Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jmenuje se Bret Maverick a právě má být pověšen trojicí zlosynů. Vzpomíná na události minulého týdne, které jej přivedly až do oprátky. Chtěl se zúčastnit proslulého pokerového šampionátu Tří řek o obrovskou výhru půl milionu dolarů. Zápisné je však pětadvacet tisíc a do těch Maverickovi chybí ještě tři tisíce. Hodlal je získat v saloonu městečka Crystal River, kde se přidal ke hře mladého pistolníka Hardina, půvabné dobrodružky Annabelle a jejího společníka Angela. Ačkoli všichni podvádějí, jak nejlépe mohou, vyhraje Maverick, který zpočátku předstíral nezkušenost. I když je mu kde kdo dlužen, nedaří se Maverickovi získat potřebnou sumu. Připojí se tedy k Annabelle, která odjíždí dostavníkem ve společnosti elegantního šerifa Zanea Coopera. Maverick se rozhodne za tučnou provizi získat okradeným přistěhovalcům zpět jejich peníze a nakonec se nechá zajmout indiány jako rukojmí. Náčelník indiánů je jeho přítel a celé složité jednání bylo jen divadýlkem pro Annabelle, které se chce zalíbit. Po řadě dalších dobrodružství se nakonec všichni zúčastnění sejdou i s potřebnou částkou na palubě parníku Lauren Belle, kde se má konat velkolepé pokerové klání. Bitva o půl milionu dolarů začíná. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (537)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Westernových komédií nie je zase až tak veľa a tých kvalitných je ešte menej. Maverick je jedna z najpodarenejších. Má to spád, je to vtipné, pohodová atmosféra, pointa na záver, to všetko dohromady zaručuje kvalitnú zábavu. Maverick je skvelý film a ešte lepšie obsadený film. Skvelý Mel Gibson a James Garner. K tomu trošku sexy Jodie Foster. Parádny film o najväčšom kartovom turnaji na lodi. Pekný dej nás prevedie celým filmom. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Humorný western plný veselých scén. Navzdory tomu nepůsobí jako parodie, ale má celkem solidní atmosféru. Bere si to nejlepší z obsažených žánrů. Člověk se neustále baví. Přestřelky, rafinované podvody a zvraty, pokerový turnaj. Dlouho jsem tenhle film nějak nemohl strávit, ale nakonec jsem dospěl k názoru, že pět hvězd si zaslouží. 90% ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Geniální pasáž s indiány, pár výborných vtipů a Danny Glover vyměňující si pohledy s Melem Gibsonem a s tím svým "I´m too old for this shit!", to mě dostávalo do kolen. To ovšem nepřebije fakt, že Maverick je až moc překombinovaná podívaná, že to ve spoustě scén skřípe, že to je předvídatelné na sto honů a že Annabelle je s přehledem největší a nejzákeřnější mrcha v kariéře jinak líbezné a šarmantní Jodie Foster. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mňa aj po rokoch kvalitná zábava. Donner skrátka ten mix humoru a akcie vedel. Minimálne v 80. a 90. rokoch. Jeho filmy mám rád. Sú žánrovo rozmanité, plné pamätných postáv a nezabudnuteľných scén. A tak je tomu aj v Maverickovi. Mel Gibson hrá prvú ligu a všetci mu tu skvelo sekundujú. Má to super hudbu, perfektné finále a nezabudnuteľnú atmosféru divokého západu, hoci to v rámci žánru ide trošku inou, uvoľnenejšou cestou. Pre mňa srdcovka ku ktorej sa rád vraciam a ktorá sa pre mňa vôbec ( v rámci toho ako film vnímam) ale vôbec nemení. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vykutálená kapsářka Jodie a ještě vykutálenější Mel v samo se peroucí běloskvoucí košili uprostřed Donner Poker Hold´em westernové taškařice o přepálené stopáži. I přes krátkou vsuvku s Rogerem Murtaughem na opačné straně zákon byla ponechána má bránice (navzdory předpokladům) poměrně v nečinnosti a Podivné dědictví tak jede vstříc západu slunce, jemuž se smíchem roztahují koutky, stále pevně usazeno v sedle.. Zajímalo by mě, jak asi u takových filmů probíhá obsazení indiánských rolí. Režisér řekne: „Potřebuji hodného rudokožce, koho tam máš?“. Odborník přes casting nahlédne významně do seznamu a praví: „Takže podle abecedy: Brice, Greene, Means, Mitič, …říkal jsi hodného, takže Studiho škrtám. Pokud potřebuješ někoho, kdo ještě vyleze na koně, zbývá jen Greene…“ - „OK, zavolej Grahamovi..“ ()

Galerie (64)

Zajímavosti (26)

  • Ve scéně, kdy Maverick (Mel Gibson) odjíždí ve skupině Indiánů nechat si uříznout ruce, je v pozadí vidět projíždějící auto. Přestože jde o malý objekt, podle rychlosti lze vozidlo identifikovat. (nOvYl)
  • Jméno postavy Jamese Garnera - Zane Cooper - je složeninou jména spisovatele Zane Greye a příjmení herce Garyho Coopera, kteří proslavili (a které proslavil!) westernový žánr. (džanik)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Bobr Jodie Foster přilákal Mela Gibsona

Bobr Jodie Foster přilákal Mela Gibsona

12.07.2009

Tohle si všechna média vychutnala. Stručně a jasně: Jodie Foster režíruje film Beaver, v němž si hlavní roli zahraje Mel Gibson. A protože v angličtině se slovo „bobr“ používá stejně dvojsmyslně jako… (více)

Reklama

Reklama