Reklama

Reklama

Skupina policistů se rozhodne pomstít smrt svého kolegy. Banda zločinců, která jej má na svědomí se ukrývá ve výškové budově na předměstí Paříže. Tam se po zuby ozbrojení policisté vydají. Trestná výprava se ale nezdaří a všechny navíc začnou ohrožovat zombie, kteří se zničehonic vyrojí. Policisté a zločinci tak musí spojit své síly, pokud chtějí přežít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (194)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Francouzi si za poslední dobu udělali dobré jméno v hororech, proto jsem se rozhodl dát šanci La Horde. Zvolil jsem špatně. Zombíci jsou (nejen) tady nudní. Nekonali se ani žádné velké gore orgie. Jen dvě scény stojí za povšimnutí (pytlík a bratr). Vadil mi taky prapodivný střih a zrychlené záběry při akci. Největším zážitkem z celého filmu je česká stopa, to se opravdu často neslyší :) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Tak pojďte vy staré kůže, dám vám čípek! '' :-) --- Už jsem si párkrát koupil nějaké DVD v pošetce jen proto, že bylo levné a že jsem očekával hrůzný zážitek (z filmařského hlediska). S přáteli si tyto filmy kategorie C rádi pouštíme na chalupě a královsky se u těch filmů bavíme. Zombie Apokalypsa však velmi mile překvapila a to už od prvních minut. Frantíci vsadili na originalitu a řekl bych, že to byla volba dobrá. Celé pojetí mi tak trochu připomnělo také Francouzský film - The Nest. Také tam musí kooperovat dvě skupinky lidí, kteří by si za normálních okolností šli po krku. Film je nabitý akcí a prakticky se celý odehrává v jenom vybydleném věžáku na jakémsi předměstí velkého města. Když pak v noci napadne město nákaza, stane se věžák krátkodobou pevností a posledním místem odporu. Moc mně bavila i postavička veterána z Indočíny. Tvůrci nebyli nijak útlocitní a obětují zombíkům jednoho hrdinu za druhým. Ti sami nejsou žádné ohnilé mrtvoly, ale vypadají celkem čerstvě na rozdíl od podobných filmů. Je to logické, nákaza propukla náhle a krom kousanců a krvavých šrámů po zabití nebo od jiných obětí něměli zombíci čas na žádné hnilobné procesy. Také se nejedná o žádná ploužící se stvoření, ale o zatraceně rychle běhající krvelačné bestie... Ač by se mohlo zdát, že právě toto bude filmu na škodu, já v tom cítit onen čerstvý závan čerstvého neshnilého masa a originality :-). Konec tak vlastně ani nepřekvapil, což je dobře ! Tři granáty. * * * ()

Reklama

chaometic 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že ten film byl kýč, ale žádná velká sláva to taky nebyla. Film budí celkovým dojmem velmi zmateně hodně blbých hlášek, zvlášt té ženské ( tu bych nechal sežrat hned na začátku). Mimo jiné dal bych plus navíc díky bitce na tom autáku. Zapoměl jsem zmínit jistou podobu s filmem Left for dead(pc game) Ptám se, kdy na točí zase nějaký pořádný Zombie horrory? La horde mezi ně určitě nepatří. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tentokrát mě Francouzi spíše zklamali, ale rozhodně to neznamená, že je to hned špatná podívaná. Přehršel akce, pořádná dávka krve (i té digitální) a pár drsných hlášek tvrdých chlápků s velkýma pistolema. Přišlo mi to jako mix 28 dnů poté a Vosího hnízda, bohužel ne tak nápadité. Chyběl mi tam hlavně hrdina, kterýmu bych mohl fandit. Ale ta brutalita a špinavost celýho filmu to trochu vynahrazuje. Více v mé recenzi zde: http://www.studna.net/filmy/1889/ ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Francúzske horory tkzv. novej vlny ma doteraz zväčša nesklamali a sklamaním pre mňa určite nie ja ani La Horde, ktorej sa v našich končinách dostalo pokryteckého distribučného názvu Zombie Apokalypsa. Tvorcovia filmu si príliš nelámu hlavu s nejakým scenárom alebo dejovou zápletkou a hneď od začiatku idú priamočiaro na vec - ošarpaný panelák v drsnej časti Paríža, nebezpečný nigérijsko-cigánsko-tatársky gang vs. partička neortodoxne postupujúcich policajtov a neúnavne útočiace hordy zombíkov, dôvod výskytu ktorých sa ani nepokúšajú vysvetľovať. Je to celé proste iba o akcii, gore a nemŕtvych kamarádičkoch, ktorí tu sú nezvyčajne rýchli, húževnatí a odolní. La Horde je celkom príjemným osviežením momentálne trochu strnulo pôsobiacej hororovej scény, ktoré kvalitatívne o čosi málo predčilo minuloročný francúzsky zombie flák Mutants. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu hraje Čech v roli gangstera. V původním znění má i svoji českou hlášku "tak zavři ty dveře, dyť to teče až sem". Tu můžeme slyšet ve 14 minutě. (zdenda0)
  • Promítáno jako závěrečný film na mezinárodním filmovém festivalu s hororovou tématikou v Leedsu "Day Of The Dead" 7. 11. 2009. (facojurka)

Reklama

Reklama