Reklama

Reklama

VOD (1)

Adrenalinový nářez plný hrůzy a násilí! Po nečekaném hitu Rec, přichází pokračování, které si s předchozím dílem rozhodně nezadá! Do karanténou izolovaného domu, plného krvelačných bestií, vstupuje zvláštní jednotka, která má vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Uvnitř ale čeká krvavé peklo, z nějž není úniku! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (864)

brit84 

všechny recenze uživatele

Dějově přesné navázání na jedničku, takže kdo ji neviděl, měl by dohnat. Místy je to už víc odhadnutelné, ale napětí přetrvává. Na začátku jsem si říkal, jestli vůbec jde něco dalšího vymyslet, aby to pořád splňovalo požadavky dobrého hororu. Teď zodpovědně říkám, "Jde to". Uvidíme, jak se poperou s trojkou a čtverkou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USATržby Celosvetovo $16,690,000║ Technicky to je opäť spracované prvotriedne, len keby tam nebola taká hromady naivných scén a toho vymítačstva???, čo bolo pre mňa dosť samoúčelná prestrelka. Veď v prvom diely bol tak dobre rozbehnutý dej, ach, chápem že tvorcovia chceli byť aspoň trošku originálny ale spojenie zombii nákazy s vymítačstvom im nevyšlo, strašne veľa scén sa tu opakuje dookola, ide o to keď kamera vždy sníma koniec nejakej chodby v byte a odrazu odtiaľ vybehne nejaký rozzúrený zombii, človeka to potom omrzí. Zbytočne pôsobí aj dejová línia z tými puberťákmi. Španieli mali v tomto filme v rukách eso, ktoré pre nejakú asi blbú zbrklosť zahodili, lebo hútna atmosféra a napätie nechýbalo, len trošku bolo treba sa pohrať z dejom. /40%/ ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Výsledný dojem je lepší než po jedničce. Na mě to působí chytřeji, což je asi tím, že vidím, kde navazovali na jedničku a říkám si u toho "I ti kujóni scenárističtí!" A dále asi budu SPOILEROVAT. Ale ve výsledku to asi chytřejší není. Hordy démonických dětí pobíhají větrací šachtou tak dlouho, že původní kněz stihl zpráchnivět, a nikdo si toho nevšiml? V jedničce trvalo prvním nakaženým celé dny či hodiny, než se to na nich projevilo, a tady najednou blik cvak a plivou kolem sebe krev? A další věci. Na druhou stranu pointa s původem a hlavně povahou nákazy mě baví a závěrečné zhasínání a rozsvěcování světla byla vyložená lahůdka. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Jednotka gradovala napätie postupne, z čistej nuly až do stopercenntného hororového tranzu, pri ktorom sa p*sierali aj tí najotrlejší diváci. Dvojka na jednotku nadväzuje tak plynule, že by sa filmy dali spojiť v jeden celok. Začína niekde na šesťdesiatke a tam sa drží až do osemdesiatkového finále. Stotožnenie s postavami v nej nehľadajte, je to akčná, zábavná jazda plná 3D strielačiek, behajúcich démonov, cynického humoru, niekedy až príliš roztrasenej kamery, a miestami dosť divného chovania postáv, z ktorých si už i sami tvorcovia robia tak trochu p*del. Z filmu je cítiť, že vznikol iba pre úspech jednotky, no zároveň si zachováva skvelé tvorcovské trademarky a s predošlými udalosťami pracuje tak, aby fanúšikov nenaštval ani nesklamal. Jeho cieľom je iba dobre pobaviť. Vlastne ide o podobný posun od vážneho hororu k akčnému masakru ako v prvých dvoch of-the-Dead-romerovkách, či Evil-Dead-raimiovkách. Plaza a Balaguero sú na správnom mieste a urobili len dobre, že sa nesnažili jednotku tromfnúť. Štyry hviezdy dávam za spomenuté trademarky (v rukách nových režisérov by to scenár nad tri hviezdy nedotiahol ani náhodou) a už sa teším na apokalypsu v trojke. Snád s Plazou a Balaguerom. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Upozornění: psaní tohoto komentáře bude nahráváno, protože je třeba vše dokumentovat kurva. Bod první: Od jednotky SWAT bych sakra čekal trochu pevnější nervy, vyšší výkon a taktičtější postup v budově než předvedli. Bod druhý: I když závěr jedničky jasně říkal, odkud svěcená voda kape, přece jen jsem nečekal, že se dvojka promění v adrenalinovější verzi seriálu Supernatural. Bod třetí: Autorům je nutno přiznat, že celek působí dost promyšleně a návaznost na první díl nedrhne, ale použití first person kamery tu často skřípe mnohem víc než v jedničce, akce je mnohem nepřehlednější a záběrů přímo z helem SWATu je míň, než na kolik jsem se těšil. Bod čtvrtý: Pochopil jsem správně, že dva z těch fracků jsou ještě na živu (zamčený v tom pokoji)? Závěrem: Kvalitu filmu upřít nelze, ale chybělo tomu napětí a jediná postava, která se mi přišla sympatická (třetí hasič z jedničky), se v objektivu jen mihne. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Přítomnost vrtulníků byla pouze práce zvukařů. Ve skutečnosti se žádné helikoptéry na place neobjevily. Produkce si je nemohla dovolit. (KucC)
  • Dom, v ktorom sa film natáčal, sa nachádza v Barcelone, na adrese Rambla de Cataluña 34. (BoredKid)

Reklama

Reklama