Reklama

Reklama

VOD (1)

V SAW 5 pokračuje Hoffman v práci Jigsawa. Jeho tajemství je však skoro prozrazeno a on se musí vydat na lov, aby zabránil svému prozrazení. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (571)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ako som hovoril už v predošlom komentári u štvorky - naťahovačka, ktorá len zbiera prachy, ale stále ešte pozerateľná. Posledné diely už nie sú žiadna sláva, ale pozerať sa to ešte dá. Každá časť sa rozvíja dozadu (vo flasbackoch) aj dopredu a stále je to aspoň niečím zaujímavé. Celkovo je to slabý film, ale ako celok to funguje stále dobre. 55% - 3* ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Když jsou mi veškeré postavy ve filmu totálně u zadku, interakce mezi nimi je místy příšerná, opakované tajtrlíkování s klíči už spíše připomíná dementní variaci Pevnosti Boyard, jediná past již nemá čím překvapit a celé to směšné, vyčpělé a nesmyslné divadýlko vypadá ještě laciněji než předchozí díly, nemá stále více zrezivělejší a tupější Pila daleko k odpadu. Ten nedávám proto, že potenciál k pádu na úplné dno odpudivého komerčního humusu tu pořád je. Ale ten už nejspíše beze mě... ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

musím říct, že na 5 díl jsem se kouknul už pouze z nostalgie k prvním dvou dílům této série. Po prvních dvou výborných dílech, přišla naprosto zbytečná 3-ka a ještě horší 4 - ka a já jsem šel na 5 díl takříkajíc " z povinnosti" . O to víc jsem byl mile překvapen. Saw 5 totiž není jen bezduchá vyvražďovačka, ale má i "silný" příběh. Tvůrci se rozhodli vrátit zpět do minulosti a podali nám, co vše předcházelo věcem následujícím. Vše samozřejmě propojeno (jak už to u téhle série bývá) s přítomností, aby vše gradovalo v závěrečném " finále" . Celkově musím říct, že jsem nebyl zklamán a vím, že se sejdeme u 6-ky :o) Dávám poctivých 65%! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se naštěstí po nepříliš podařené čtyřce vzpamatovali a pětkou nám dokázali, že ji stvořili krom touhy po dalších penězích i proto, že ještě mají divákovi co nabídnout. Hrám se zlehounka navrací jejich prapůvodní smysl, i když je nutné si některé věci domýšlet. Děj k velkému štěstí nestojí jen a pouze na Hoffmanovi, opět zde platí paradox, že John Kramer si v sérii zahraje více jako mrtvý, než živý. Vnímáme-li Saw jako celistvou řadu, zapadá páté pokračování do laťky nastavené prvými třemi díly. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Doposavad se mi každý díl Saw líbil, ale s tímhle už nemůže být člověk úplně spokojený, ani kdyby stokrát chtěl. Je dost možný, že jsem plno věcí nepochopil (neboť je to celé neskutečně zmatečně poskládaný sled scén, které se odehrávají v různých časech, Strahm a Hoffman jsou si za šera hodně podobní, chování té uvězněné zprvu-pětice se pochopit nedá), ale z toho, co jsem zachytil, soudím následující. A) Saw 5 má v podstatě tři dějové linie, které se různě proplétají mezi sebou navzájem, ale i s dějem minulých epizod. B) První linie se zabývá tím, jak se detektiv Hoffman dostal k pozici Jigsawova nástupce. Divák je tedy nucen sledovat velmi otravné flashbacky, které nic zajímavého nepřináší, nýbrž jenom zbytečně pitvají už dávno uzavřené zápletky. A přitom by se dala Hoffmanova role v předchozích událostech vyjevit jedním krátkým, v přítomnosti se odehrávajícím dialogem (nebo monologem). C) Druhá linie jako jediná posouvá děj trochu kupředu. Sledujeme v ní přeživšího agenta Strahma, který podniká soukromé vyšetřování proti Hoffmanovi, protože tuší, že v tom taky jede. Tahle část děje přímo neuvěřitelně spoléhá na náhodu (popřípadě na vševědoucnost vybraných aktérů), což téměř znemožňuje, aby si přemýšlející bytosti tenhle film užily. No a její vyústění mělo být nejspíš klasickou sawovskou šokující pointou, avšak bohužel - tentokrát jsem na konci poprvé překvapený nebyl. D) Třetí linie mohla být nejzajímavější - dočkáme se místností s nastraženými pastmi a pětice uvězněných lidí. Bohužel na tuto linii nezbývá moc času (přednost dostala otravná linie první) a chování postav postrádá logiku takovým způsobem, že jsem měl potíže uvěřit, že to tvůrci tentokrát myslí vážně. Takže se z ní nakonec stala jenom taková smutná připomínka časů minulých, u které je pro její zjevnou podobnost s konceptem Saw II nápadně vidět kvalitativní sešup. Čekal jsem tu alespoň nějakou zajímavou pointu - přehlídnul jsem ji, anebo tu fakt žádná není? Zkrátka Saw 5 je pro mne zklamáním. Dávám tři hvězdy - je to celkem dobře řemeslně odvedená práce, kterou sráží scénář. Propřístě bych jej tedy raději svěřil někomu schopnějšímu, protože potenciál tu stále je veliký - jak lze vidět z poslední, sakra působivé (leč nepřekvapivé) scény. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně, kdy agent Erickson (Mark Rolston) mluví s Jill Tuck (Betsy Russell), je na stole fotografie Ericksona a jeho ženy. Jde o fotku Marka Rolstona a jeho reálné ženy. (c.tucker)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama