Reklama

Reklama

Tohle je Sparta!

  • USA Meet the Spartans (více)
Trailer

Bitva začíná! Hrdinný Leonidas, jehož jedinou zbraní jsou kožené spodky, vede oddíl třinácti válečníků, aby bránil Spartu před invazí Peršanů, mezi nimiž nechybí Rocky Balboa, Transformers či hrbatá Paris Hilton. Tahle bláznivá parodie vás rozesměje až k slzám.  Příběh hrdinného Leonidase a tří stovek udatných Sparťanů, kteří do posledního muže padli, aby zabránili invazi armády Peršanů v čele s králem Xerxem, se dočkal bláznivé parodie. Místo Gerarda Butlera se do čela oddílu třinácti válečníků (ano, čtete dobře) postaví Kevin Sorbo (bývalý Hercules) a řady jejich nepřátel rozšíří Ghost Rider se Shrekem, Rocky Balboa, Transformers či hrbatá Paris Hilton. Objeví se i další slavné celebrity, ale ani ty tahle ztřeštěná komedie, jejímiž režiséry jsou Jason Friedberg a Aaron Seltzer, nijak nešetří. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (824)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezdička za nemiestne sexy Carmen. --- (11.12.2021) Na paródiách od dvojky Jason Friedberg & Aaron Seltzer cením, že idú ďaleko za hranice filmových referencií, v ktorých mantineloch zostáva väčšina, a silne presahujú až do popkultúry. Vidieť je to najmä na snímke, ktorá všetko začala – Scary Movie, a v za ňou nasledujúcom počine Date Movie. Toto "dielo" v tomto smere melie z posledného, drží sa vyššie uvedených exemplárov zubami-nechtami, no do hlbín čistokrvnej stoky ho ťahá dole práca režisérov na dvoch filmoch, na ktorých v tom čase "makali" a ktoré v predmetnej stoke žijú a s prvými dvoma spomenutými veľa spoločného po stránke odkazovej sily nemajú – Epic Movie a Disaster Movie. Je to škoda? Je. Môžeme privrieť oči? Môžeme. Za Carmen? Rozhodne áno... (x) (x / x / x / x / x / x / x / x) (4.1.2015) (11.12.2021) ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku nadšenie, že si po dlhom čase pozriem zase niečo také praštené ako Scary Movie, ale postupne sa mi to okukalo. Mohlo to byť aj lepšie, ale ako totálny úleťácky relax celkom fajn. Carmen sa tu zase našla :-) A že dávam až 3 hviezdy a ostatní sa tu jedujú aký je to odpad? No bóóže - keď idem pozerať priblblú paródiu, viem čo ma asi čaká, no nie? Vo svojej kategórii to vôbec nebolo také zlé. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Není to žádná parodie, která by byla v daném žánru na špici, ale i tak dokáže chvílemi pobavit. Bohužel je to jen občas, kdy se můžeme upřímně usmát a říci si, že to stálo alespoň trochu za to. Většina scén je totiž trapných, až žalostně marných. Nechápu jak C.Electra mohla tak hluboko klesnout a začít hrát v podobných filmech, ale právě ona značně film vylepšuje. Kdo nemá rád "300 : Bitva u Thermopyl" si asi příjde na své, protože některé parodie jsou vskutku úsměvné. 35% ()

freddy odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu někomu přijde vtipné? To opravdu byl někdo ochotný dát pánům režisérům peníze na natočení takovéhle kardinální blbosti? OK, fajn, je to parodie a jako takový ten film beru, ale i v rámci parodie je to něco velmi stupidního. Tam je namačkáno všechno dohromady bez toho, aniž by to dávalo logiku. Pokud se podíváte na Scary movie, tak zjistíte, že parodie může mít logiku a držet pohromadě, ale tohle je prostě mix ve smyslu zparodujeme co půjde. Sorry, ale aby měli ve starém Řecku připojení na internet, aby tam zpívala Britney Spears, aby tam byli porotci ze soutěže American Idol, to už je prostě kravina, která nemá obdoby. Fajn, občas (ale ne moc často) jsem se i usmál, např. hláška "Když se narodil Vietnamec, tak ho rovnou dali Bradovi a Angelině" byla fakt dobrá, ale bohužel toho vtipného tam bylo skutečně pomálu. Ale i přesto tvůrcům děkuji, že jsem si díky nim mohl uvědomit, že existují i odpadové filmy. Už jsem totiž velmi dlouho neviděl špatný film a s odpady velmi šetřím, poslední odpad jsem udělil tuším před dvěma lety. Bývám totiž v hodnocení docela mírný. Ale zdá se, že nyní nastal čas udělit po dvou letech další odpad. A pokud si ho nějaký film zaslouží, tak právě tento. Sorry, ale po zhlédnutí tohohle filmu opravdu neshledávám ani jedno pozitivum a tak prostě házím odpad a doufám, že mám zase na dva roky od odpadových filmů klid. ()

Slartibarkfast odpad!

všechny recenze uživatele

Velmi slabý pokus o parodii, který nakonec obrátili filmaři a účinkující sami proti sobě.Vlastně ani sám nevím, co bych k tomu více dodal. Ubohé narážky na pěvecké a talentové soutěže mohly jen těžko vyznít komicky a nezachránila to ani "děvka" Electra se svým tělem. Chudák Sorbo se k tomu asi také přimotal, aby zas jednou diváci zahlédli jeho tvář, jež pomalu mizí v propadlišti dějin. Myslím, že toto dílko je krokem vedle ve všech směrech a být za každou cenu vtipný je mnohdy na škodu. 5% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Poté, co na Sparťany spadne Xerxes (Ken Davitian) v podobě Transformera, jsou zavaleni. O chvíli později však již zavaleni nejsou. (dc125)
  • Velikost zobáku zabitého tučňáka, který si Leonidas (Sean Maguire) nechá jako přívěsek, neodpovídá původní velikosti. (dc125)

Související novinky

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Sandler bude pro změnu vtipný ;-)

Sandler bude pro změnu vtipný ;-)

11.03.2008

Zdá se, že hollywoodská komedie se probouzí k životu. Samozřejmě teď není řeč o zrůdnostech typu Meet the Spartans a nebo o čemkoliv s Eddiem Murphym či Martinem Lawrencem přesně tento typ filmů… (více)

Reklama

Reklama