Reklama

Reklama

A-Team sleduje odvážnou skupinku bývalých členů speciální vojenské jednotky. Hannibal Smith je protřelý plánovač vynalézavých misí, na jejichž realizaci je minimum času, vyžadují mimořádné schopnosti a velmi zdatné vojáky. Templeton 'Hezoun' Peck dokáže sehnat kdykoliv cokoliv. B.A. Baracus je řidič a největší svalovec v týmu. A H.M. 'Šílenec' Murdock je zdatný pilot a kvalifikovaný potápěč. Společně sloužili své vlasti celých osm let, načež byli posláni do vojenského vězení za zločin, který nespáchali. Poté, co se jim relativně snadno podaří z vězení utéct, se pouští do nebezpečného pátrání, aby dokázali svou nevinu a očistili svá jména. Během toho je napříč zeměkoulí pronásleduje vysoce postavená vojenská důstojnice Charisa Sosová (jedna z bývalých Hezounových milenek). A právě když už se zdá, že mají všechny potřebné důkazy k prokázání neviny, zjišťují, že jejich nejnovější mise právě začíná. (HBO GO)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 275)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.6/10] | me: Dostal som všetko čo som očakával, ba i viac. Skvelá akcia plná správnej dávky vtipu, originálnych hlášok a veľmi vhodného obsadenia. Ponúka akčnú zábavu od začiatku až do konca a ani na moment nenudí. Ide nad limit a správne preháňa, proste moja chlapčenská duša si výborne oddýchla. Tento film je výborná letná voľba - akcia, relax a zábava. 4 a pol * ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Neskutečná volovina. (čti: Nepovedený film). Nikdy bych to neřekl, ale komiksoví Losers, od kterých každý očekával právě vykrádačku A-Teamu, jsou i ve své jednoduchosti mnohem lepší (sledovatelnější, zábavnější atd). Scénář A-Teamu je nesmyslný a překombinovaný, do poloviny filmu jsem ještě dějové kličky akceptoval, od Německa dál už jsem ale radši ani nekroutil hlavou, abych si ji neukroutil a závěrečná kontejnerová apokalypsa byla naprostým vrcholem. V tom nejhorším smyslu slova. Stejně jde ale především o problém režie. Carnahan se v tomto díle představil jako neschopák, který nedokáže podat děj přehledně, nedostatek invence nahrazuje kde čím, především pak v některých momentech zarazí zběsilý střih (například Baracusova bitka na začátku má odhadem průměrnou délku záběru okolo půl vteřiny). Původní seriál mám moc rád, ale k tomuto dílu jsem samozřejmě přistupoval bez předsudků. Některé scény jsou mi svou myšlenkou sympatické (pád tankem... ehm, na nic jiného si teď nevzpomínám), ale film je jako celek těžce nezvládnutý. ____ ____ Místní komentáře opět pobavily. Marigold: "(Tvůrci) dokázali (předlohu) velice solidně zmodernizovat, aniž by z toho vznikla digitální slátanina pro mládež." Možná viděl Marigold jiný film, ale Carnahanovo dílo není nic jiného než digitální slátanina pro mládež. imf: "film...má svůj vlastní plán (scénář) tak ukrutně poslepovaný a kodrcavý." Ale dává 4*. KarelR: "těžce překombinované a "velké" finále jde mimo úplně", ale taktéž jde na 4*. HAL: film..má retardovaný chaotický závěr plný megalomanského digitálního bordelu... dojíždí na režisérovu neschopnost (příběh) rozumně odvyprávět. Opět 4*. To "dojel" docela dobře, co? Nemám slov. Ale nedivil bych se, kdyby A-Team ještě "zmodral". A pro Botiče: Od A-Teamu jsem samozřejmě žádného Tarkovského nečekal, věděl jsem přesně, na co jdu, jenže i popcornový blockbuster se musí umět udělat. A to Carnahan neumí. (Všimni si, že CGI nekritizuji vůbec, scénář jen lehce. Záporák v Losers je přepálený, v A-Teamu je zase příliš upozaděný). Dobrý "megafilm" samozřejmě umím ocenit, ale A-Team zkrátka povedený není. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

There is no plan B! Unfortunately there is no plan A either! Sterilne! Uz som toto slovo pouzil viackrat v minulosti, ale ked ono tak na chlp presne vystihuje to, co A-Team (ne)ponuka. Ako-taka chemia medzi ustrednou stvorkou funguje, niektore vtipy vydarene. Zial, Carnahanova (a spol.) permanentna epilepsia nici kazdu akcnu sekvenciu (pricom existuju reziseri a filmy, kde je strih este dynamickejsi, ovsem celkova akcia plne prehladna) a navyse si hra s pixelmi v kvantite a (ne)kvalite mierou, aka by aj matematikovi uvazujucom cisto iba v dvojkovej sustave priniesla bolehlav. A presne z toho dovodu smerom ku mne nefunguje ani udajny odkaz/ variacia na 80´s. 5/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na puvodni serial jsem vzdycky rad kouknul a na tenhle film taky rad kouknu znovu. Tohle je totiz dvouhodinova zabavna jizda, uvodni akcne seznamovaci ctvrthodinka mi totiz pekne utrhla koule a hledal jsem je az do zaverecnejch titulku. A to to pritom neni nejaka neprerusovana akcni jizda, nerikam, ze tu je akce malo, to urcite ne, ale proste neni furt a o to si ji clovek vic uzije. Navic to cely vypada radne cool, triky nikde nehaprujou, vsechno vybuchuje ve velkym, par skvelejch akcnich napadu, paradnich hlasek a ne uplne pitomej pribeh. No a do toho hlavni super sympaticka ctyrka, kde jedinej slabsi clanek je strejda Rampage, protoze proste Mr.T je Mr.T. Nicmene v puvodnim serialu byl muj oblibenec Murdock a to plati i tady, Copley je totiz naprosto genialni magor. Carnahan konecne natocil nejakou pecku a ukazal, ze precejen neni uplne neschopnej. Zkratka dvouhodinova ultra zabavna jizda. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nehorázné béčko. Nehorázná kravina. A nehorázná zábava. Sice ne na poli akce, které je pramálo a navíc je děsivě znepřehledněná zběsilým střihem, ale jakmile se to po těžkopádném úvodu najde na poli buddy komedie plné přepísknutých scén ve stylu "nejlepší 3D efekt ever" či "čtyři v tanku a let", tak... Tak se lze buďto naštvaně zvednout a jít domů s prupovídkami o debilním Hollywoodu či zůstat sedět a bezelstně se klukovsky bezmyšlenkovitě bavit. A aspoň je to zábavné chtěně, přiznávám, že jsem to čekal spíše z ranku "tak špatné až je to geniální". ()

Galerie (69)

Zajímavosti (53)

  • B.A. Baracus (Quinton "Rampage" Jackson) má na prstech vytetována slova "pity" (lítost) a "fool" (hlupák). Je to odkaz k jeho známé seriálové větě "I pity the fool" ("lituji hlupáka"). (Othello)
  • Mr. T byl osloven, zdali si nechce zahrát ve filmu cameo, ovšem odmítl s tím, že má postavy B.A. už vážně plné zuby. (Othello)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Bradley Cooper opět v akci

Bradley Cooper opět v akci

19.08.2014

Každé hollywoodské studio by rádo mělo svého Jasona Bournea. A u Warner Bros. jej velmi pravděpodobně objevili v Macku Bolanovi. Původně vietnamský veterán, jenž se stal elitním protiteroristickým… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

02.02.2012

Akční klasiku Přání smrti se před několika lety pokoušel remakovat Sylvester Stallone. Má teď ale spoustu jiné práce a o projekt se začal živě zajímat Joe Carnahan (foto). Režisér A-Teamu a survival… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno