Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 2

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (646)

Djoker 

všechny recenze uživatele

První film patří k vrcholům celého fenoménu. Ten druhý budou schopni částečně ocenit pouze fanoušci seriálu, kteří s Mulderem a Scullyovou ušli celých devět let. Mezi ně patřím i já, takže proto dávám relativně slušné hodnocení. Jedná se o průměrnou epizodu roztaženou na celovečerní stopáž, kde na rozdíl od prvního filmu není vidět větší rozpočet. Vyšetřování není ničím zajímavé. Bylo mi jasné, že k závěru přijde nějaký twist, kterým si tvůrčí duo ospravedlnilo realizaci filmu a on skutečně přišel, ale byl tak marný, že už pár hodin po projekci nejsem schopný popsat jeho podstatu. Potěší tak pouze několik odkazů na seriál, lehké rozvinutí vztahu ústřední dvojice a vlastně i ten nezaměnitelný X-Files humor (Bush!), což je ale na reinkarnaci legendy přeci jen málo. Při spekulacích o třetím filmu mi není úplně dobře. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Mizerná epizoda z jedné z pokročilejších sezón (kdo neviděl pár posledních dílů, bude se celkem divit, kam to Mulder a Scully dotáhli :)... záhadu abyste hledali lupou a pod nánosem dialogové vaty a Mulderových vousů se řeší víra, pohoda rodinného krbu a pár ztracených holek. Po třiceti minutách jsem chtěl přepnout (ale ovladače nám sebrali), po čtyřiceti jsem už jen čekal na konec. Průměrně natočené, podprůměrně napsané, nadprůměrně bolestné... tohle si slavná televizní dvojka fakt nezasloužila. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Uz sa mi dlho nestalo, aby som videl 4 slabucke filmy za sebou. Prvy film Akta X, ktory som videl v roku 1998 ma milo prekvapil a preto som mal aj velke ocakavania od tohto druheho filmu. Zial scenar bol slaby a co je este horsie, film sa dlho vliekol a po nejakych nadprirodzenych silach, okrem toho ze pater Joseph Crissman mal nejake vizie, zial ani stopy. V podstate je to len kriminalny thriller, ktory este ani poslednu polhodinku nedokazal byt napinavy alebo zaujimavy natolko, aby som bol aspon na 60% spokojny, co je obrovska skoda pre takyto film... 04.08.2008 ________ David Duchovny - (Fox Mulder) +++ Gillian Anderson - (Dana Scully) +++ Amanda Peet - (Dakota Whitney) +++ Billy Connolly - (Páter Joseph Crissman) +++ Xzibit - (Agent Mosley Drummy) +++ Mitch Pileggi - (Walter Skinner) +++ Adam Godley - (Páter Ybarra) +++ Produkcia: Chris Carter +++ Hudba: Mark Snow, Pete Anthony +++ (Videl v kine 04.08.2008) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Modlitby budou vyslyšeny jen pokud to nevzdáte…. Tak jsou zase tady a vydávají se lovit příšery v temnotách. Tedy – tak by jsme si to přáli. Bohužel tento film je jen jakousi slátaninou seriálovek typu Pohotovost a (jakýchkoliv) krimi příběhů. Že se jedná o Akta X, usoudíme jen díky únavným kecům typu ,,chceš stále zachránit svoji sestru!“ Veškeré nadpřirozeno je zahaleno do ,,Božího díla“, kterému vydatně sekunduje parta neschopáků od FBI, kteří by bez M a S nenašli snad ani WC (myslím záchod). Akta jsem měl rád kvůli paranormálním jevům, nadpřirozenosti. Teď na mne působí zcela obyčejně, snad až nepřirozeně. Jestli dát 2* nebo 3*? Dám 2! Chtěl jsem totiž uvěřit, že tvůrci stále mají co nabídnout. A jestli máte pochybnosti…. tak se na TO raději nedívejte! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poměrně solidní zavzpomínání na mnou kdysi tolik milovaný fenomén. První projekce ve mě vyvolala spíše zklamání, nicméně druhá dojem napravuje. Velmi rád jsem se po letech opět setkal se svými oblíbenými hrdiny a přestože se jedná o dosti vzpomínkovou záležitost, kde se často i bilancuje, tak se místy dostavilo to správné mrazení, které jsem měl vždy moc rád. 65% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Když je Scullyová na cestě do své kanceláře, můžete vidět režiséra Chrise Cartera na lavičce. (Karlos80)
  • Jména Clyde Bruckman nebo Luther Lee Boggs, která připomene Mulderovi agentka FBI, patří proslulým senzibilům ze seriálu. (Kailo)
  • Mulderův pozdrav Scullyové "Jak to jde, doktůrku?" je odkazem na animáky s Buggs Bunnym. (Sfinkter)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama