Reklama

Reklama

Ošklivka Katka

(seriál)
Česko, (2008–2009), 65 h 47 min (Minutáž: 52–56 min)

Kamera:

Asen Šopov

Hudba:

Karel Mařík

Hrají:

Kateřina Janečková, Lukáš Hejlík, Michaela Horká, Olga Lounová, Michal Zelenka, Václav Vydra nejml., Jana Boušková, Petr Štěpán, Romana Goščíková (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(73)

Obsahy(1)

Všichni máme jistě rádi pohádky a vůbec při tom nezáleží na věku. V případě „Ošklivky Katky“ jde o moderní variaci pohádky O Popelce s tím, že děj se odehrává v módní firmě. Naše hrdinka se jmenuje Katka, pochází z pražské periferie a sociálně velmi skromných poměrů. Rodiče dali chytrou a nadanou dceru studovat, ona se jim odvděčila vynikajícími studijními výsledky, dokonce získala stipendium na zahraniční univerzitě. Potud by bylo všechno v pořádku. Jenže teď se Katka nachází v situaci, kdy by ráda našla místo odpovídající jejímu vzdělání a odborné erudici. Jenže to je problém. V dnešní době mají totiž šanci nejen chytří a studovaní lidé, ale také fyzicky přitažliví. A mezi ně Katka rozhodně nepatří. Navíc vkusně se obléknout a mít zájem o módu je něco, co ji absolutně míjí. Se svými starými brýlemi, nemožným účesem, rovnátky a nevkusným oblečením se nemůže divit, že ji všichni nazývají „ošklivkou“.
Katku to netrápí, jenže o jedno místo kvůli svému vzhledu přišla (klienti v bance si stěžovali), dalšími přijímacími pohovory neprošla. Táta je bez práce, mamince její krámek s potravinami moc nevydělává... Co s tím? Když Katka objeví v novinách inzerát na místo sekretářky největší módní firmy v zemi, vůbec neváhá. A tady začíná její neuvěřitelný příběh, který popisuje život každého člověka, který se rozhodne poprat se svými handicapy a nepřátelským prostředím. Na své cestě potká velké množství lidí, které musí přesvědčit o svých kvalitách a vnitřní kráse. A samozřejmě se setká hned v prvním díle se svým vysněným princem v podobě prezidenta módního domu. Jeho srdce nakonec získá, cesta za vysněným cílem je však dlouhá a trnitá... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (447)

LiVentura odpad!

všechny recenze uživatele

Jisté věci by se snad ani neměli točit a dostat tak před oči diváka, který tak jen stále dokola hloupne a hloupne sám v sobě.... a někdy se ta neuvěřitelně drzá hloupost dostane ven hlavami několika takto postiženými...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

rt12 odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutně jsem nepochopila, proč vznikla napodobenina přiblblé telenovely z Kolumbie ,,Ošklivky Betty". Ve výsledku byla mnohem přiblblejší, což je s podivem, že vůbec jde napsat ještě debilnější scénář. O (ne)výkonu šmíráků, tvářících se jako herci ani nemluvím, protože něco tak otřesného jsem už dlouho neviděla (hlavně,že to sype). Jak si po takovém pasqvilu můžou sami sebe vážit ? ()

Reklama

Kikania odpad!

všechny recenze uživatele

oooooouuuu.....asi tak som sa zhrozila ked som videla pár minút tohto seriálu (ak sa to takto vôbec dá nazvať) a radšej som odišla lebo by som zbytočne stratila čas...ked mi kamoška povedala že sa na tom dá dobre zasmiať tak mala čiastočne pravdu, lebo ja som sa smiala z toho aké je to trápne(zvlášť tie "vymakané" dialogy)... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nehledě na to, že Michaela Horká je skutečně nádherná a měla by mít vlastní seriál založený na kvalitním scénáři... existuje určité rozpoložení a zejména pokročilá noční hodina, kdy se i takovýto produkt jako Katka může zdát akceptovatelným. Tedy minimálně lidská komedie malosti a bídy v podání manželů Vydrových. Takové drama bych si dovedla sólově představit jako divadelní jednoaktovku. A pak je tu samozřejmě zajímavý vnitřní svět původní tvorby Primy, kdy ještě při RP museli odkazovat na Nikdo není dokonalý, v době Katky už bylo možné odkazovat například na RP. ()

Fingon odpad!

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí prvního dílu tohohle skvostu mám chuť vrátit se do profilu Ošklivky Betty a dát jí pět hvězdiček, vážně. Úvodní pohledový záběr nebyl špatný nápad, ale to je asi tak všechno, co se dá o Katce říct pozitivního. To, že je hlavní představitelka vlastně docela hezká, se dá vyčíst i původnímu seriálu, protože přiznejme si, z hezké holky se dá udělat ošklivá mnohem jednodušeji než naopak. ----- Vzhledem k tomu, že si moje matka tenhle seriál oblíbila, tak jsem byl tak nějak donucen shlédnout i všechny další díly, v tuto chvíli asi tak dvacet. Jediná dobrá věc na tomhle seriálu jsou snové pasáže, čili představy Ošklivky Katky, které jsou leckdy nablblé, ale občas i dost brutální (třeba když ji její šéf cpe proti její vůli do kufru svého auta). ()

Galerie (141)

Zajímavosti (5)

  • Matka Kateřiny Janečkové (hlavní hrdinky seriálu) se také živí jako herečka, ale pro změnu hraje převážně v divadle a jmenuje se Anna Bazgerová. (Agatha)
  • Seriál je českou verzí populárního kolumbijského seriálu Ošklivka Betty (od r. 2000), který se oproti tuzemské verzi dočkal vysílání v 15 zemích světa i svého pokračování. (Dlee)
  • Jana Boušková a Václav Vydra hrají v seriálu manžele, kterými se v roce 2006 stali i ve skutečnosti. (x_silver)

Reklama

Reklama