Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (954)

Fr 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem četla článek o chlapci z chudinské čtvrti. Bez otce, každou chvíli u jiných pěstounů. Zabili ho při konfliktu mezi gangy. Psali o jeho famózním sportovním nadání, a o tom, jak mohl vypadat jeho život, kdyby nesešel z cesty a neodešel ze školy. Zemřel v den svých 21 narozenin. Mohl to být kdokoliv. Mohl to být můj syn Michael. Ale nebyl….. Tohle neberte jako spoiler, ale jako fakt: nádherná story podle knihy Michaela Lewise o chlapci, který dostal šanci a dokázal ji využít. Takovýmto filmům bych dával Oskara. Na jejich konci jste totiž plni dojmů. Jasnou hvězdou filmu je S.Bullock. Její energická a rozhodná žena je parádní. A pak příběh a režie. Přestože tu jde i o fotbal – ten americkej samozřejmě (to je ten, kterýmu nerozumím), není sport na prvním místě. Připravte se na citlivý příběh a možná i na hodně ,,slzavých“ scén. PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ** ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $29miliónovTržby USA $255,959,475Tržby Celosvetovo $309,208,309Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,247,964 //počet predaných kusov 608,877Tržby za predaj DVD v USA $123,103,493 //počet predaných kusov 8,356,817Americká omáčka bez citu, tak za toto dostala Sandra Bullock Oscara, sila, to ho potom mohla dostať aj za polovicu iných filmoch kde hrala, nie že by som ju nemal rád ako herečku ale akademici čo tropia je niekedy neskutočné. Príbeh sám o sebe nie je zlý ale jeho pasívne podanie John Lee Hancockom smeruje až k nudnej lacnej televíznej produkcii a nie k veľkému a prekvapivo komerčne úspešnému kino filmu. Postavy vôbec nedokážu vtiahnuť do deja, ich charakterová stavba je doslova plano podaná, emócie nehrozia a po filme ostane nechutne sucho v ústach po tom ako potenciál zahatá neschopná réžia, pre mňa veľké sklamanie. /40%/ (a tých 83% k 2.7.2010 je fakt moc, to takáto omáčka ešte môže niekoho zaujať?) ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.9/10] | me: Krásne podaný príbeh o jednej veľkej životnej zmene. Práve takéto filmy potešia ducha a hoci je pravdepodobnosť behu takýchto životných situácii takmer nulová, príbeh je to veľmi silný a dojímavý. Sandra Bullock sa svojej role zhostila vynikajúco a je jednoznačne hviezdou filmu. Samotný film má mnoho krásnych miest, ktoré chytia za srdce, ale nesnaží sa isť cielene za slzami. V dnešnom svete práve takýto film príjemne zahreje. Veľmi pekné. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Z dnešního zkoušení omlouvám černochy, Američany, černošské Američany a členy akademie. Vy ostatní ale koukejte rozumně uznat, že tohle je pěkně vyhrkaná limonáda. Příběh sice založený na nějaké té pravdě (ty nejméně pravděpodobné věci se přece jen stávají nejčastěji), ale převyprávěný tak suše, že sušené ovoce by se mohlo stydět. Všichni tady americkým srágorám vytýkáme patos, klišé nebo citové vyděračství, ale když film nic z toho nemá, jakpak by asi mohl oslovit moji duši? Buldoková po dlouhé době zase jednou hraje a hned má plešouna, no to mě podrž.... Ale okay, její výkon byl rozhodně to nejzajímavější, co mi film nabídnul. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Vkusně zabalený rasismus. Hodnými postavami jsou zde bílí a slušně hovořící křesťané, zlými pak černí a neotesaní afro-američani z chudinské čtvrti. A někde uprostřed stojí Big Mike, který je ve stylu jižanského hesla "Ztraceného vykoupí pouze Ježíš" zachráněn blonďatou milionářkou, která v krizi středního věku sbírá místo sporťáků černochy. To všechno se navíc točí okolo té nejdebilnější hry v historii sportu, jejímž jediným přínosem pro svět jsou filmové ukázky na Super Bowlu a atraktivní roztleskávačky. Právě díky těm hezkejm holkám v pozadí si to alespoň jednu hvězdu zaslouží. P.S. Zlátý Glóbus za prkenný výkon Bullock bych ještě rozdýchal, ale Oscara?! Jste spadli z jahodníku nebo co? ()

Galerie (38)

Zajímavosti (24)

  • Počas prvého zápasu si môžeme na tabuli so skóre všimnúť označenie pre hostí "VISITOR", no o chvíľu už tam je "GUEST". (ShortyIC)
  • Po stadionem univerzity v Tennessee nejsou skladována žádná těla. Univerzita vlastní „body farm“ (tedy jakousi sbírku těl využívanou ke studiím) vzdálenou několik kilometrů. Oblast je obehnána ostnatým drátem a je přístupná pouze příslušným osobám. (HellFire)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama