Reklama

Reklama

Ostrov smrti

(seriál)
Horor / Thriller / Mysteriózní / Drama
USA, 2009, 9 h (Minutáž: 39–44 min)

Tvůrci:

Ari Schlossberg

Hrají:

Elaine Cassidy, Christopher Gorham, Matt Barr, Gina Holden, Katie Cassidy, Brandon Jay McLaren, C.J. Thomason, Cameron Richardson, Harry Hamlin (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Harper's Island jen nový americký krimi-mystery seriál, který napsal Ari Schlossberg pro televizi CBS na sezónu 2008-2009. Seriál by se dal zaškatulkovat jako slasher-horor / krimi. Tvůrci ho sami přirovnávají k sérii "Scream" nebo k románu "Deset malých černoušků" od Agathy Christie. Seriál má 13 epizod a v každé epizodě bude zavražděna alespoň jedna postava.
Ústředním motivem je vražda sedmi lidí, která se stala před sedmi lety na ostrově poblíž pobřeží Seattlu. Právě na tomto ostrově plánuje svatbu Henry Dunn se svou přítelkyní Trish Wellingtonovou a připlouvají spolu s přáteli a rodinou na ostrov. Každá postava má své tajemství, nevíme kdo je vrah, ale postupně umírá "jeden za druhým"....
Současně se seriálem probíhá v Americe promo kampaň, kdy je každý pátek na stránkách www.fancast.com online rozhovor s obětí vraždy. Fanoušci tak mohou dostat odpovědi na své otázky a odkrývat střípky, kdo může být vrahem. (djtoko)

(více)

Recenze (81)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako napínavá detektivka namíchaná s hororem, skončilo to jako zoufalá fraška. Oblíbený trik autorů bylo vzít nějakou sympatickou postavu, na konci dílu ji představit jako možného podezřelého a v následujícím díle to hned popřít. Prvních šest, sedm dílů jsem se těšil, co bude následovat, později už spíš děsil, co tam hrdinové budou vyvádět za nesmysly. Ve výsledku promarněná šance a zklamání. 50% ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Typická hororová klišé jsou zpočátku zábavně zkombinovaná s tajemstvím Harperova ostrova. Koncept postupného vyvražďování svatebčanů se navíc zdá být pro seriál jako dělaný. Ale jak se příběh postupně rozvíjí, je stále jasnější, že oproti původnímu zdání Harper's Island nedosáhne mystickému Twin Peaks ani po kotníky. Pár povedených dílů nezakryje fakt, že se postavy začnou chovat vyloženě nelogicky. Podprůměrná zabíjačka je nakonec nehorázně přitažená za vlasy. 5/10 ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Harper's Island přináší na televizní obrazovky zajímavý nápad, přeci jen tolik slasherů se v seriálových vodách nepochybuje. Protože mě tohle téma baví, tak bylo vcelku jasné, že se dřív nebo později potkáme, jenže... Skupina (hloupých) lidí se vydá na ostrov, kde se před pár lety odehrálo několik podivných vražd, aby tam uspořádali svatbu. Mezi svatebčany (a i místními) je samozřejmě několik postav, které mají svá tajemství. A musím uznat, že začátek vypadal opravdu zajímavě a dokázal mě navnadit. Atmosféra byla solidní a náčrt hlavních postav sliboval vcelku zajímavou šanci. Problém je, že asi tak po úvodních 2 dílech přišlo spoustu zbytečné vaty a hloupostí. (Nikdo nikoho nepostrádá, nikdo nikoho nehledá). Bohužel tvůrci se místo vyprofilování vraha vydali cestou "každý je podezřelý a každý je v ohrožení", což je jednoduše blbost. Od začátku je jasné, kdo zůstane do finále, kdo má sloužit jako podezřelý a kdo je prostě jenom maso. Copak někdo věřil, že tu malou trapku zabijou? Já jí to přál, ale přeci jen jsme u amerického seriálu a tak buďme realisti. Nezbývá tedy ji vyhlásit nejotravnější postavou. Postupem času samozřejmě dochází na spoustu nelogičností a klišé (Pojďme se rozdělit, někdo umřel, pojďme se rozdělit znovu) Jsem rád, že mě můj instinkt k odhalení vraha nezklamal, protože jsem ho podezříval od prvního úsměvu (i když konec tedy překombinoval a podělal). Přesto to stojí za podívání, pokud máte daný žánr v oblibě. A pár plusů bych jistě našel, třeba názvy epizod, atmosféra ze začátku, bizarní video ze závěru nebo Bobby ze Supernatural v roli šerifa. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Prostředí 6/10/// +největší plus je ten, že konečně někdo udělal seriál žánru "hororová vyvražďovačka", mihne se tu pár známých tváří, některé momenty jsou cool -bohužel to není teen vyvražďovačka a postavy nejsou zrovna zajímavé, některé vraždy jsou fádní, na to že to má přes 500 minut si na nich tvůrci mohli dát víc záležet, rovněž i základní příběh je triviální, nepodstatný, prostě šlo jen o to dostat co nejvíc lidí na uzavřené místo, chování postav je někdy opravdu divné a hloupé/// Tento seriál jsem dal skoro na jeden zátah, ale řeknu vám, občas to byla i nuda. Až v pozdějších částech jsem po skončení jednoho dílu musel hned koukat na druhý. Jo přiznávám, začalo mě to zajímat. Celé je to dobrý, ale u tohoto slova to končí. Mohlo to být prostě lepší. Snad v budoucnu najdeme další podobný kousek, protože dívat se na slasher, který neskončí po 90ti minutách může být celkem zábava./// Celkem 62%/// ()

wikked 

všechny recenze uživatele

Celkem osvěžující napád roztáhnout klasickou vyvražďovačku do minisérie. Postupem času jsou vidět slabší, vatou zaplňovaná místa a klasicky překombinované konstrukce, což je vzhledem k neobvyklé stopáži a jednoduchému námětu vcelku očekávatelné. Každopádně postavy jsou docela sympatické a ne úplně blbé (jediný, kdo mi vyloženě vadí je ta malá holčička:). Příjemně se na to kouká a doufám, že to tvůrci dotáhnou do důstojného konce, protože na tom bude asi hodně záviset díky ústřední pointě. Nejsou to Twin Peaks, ale zatím se bavím. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (7)

  • Nikdo z hlavního hereckého obsazení nevěděl předem, čí postava přežije konec které epizody. Herci se to dozvěděli vždy den před natáčením, když dostali scénář pro epizodu, která se zrovna měla točit. Za tímto nápadem stál výkonný producent Karim Zreik, podle kterého bylo zajímavější, aby si herci sami přečetli ve scénáři, kdo zemře, než aby jim to bylo řečeno. Za tuto praktiku si Zreik vysloužil přezdívku "The Assassin". (Zdroj: ČSFD)
  • Všechny televizní reklamy na seriál již předem naznačovaly, že bude mít pouze 13 epizod bez dalších pokračování a že postava záhadného zabijáka bude odhalena až ve finální epizodě. (Zdroj: ČSFD)
  • Jimmyho loď se jmenuje "Sea Jay", což je odkaz na pravé jméno herce C.J. Thomasona, který tuto postavu ztvárnil. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama