Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 299)

InJo 

všechny recenze uživatele

Warcraft jsem nikdy nehrál a od filmové adaptace tudíž raději nic moc neočekával (určité naděje ve mně vzbuzovalo asi jen jméno režiséra). No a nakonec jsem vlastně docela spokojený. Slušně to odsýpá, triky jsou opravdu výborné a ani příběh není úplně k zahození (některé dějové zvraty jsou nečekané a nekompromisní). Ale mám s tím dva zásadní problémy. Nedlouho po zhlédnutí si nevybavím jedinou skutečně úžasnou a památnou scénu, kterou bych chtěl vidět okamžitě znovu. A tím druhým je stylizace některých stěžejních aspektů (především vzhled Orků). Jen málokdy jsem totiž měl pocit, že sleduju fantasy velkofilm, jehož svět mě okouzluje a fascinuje, a jenž bych chtěl opakovaně navštěvovat (viz Pán prstenů). Naopak jsem si až příliš často připadal, že se dívám na pouhou (byť v lecčem kvalitní) filmovou videohru... Pokračování se ale rozhodně bránit nebudu. ;) 60 % ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Mám tu výhodu, že jsem kdysi hrála dvojku i trojku Warcraft a pár měsíců jsem jela ve World of Warcraft... Hry mě bavily, ale nejsem skalní fanoušek - ovšem přiznávám, že jsem zajásala hned u první scény, kdy se objevila orkská obránná věž a mě došlo, že Duncan Jones je fanoušek. Film obsahuje dost fanservisu, který by měl uspokojit skalní pařany, ale myslím, že funguje i sám o sobě. Dlouho jsem neviděla takhle epickou fantasy (ne, Hobity nepočítám, tam šlo vlastně o menší místní incident) s naprosto vynikajícím používáním magie. A Jones se navíc nebojí činit drsná a tvrdá rozhodnutí, která dávají příběhu váhu. Šťastný konec tu opravdu nečekejte, tady se počítá s tím, že z Warcraftu bude série. A já bych se určitě nezlobila. Tenhle film není dokonalý, ani zdaleka, ale zaháčkuje si vás tím propracovaným světem, poctivým přístupem a příslibem něčeho ještě většího. PS: Durotan je nejen nejlepší postava, ale zároveň další milník v oblasti CGI. Vůbec tleskám za ztvárnění orků. A mimochodem uvažuju o tom, že obnovím svůj účet na World of Warcraft. 70 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Warcraft bol určený zrejme predovšetkým pre fanúšikov hry, pretože som sa počas expozície úplne stratil. Mal som dojem, že predstavovať fikčný svet tu nikto nemal poriadne v úmysle, veď to predsa diváci budú poznať z hier. Takže som si počas celého filmu nedokázal utriediť, v akom svete som sa to vôbec ocitol a prišiel mi v tomto podaní ako béčková Stredozem. Väčšie problémy sú ale inde. Príšerný casting, pre Fostera toto bude asi aj o 50 rokov stále najväčší fail kariéry, Cooperovi by kráľa jeho poddaní sotva uverili no a ten mladý pomocník s výrazom panica pochováva akúkoľvek vážnosť celého deja. Nakoniec mi tak sem najviac sedela Paula Patton. V takomto testosterónovom filme to nie je pre chlapov bohvieaká pochvala. Vzhľadom na celkom slušné hodnotenia (zrejme hráčov) ale chápem, že tu som úplne mimo a nemal som do toho ani liezť. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná fantasy pohádka. Jakožto dvoutýdenní vášnivý hráč World of Warcraft, jsem ji samozřejmě nemohl nevidět. Dlouhé roky jsem ji očekával. Až konečně přišla. Moje herní zkušenosti jsou poměrně strohé. Dva týdny jsem u jakéhosi orčího městečka zabíjel prasata a další havěť, a to co z nich vypadlo, jsem nevýhodně prodával. Jednoho dne mě to jaksi přestalo bavit a vrátil jsem se k alkoholu. Tím chci říct, že rozhodně nejsem žádným odborníkem na zdejší terminologii a další nesmysly s tímto šílenstvím spojené. Přesto jsem se skvěle bavil. Veškeré bitvy jsou naprostou pastvou pro oči. Sem tam to teda působí trošku lacině, když si rytíři naběhnou na smrt proti výrazně většímu protivníkovi. Naštěstí mají v řadách Ragnara, který dovede rozvlhčit tangáče nejedné fanynky, ba dokonce i nejednoho fanouška. Z ostatních postav na mě udělal dojem ještě Ben Foster a pár zelených oblud. Jako úvod do, doufejme, dlouhé filmové Warcraft série to bylo určitě více než fajn. Budu se moc těšit na nadcházející pokračování. Tomuto snímku bych vytkl snad jen některé nezajímavé ukecané pasáže, které se povětšinou týkaly věznění někoho. Každý milovník fantasy musí zaručeně slintat blahem. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem přesně to, co jsem chtěl, CGI řežbu. Duncan Jones opět předvedl skvělou práci. I když bych měl pár výtek k ději. Z finančních důvodů si asi do filmu nemohli dovolit obsadit žádné velké hvězdy, ale toto osazenstvo film utáhlo celkem slušně. Splnil se sen všech pařanů, na který čekali minimálně 10 let. Akce a efekty jsou opravdu povedené. Děj trochu pokulhává, ale s tím už se musí u takového snímku počítat. Jako pro bývalého hráče byl pro mě film téměř povinností. Takže se návštěva kina určitě vyplatila. Spousta lokací vypadá skutečně jak ve hře. Je tam i schovaných několik easter eggů, jako například murloc nebo polymorph. Opravdu to ocení spíš fanoušci, protože neznalci se můžou po chvíli v té změti názvů začít ztrácet. Herci jsou skutečně dobří. Nejvíc mě asi zaujaly postavy Lothara, Garony a Khadgara. Bitvy jsou úchvatné, takže milovníci akce si přijdou na své. Film vypadá poměrně úspěšně, takže se zřejmě dočkáme i dalšího dílu. Azeroth ještě neřekl své poslední slovo. Budu se těšit. :) "S temnotou přichází světlo a se světlem temnota." Recenze ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Vizuální lahoda roku? Vypadá to, že ano. Zpočátku mi sice přišel hlavní antihrdina až moc umělý, ale to se během pár jednotek minut vstřebalo a já si tak mohl užívat pestrobarevnou fantasy zábavu plnými doušky. PS: Koukám, že se tu drží zmínit osobní vztah k PC hře Warcraft, jakožto předloha k tomuto mainstreamového megafilmu. Nuže, jsem člověk, hraním WoW-ka nepolíben. Sem tam jsem viděl nějaké Let's Playe na YouTube, ale upřímně, vůbec mě to nenadchlo. Ale po návštěvě filmové verze do budoucna možná prubnu tuto hru. :-) ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Kritika staví Warcraft po bok Bojiště Země, diváci (a fandové obzvlášť) jásají nad nejlepší herní adaptací. Vzhledem k tomu jak nízkou laťku očekávání kritika nastolila, dostal každej přece jenom lepší film, než který byl očekáván. Proto tomu pak ze samýho údivu nejspíš sypete čtyřky a pětky. Tady ale obvyklí pitomci z řad amerických kritiků tentokrát vedle nebyli! Hledat klady je těžký, když tím jediným, na který si pět minut po shlédnutí filmu vzpomenu, jsou nápaditý a surový bitvy. Jinak to byl přebarevnej digitální mišmaš bez charakteru a atmosféry (ten omalovánkovej vizuál vzal atmosféře duši), kterej se bere nesmírně vážně a přitom se tam řežou zelení orcové, lidi, Gamora ze Strážců Galaxie, čarodějové a Ragnar Lodbrok. Mezi postavami ani nefunguje chemie, prostě jsou, občas hodí řeč, sem tam někoho zabijou a pak... Pak prostě umřou! A třeba Dominic Cooper - byť je herec dobrej - tady nemá v roli krále vůbec co dělat (nemá charisma, nemá vůdčí osobnost, nevypadá schopně a hlavně si film evidentně vůbec neužívá. Vzpomeňte na kterýhokoli krále z Pána Prstenů!). Příběhů o střetu dvou protichůdných civilizací tady za posledních asi čtyři tisíce let bylo taky sakra hodně, takže ani tady nemá Warcraft čím překvapit. Nuže ten, kdo nezná a nehrál hru, Warcrafta z filmařskýho hlediska prostě musí odsoudit, ti ostatní jsou pak fandové neschopní uznat, že adaptace jejich oblíbený hry je z podobný škatulky, jako Dračí doupě (schválně si film pustťe podruhý, to prvotní fanouškovství bude rázem pryč a vy se na film budete dívat jinou optikou, z pěti půjdete na čtyři a v hloubi duše budete vědět, že to není na víc, než dvě)! PS: BvS je lepší a podstatně propracovanjší fantasy, než tohle :D ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Ahoj lidi, my jsme orkové. Náš svět umírá, tak jsme se rozhodli, že se zachráníme tak, že skrz portál utečeme do toho vašeho. Hele, sorry, než jsme zjistili, že nás vede zlá svině, která všechno včetně nás samých ničí, tak jsme stihli spálit půlku vašeho světa a zajali tisíce vašich poddaných, abychom je mohli usmažit zaživa. Teď si to pár lidí od nás (ne moc) uvědomilo, tak se chceme tak jako zeptat, jestli byste nám to tak jako nechtěli odpustit, že bychom to dali dohromady a bojovali bok po boku... Hm? Hmm?! 60% ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky původní hry v podstatě povinnost, pro ostatní naleštěný a nablýskaný mix Letopisů Narnie a Eragona vyvedený v křiklavých barvách a říznutý estetikou fantasy filmů z 80. let, s poněkud omezenou vypravěčskou a emocionální výpovědní hodnotou. Zajímavé je to, že film staví oba válčící tábory, lidi i digitální orky, na stejnou úroveň, takže si divák de facto může vybrat, komu fandit, stejně jako si může ve hře vybrat, za koho hrát. Spousta zkratkovitých situací a motivů a např. totální ignorování ostatních ras v říši je pravděpodobně důsledkem výrazného krácení, příběh je hrozně obvyklý a nezajímavý a závěr není žádný závěr, nýbrž smělé nakročení k dalším dílům. Na komerční produkt cílený na fanoušky herní předlohy a vytvořený víceméně v rámci její reklamní kampaně je to ale docela zábavná a vizuálně atraktivní podívaná i pro diváka nepolíbeného Warcraftem, což je především zásluha režiséra a digitálních technologií. Delší recenze ZDE. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Na Warcraft jsem čekal velmi dlouho a čekání se vyplatilo. Moc se mi ten film líbil. Příběh super, masky super. To že v tom někdo vidí nějaké podobnosti, ať už Narnie, či Pán prstenů. No a? Je to fantasy filmy, je. Jak jinak to natočit? Za mě to je výborné a to ve všech směrech. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Příjemný překvápko, u kterého jsem si spravil chuť po posledních X Menech. Je úplně jedno, jestli znáte PC hru, protože do děje se dostanete úplně bez problémů. Je to milé, místy velmi úsměvné a to dnes Dwejnovi stačí spolu s pěkným vizuálem, k poctivé, čtyřkové spokojenosti. On totiž nebyl nikdy nějak extra velký detalista a ani tenhle film nebude výjimkou. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k Duncanu Jonesovi jsem měla asi středně velká očekávání, takže mě ani tak nepřekvapilo, že se z toho nakonec vyklubala taková skvělá podíváná. Co mě překvapilo, je, že co do počtu CGI efektů ve filmu nakonec bylo stejně velké množství emocí. A to poměrně dospělých. Není to žádné fantasy pro děti. Jonesovi se z počítačové hry (kterou jsem nikdy nehrála) podařilo vykřesat parádní fantasy s postavami, co mají hloubku. A to i ty motion capture. CGI bylo naprosto úžasné, akce 100% zábavná a dokonece i humor fungoval na jedničku. Fimmel byl skvělou volbou pro Lothara, protože mu uměl dát přesně tu dávku zranitelnosti, kterou potřeboval. Ben Foster, Paula Patton a Toby Kebbell taky zářili. Všichni, kdo si stěžují, že fantasy není dost, by na to měli jít povině do kina, protože nic lepšího v tomto žánru už tu delší dobu nebylo. Teď se budu měsíce strachovat, jestli povolí sequel, který konec film jasně očekává. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Hra šla mimo mě mílovými kroky a filmovou adaptaci už asi znovu nepustím. Digitální orgie a plitký příběh, tím už dnes nikdo nikoho neohromí...kor, když jsou špatné :-D Na tyto filmy, dle herní předlohy, je zapotřebí to srdíčko...takže za mě Need for Speed a FFVII! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak sme sa dočkali. Konečne sme sa dočkali. Najväčšie filmové očakávanie druhého štvrťroka 2016 konečne dorazilo do kín. A bude "Warcraft" najlepším filmom tohto roka? Asi nie. Napriek tomu by som bol veľmi veľmi veľmi rád, keby bolo pokračovanie a veľmi rád by som videl Directors Cut verziu filmu, lebo z toho plynie aj môj najväčší problém s týmto filmom. Miestami skutočne pôsobí ako keby chýbali medzi miestami scénky, ktoré by lepšie dopracovali príbeh a viac nás dostali do deja, no nedalo sa to všetko zostrihať do dvoch hodín. A to je to. Chcel by som vidieť o niečo viac. Čo sa týka ďalších menších problémov, tak nebol som úplne zaujatý príbehom ľudí. Miestami to potom pôsobilo trošku dlho, lebo som mal pocit, že všetky momentky konfliktu sa dostali do prvej hodiny a potom sme tu mali už záverečný boj, ktorý trval možno polhodinu. A bol to ale na druhú stranu veľmi zaujímavý boj. A film je plný skvelých postáv, najmä na strane orkov. Durotan a jeho rodina je absolútne fantastická. Veľmi rád som sledoval jeho príbeh a celý čas som mu veril. Aby som povedal veci správne, hral som iba Warcraft III, takže asi si musím niektoré veci v rámci príbehu herne dobehnúť, ale aj sám o sebe ma film natoľko pohltil, že som neustále len chcel vidieť viac a viac. Efekty boli super, orkovia vyzerali úchvatne, rovnako aj používanie mágie v tomto filme je zvládnuté vynikajúco. Neviem prečo kritici tento film akosi zakopali do zeme, no nemyslím si, že je to absolútne zaslúžené. Ja osobne som veľmi rád, že som ho videl a rovnako dúfam, že kritici ľudí neodradia, pozrú si ho a zarobí dostatočné množstvo peňazí, aby som na svojej titulke v roku 2018 alebo 2019 mohol napísať medzi očakávania - "Warcraft II" Pretože cítim, že tu ešte nepadlo posledné slovo. Som rád, že film dopadol takto a nakoľko tento videoherný film dopadol veľmi dobre, tak ostáva len dúfať, že v decembri nás rovnako všetkých posadí na zadok aj Assassins Creed. A už len úplne na záver, keď bude director´s cut, a pozriem si ju, možno sa ešte hodnotenie pre film zvýši. Uvidíme. Hodnotenie: B+ ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Výborné fantasy, které si strká Hobbita do kapsy, já jsem spokojenej, jak to jen jde. Jelikož jsem o světě Warcraftu četl pár knih, rozhodně jsem se neztrácel v událostech, jménech a dalších věcech. Orkové jsou příjemní a rozhodně nepůsobí záporně, já nemám co říct, je to výborné, plno akce, občas dobrý humor, skvělé ztvárnění magie, což jsem v jiném filmu neviděl, postavy nejsou ploché, akorát ten Fimmel se Ragnara už nezbaví. Akorát jedna věc mě trochu zklamala, trpaslíci i elfové působí jako z nějakého laciného herního videa, to opravdu je tak těžké udělat masky? téměř 15 let starý Gimli a Legolas by si je strčili do kapes. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Co tak originálního bych napsal? Hru jsem hrál, teď jsem viděl i film, Pán prstenů to nebyl a nebude, je to hodně akční, dá se v tom hledat, a někteří ji i najdou, imigrační krize a lidský král byl možná gay. Pokud jste čirou náhodou narazili na můj komentář, vězte že jsem vám shrnul obsah téměř všech ostatních. Jo a je to hodně digi, ostatně dneska jsou všichni a všechno digi. Doby gogo jsou nenávratně pryč. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Leeroy Jenkins !!!!!!!! Tak a tím moje veškerá znalost, ze světa Warcraft končí, ohh ano i já sem v něčem naprostý noob. Nečetl sem knihy, nehrál sem karetní hry, nehrál sem deskové hry, nehrál sem pc hry a ani DLC - World of Warcraft: The Burning Crusade, World of Warcraft: Wrath of the Lich King, World of Warcraft: Cataclysm, World of Warcraft: Mists of Pandaria, World of Warcraft: Warlords of Draenor a World of Warcraft: Legion, nepouštím si muziku z Warcraftu před spaním, nemám doma plakát hanbaté Orkyně či hanbatého trpaslíka a nemám ani peněženku z Azerothu. Ano takový noob sem, děs že ? Ale když sem si film pustil, tak mně to tak nějak chytlo a neměl sem potřebu si film pauznout a jít koukat na stěnu. Co je zajímavé, že tenhle film kritici odsuzovali aniž by ho viděli, protože se lesklo brnění a meče vypadali gumově. Já sem se k filmu nijak nevyjadřoval, jelikož sem k tomuhle světu nic necítil. takže sem šel do tohohle filmu neutrálně, a souboje sou povedené, postavy se vyvíjí a některé zemřou. Jo v tomhle mně film překvapil, režisér/scenáristé postavy likvidují jak na běžícím páse, docela bezohledně a taky bez ohlášení, takže u některých postav mi to bylo docela líto a tak nějak sem čekal že se oživí........u nějakého portálu, či studánky, a vůbec u čeho se hráči oživují ? No film utekl docela rychle, jen ten svět na mně působil dost chladně, čekal sem dryády, elfy/temné elfy, nějakou tu trpasličí píseň o hromadě zlata a piva, takže je škoda že to tady neni, a nebo je taky možná má chyba a taky chyba Petra Jacksona, to on mi nalil tyhle věci do hlavy. A ani tou zelenou a červenou krví se tady nešetří, film má bosy, hromadné bitvy a i menší potyčky, sem tam magie, no nelze si stěžovat v tomhle ohledu. Takže pokuď bude další film, tak bych si měl trochu nastudovat ten svět, abych nebyl za úplného Otíka. Silné čtyři a doporučení od naprosté Warcraftové lamy. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Strategická hra Warcraft patrí neodlučiteľne k mojím spomienkam z detstva a tak som bol veľmi zvedavý čo ponúkne film. Bohužiaľ vo mne vzbudil zmiešané pocity. Bolo fajn vidieť národ Orkov aj ľudské vojsko v oceľovom brnení v zájomných bitkách presne ako v hre, ale podobné súboje dnes vidíme takmer v každom fantasy - dobrodružnom filme a dokonca aj v lepšom prevedení ako Pán prsteňov či Hobbit. Tieto filmy nastavili laťku veľmi vysoko. V niektorých momentoch počas bitky boli niektoré postavy dosť statické a nesadla mi ani voľba rovnocennosti vojak a ork. Hovorím o tom, že bežný vojak vedel v pohode bojovať proti dispozične silnejšie stavanému orkovi. Najslabšia scéna, keď krásny mohutný vlk sa vzdal pod hrozbou, že mu človek zabije pána a najlepšia scéna súboj Guldana a orka. Navyše posledá tretina filmu pôsobila dosť uponáhlene, takže dávam 70%. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nuda zasazená do nádherných kulis, natočená podle scénáře, který zhotovil nějaký generátor náhodných fantasy klišé. Emoce nefungují, příběh ani jednotlivé detaily nedávají moc velký smysl a konání jednotlivých postav už vůbec žádný. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Môj prvý stret s Warcraftom dopadol celkom v pohode. Ani neviem ako a bol koniec filmu. Podľa toho súdim, že túto fantasy rozprávku zvládnu aj tí, ktorí nevyhľadávajú fantasy a ktorí nikdy v živote nehrali žiadnu PC hru. Príbeh bol prehľadný a spracovanie a triky kvalitné. Nenudila som sa. Však s udatným Durotanom a fešáckym Lotharom sa to ani nedá. ()

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama