Reklama

Reklama

Humans

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie / USA, (2015–2018), 17 h 16 min (Minutáž: 42–47 min)

Hrají:

Emily Berrington, Gemma Chan, Pixie Davies, Rebecca Front, Tom Goodman-Hill, William Hurt, Colin Morgan, Katherine Parkinson, Jonathan Aris, Neil Maskell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Osmidílný sci-fi seriál vychází ze slavného švédského dramatu "Real Humans" a je zasazen do paralelní přítomnosti, kde jsou živoucí roboti nejnovějším must-have doplňkem, který musí mít každá domácnost. (SimonaSK)

Recenze uživatele Martrix k tomuto seriálu (9)

Humans (2015) 

Skvostná záležitost, která ani náznakem nepřipomíná blbiny jako Náhradníci, nebo Andrew - člen naší rodiny(při vší úctě ke knižní předloze). Je to chytré, poutavé, velmi dobře obsazené a zahrané, má to parádní atmosféru...opravdu není co vytknout. Skrze kvalitní příběh o robotech, tvůrci nastavují zrcadlo Člověku a dělají to nejlépe, jak je to možné. Celou sérii jsem schroupal za jeden den a pokud bude pokračování, tak si ho újít jistě nenechám. Jednoznačně nejlepší zpracování robotí tématiky ve filmu. ()

Epizoda 1 (2018) (S03E01) 

Je až s podivem, jak se podařilo po více než roční pauze navázat na atmosféru a jinakost předchozích řad. Opět skvělá hudba, velmi dobré dialogy a věrohodně prezentovaný svět, který se musí vypořádat s tím, že "už nejsme sami". ()

Epizoda 2 (2018) (S03E02) 

Snaha najít si místo ve světě, který už si nárokuje jiný druh. Proti ní snaha udržet si svět, do kterého člověk stvořil bytosti, které mají potenciál i ambice převzít nad ním kontrolu. A mezitím příběhy jednotlivých bytostí, které jsou často definovány skrze vztahy jak k robotům, tak lidem. Speciálně tento díl je velmi skličující. A tvůrci opět dokazují, že kvalitní dialogy, věrohodně vykreslené postavy a dokonalý střih i hudba, mohou i tak zprofanované téma, jakým jsou roboti, povznést na filozoficko sociální drama špičkové kvality. ()

Epizoda 3 (2018) (S03E03) 

Tvůrci dokážou i při tom vysokém standardu stále překvapovat a drobnými rýpanci stimulovat mozek k úvahám, které se nemotají ani tak kolem sci-fi, ale úzce se dotýkají společnosti ve které žijeme a tím pádem i nás. Jak složité může být začlenit se pro syntha, když to nedokáží ani lidé, kteří se od majority liší jen barvou kůže, nebo náboženským vyznáním? Co definuje člověka a jeho práva? Pokud si dovolí vystoupit s názorem, který většina společnosti odmítá, je zpravidla vypuzen a separován. Co opravdu chybí těm, kteří hledají ve vztahu změnu a co vlastně chtějí změnit, když neví co je učiní šťastné? Útéct a skrýt se, nebo zůstat a bojovat? Smysl života možná není v tom nebýt sám, ale pokud se sám cítíte, můžete ztratit spoustu času hledáním někoho, s kým si tak připadat nebudete. Lidské bytosti jsou tak patetické. Ale kdo ví, třeba nás On opravdu uplácal k obrazu svému. To by vysvětlovalo, proč stejnou chybu udělal tvůrce synthů. I o tom byla tato epizoda. ()

Epizoda 4 (2018) (S03E04) 

Nic jako přítomnost neexistuje, vždy jsme v pohybu směrem vpřed. Pouze naše subjektivní vnímání událostí, pracuje s časem bez ohledu na skutečnost. Cesta jednotlivce z bodu A do bodu B, je v principu vcelku stereotypní. Narodí se, roste/učí se, rozmnožuje se, buduje/tvoří, degeneruje a umírá. Někdy je to zajímavý proces a vznikne dobrá kniha, nebo životopisný film. Já mám raději sledování seriálů, jako je Humans...ne, že by jich bylo hodně. V rámci několika hodin sledujeme velkou věc. Zrod umělé inteligence, způsob, jak se lidstvo vypořádává s tím, že už nejsme sami, i způsob, jakým se umělá inteligence vypořádává se svými tvůrci. Zatímco první řada Humans byla pozvolná, ve čtvrté epizodě řady druhé, nabírají události rychlý spád a cesta z bodu A, do bodu B, je tak najednou ještě zajímavější. Tato epizoda je tedy o eskalaci. O ztrátách. O prozření a o tom, že i cesty obyčejných lidí, nebo synthů, mohou mít zásadní vliv na všechno, co je obklopuje. ()

Epizoda 5 (2018) (S03E05) 

Dramatické události poslední třetiny epizody, budou předehrou pro zradu a tvrdý náraz do zdi, zvané předsudky. Opět skvělý díl, namíchaný z nejlepších ingrediencí. Pravda, občas se nějaká ta skulina v logice najde, ale v tak solidním příběhu nemůže způsobit velkou disharmonii. Malá vada na dokonalosti, dělá originály. ()

Epizoda 6 (2018) (S03E06) 

Události předchozích epizod gradují, přesto se ty nejsilnější scény odehrávají skrze myšlenky a slova. Ústředním motivem je rozhodování. Vidíme rozdíl mezi synth-binárním a tím naším, subjektivní logikou a emocemi ovlivněným rozhodováním. Ústřední postavy tentokrát čelí zklamání, která dokážou poničit jejich vnímání světa víc, než bomby teroristů. Opět luxusní díl s emocionálně vypjatým koncem. Velmi nedoceňovaný seriál. ()

Epizoda 7 (2018) (S03E07) 

Už jsem napsal na konto Humans spoustu superlativů a dnes by to nebylo jiné. Příběh se rozvíjí směry, které bych nečekal...které jsem ani neměl potřebu předvídat, protože se nechávám vést tvůrci s důvěrou, že mě nezklamou. Víra je ostatně jedním z motivů této epizody. Tato řada je jiná než předchozí dvě. Tentokrát nejde o konfrontaci mezi jednotlivci, nebo skupinkami. Jde o to jestli Oni, nebo My. Protože jak už historie ukázala, vždy se najdou lidé, kteří se postarají, aby se setkání s jinou kulturou, zredukovalo pouze na tuto volbu. ()

Epizoda 8 (2018) (S03E08) 

Čím to je, že i dnes, po tisících let, člověk řeší spory opět klackem v ruce? Pravděpodobně poslední díl Humans, vcelku uspokojivě odpovídá na některé otázky, ale jak už to bývá, současně otevírá prostor pro další úvahy. Tvůrci se pokusili vyhnout nástrahám logiky, i očekávání diváka, ale bylo to jen o prsa. Vlastně jsem trochu zklamaný. Ta cesta k vyvrcholení byla tak luxusní, že než abych si těšil z toho, co je na jejím konci, mnohem víc lituji, že končí. ()

Reklama

Reklama