně oživí. Závěr stojí za zamyšlení, kdo je vlastně větší zrůda. Tom Savini prokázal úctu k materiálu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Jdou si pro tebe, Barbaro..." Spolu s Páterem Thomasem a Návratem noci oživlých mrtvol třetí ze svaté trojice zombiáren mého dospívání a dodnes můj nejoblíbenější zombie horor a možná i obléhačka. Černobílý originál mě tehdy ani později nezaujal a remake mi - kromě kamery a svícení - přijde ve všem lepší, hlavně herecky a maskami. Scénář zděděný po originálu je dobrý a místy svižnější nebo vylepšený nějakým fajn nápadem - třeba useklá ruka, co na začátku spadne na Barbaru v domě. První půlhodina s útokem na hřbitově a scházením se postav ve venkovském domě je super, v prostřední části se mi s odstupem času zdá příliš pozornosti věnováno zatloukání oken, ale závěr je opět parádní. Tony Todd, Patricia Tallman (Barbara) a Tom Towles (Cooper) hrají skvěle. Savini se nechal slyšet, že producenti (Romero s Golanem) ho nechali použít jen 40 procent jeho nápadů pro film a natáčení pro něj bylo nejhorší noční můrou jeho života. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Tom Savini popisuje skúsenosť s réžiou tohto filmu ako "nočnú moru". Štúdio do jeho práce údajne často zasahovalo a mnohokrát bol "skutočný boj" dosiahnuť niečo, čo chcel. (tXtX)
  • Když Ben (Tony Todd) přijíždí k farmě, kde se skrývá Barbara (Patricia Tallman), a vystupuje z auta, drží v ruce kliku, která na první pohled vypadá jako hák. O dva roky později ztvárnil Tony Todd postavu, která má doopravdy hák místo ruky – Candymana. (kesinaa)

Reklama

Reklama