Reklama

Reklama

Zombie zaútočily na letiště v Harvardville a uvrhly ho v chaos. Leon S. Kennedy a Claire Redfieldová, kteří před sedmi lety během tragédie v Raccoon City bojovali proti zločinné společnosti Umbrella, jsou zpátky. Podobně jako v předchozích snímcích série Resident Evil, i nyní jsou připraveni utkat se se zlem. Jejich protivníkem je tentokrát ničemný válečník, který poté, co přišel o celou rodinu v Raccoon City, touží po odplatě. Smrtelný G-Virus se začíná šířit a nová zmutovaná monstra se pouští do zběsilého řádění. Dokáže Claire s Leonem zastavit virus dřív, než se bude historie znovu opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (261)

devNull 

všechny recenze uživatele

V podstatě jsem se na shlédnutí Resident Evil: Degeneration velmi těšil. U serie Resident Evil mám nejradši první díl, ale byl jsem zvědavý i na zpracovaní v ComputerGraphic stylu, navíc s původními postavami z PS hry. Byl jsem zvědav, jak se tvůrci poperou s hororovou, ale zároveň lidskou stránkou filmu. Bohužel už první půl hodina mi řekla, že jednoduché dialogy a předvidatelné chování "aktérů" nebude nic víc, než další slabší film. A to je škoda, protože v takovémto zpracování se potýkáme hlavně s pohádkami a "seriózní" filmy dopadají mnohem hůře. Film mě nijak nepřekvapil a chvílema i trochu nudil, i když se snaží být hodně svižný. Dívá se na to krásně, některé scény jsou k nerozeznání od reality.. a oheň je zpracovaný vskutku nádherně. Přesto to ale na větší hodnocení nevidím. Přišlo mi, že herci často "hrají" to samé. Po několikáté už mě nudily dramatické pohledy na vojáky a čekání na hlášku, kterou jsem stejně čekal. Co mě bavilo, byla jedna z prvních akčních scén na letišti. Mutace hlavního záporňáka mi přišla dobře ztvárněný nápad, ale toho známe už ze hry.. Odpočinkové pokoukání, u kterého bych stihl dělat i jinou práci. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Tento film je mi mnohem milejší než celá trilogie hranejch filmů s Milou...Je to prostě mnohem víc zaměřeno na fandy starýho dobrýho Residentu, což jsem samozřejmě já....Co já jsem se jako kluk probděl bezesnejch nocí právě kvůli RE. Jinak k samotnému filmu. Grafika je velmi pěkná, není mnohdy oslnivá, ale zajímavá je určite. Postavy jsou povětšinou ploché, nic jim nevěříte..je to prostě hromada polygonů. Pravda je že v závěrečné scéně, kdy stojí Leon, Claire a Angela na náhorní plošině....tak moje oči směřovali pouze na určitou hromádku polygonů slečny An....ta se tvůrcům moc povedla :D kdo viděl, ví co myslím...Příběh taky není zrovna oslnivý, ale dejchlo to na mě atmosférou 90 let a survival hororu jako takového, a to se cení. I když , kdyby natočili remake nějakého z prvních dílů, konče Veronikou X, tak bych byl mnohem nadšenejší. Hail Resident Evil, hra jako taková nebude nikdy překonaná... ()

Reklama

-Ravee- 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek herní série jsem při sledování jakékoli filmové adaptace RE trpěl.. A zde to platilo dvojnásob.. Příšerná animace (na rok 2008), neskutečně debilní scénář a vykrádání prvků z RE 2.. Plusem jsou tak jedině známé a oblíbené postavy z herního světa, ale ani ty tuhle správně nazvanou "degeneraci" nezachrání.. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ale jo, líbili se mi Leon a Claire, konečně nezprzněné postavy odpovídající předloze. Příběh byl slabší, ale alespoň se držel zavedené herní klasiky, čemuž nasvědčuje i fakt, že mi celou dobu připadalo, jako bych sledovala meziherní filmečky vyplňující hru pospojované do celku, s tím že ale i ta absence hratelných částí byla výrazně znát. Animace fajn, nejvíc mě pobavilo, že postavy chodí i ve filmu takovým tím robustním stylem, jako je tomu ve hrách :) Jednou to nebylo zlé, podruhé už se na Rozklad ale asi nepodívám, raději si zahraju hru přímo. 50% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 10/10/// +velice příjemná animace, uvěřitelné chování postav, srozumitelný děj, vydařený český dabing, dobrá akce -no aby se neřeklo, chůze a pohyby postav nebyly ještě úplně dokonalé, jinak žádný problém nevidím/// No tak tenhle film jsem si musel půjčit, i kdyby dopadl jakkoliv. Avšak hned prozradím, že dopadl dobře. Stylem a zpracováním se dá zařadit mezi první dva díly. Animací se potom podobá samotné hře. Animace je nádherná. Možná, že by se v dnešní době dalo vytěžit víc a troufám si říct, že tento film svojí animací nepřekonal o několik let starší Final fantasy, přesto je rozhodně dostačující. Bezvadně se povedli všechny postavy, i ta záporná toho senátora a mile překvapil český dabing, který je lepší než originál. Takže spokojenost. A aby taky ne, snímku jsem hodně fandil, takhle můžou klidně vypadat všechna zpracování PC her. Jen ještě zabrat na emocích./// Celkem 83%/// ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Úplně první – kompletně počítačem generované – celovečerní „Skryté zlo“, jehož děj se odehrává rok po událostech ve hře Biohazard 4 (2005) pro Nintendo GC. (Benjamin-L)
  • Jediný film série produkovaný firmou Capcom, ktorá je zároveň tvorcom aj hernej série "Resident Evil". Filmové adaptácie majú na svedomí produkčné firmy Screen Gems a Sony Pictures. (beso74)
  • Claire Refield, Leon Kennedy a Ingrid Hunnigan sú jediné postavy, ktoré sú v hre i vo filme nahovorené rovnakými hercami. (beso74)

Reklama

Reklama