Reklama

Reklama

Frank Moses (Bruce Willis) je penzionovaný agent CIA, který nyní žije poklidným životem na venkově. Až do té doby, kdy se jej nové vedení CIA rozhodne zlikvidovat. Jeho tajná identita je ohrožena, proto znovu sestaví svůj bývalý tým, aby ukázali, že ještě stále mají pár triků v rukávu. Název filmu je zkratkou označení Retired Extremely Dangerous (v důchodu, extrémně nebezpečný), a právě takovým se náš hrdina ukáže. Výbušná akční komedie režiséra Roberta Schwentke natočena na motivy stejnojmenné komiksové mikrosérie tvůrců Warrena Ellise a Cully Hamnera. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 453)

POMO 

všechny recenze uživatele

Red je „kostýmová šaškáreň“ so senilnou zápletkou, v ktorej ide viacej o jednotlivé atrakcie ako o hutnosť celku. Dobre sa pobavíte, užijete si Willisa hrajúceho Willisa, Malkovicha spomínajúceho na lepšie časy z Po prečítaní spáľte a kráľovnú Helen Mirren v bielych šatách, páliacu z ťažkotonážneho guľometu. Lepší scenár mohol zabezpečiť jeden z najlepších filmov roku, ale bohužiaľ. Karl Urban má nakročené do výrazných úloh v áčkových trhákoch. Schwentke, krúžiaci okolo neho na križovatke, povýšil bayovskú otočku okolo borca s búchačkou v ruke na balet. Presne medzi 3* a 4*, a k štyrom sa prikláňam preto, lebo tri som dal Resident Evil: Afterlife :) ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Jedna hollywoodská ikona vedle druhý, solidní hlášky a vymazlený akčně / komediální scény - takhle bych charakterizoval tento výtvor. Ani si neumim si představit, jaká musela být při natáčení sranda. Malkovich ? To byla opravdu trefa do černého! Rovněž jsem velice rád, že se Bruce po méně povedených filmech (Surrogates & Cop Out ) taky ukázal v kvalitním snímku a doufám, že se loňský rok nebude na starý kolena opakovat :-). Retired Extremely Dangerous za 80%. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nač žádat zvýšení penzí, když si můžem zvýšit adrenalin aneb Rota Elitních Důchodců s Prostenalem v kapse jde do akce. I když, ruku na srdce, kdo z vás by v tramvaji pustil takového "penzistu" jako je Willis sednout.. Pěkná, místy až sebeparodická vzpomínka na loňské sněhy, ale scházela tomu lehkost a upřímnost těch časů. Snaha o efekt naopak přebývala a může si to královna Alžběta kropit z těžkého kulometu dle libosti, ale já si druhý den na Red ani nevzpomněl. Že by mi začínal Alzheimer? Avokádo mi už listy taky nahodilo.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Konečně Bruce hraje! v pořádém filmu. RED je vysloveně rodinný film u kterého si najde svoje babička, děda, máma, táta i malý(á)/velký(á) dítě. Zápletka je stará jako žánr sám a vlastně i většina osazenstva, ale vystačí pro sérii sympatických eskapád jednoho zaprášeného týmu agentů. O nejlepší porci gagů se postaral John Malkovich, který má tyhle paranoidní magory v malíku... tenhle je mimochodem jeden z nejlepších. Rostomilý Karl Urban je tu využit primárně pro akčnější/bitkařské pasáže a Schwentkeho, už nyní jistě patentovaný, 720° záběr je moc povedený. Rozhodně moc příjemné překvapení. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Láska kvete v každém věku, i když Vám táhne na šedesát a jste agentem ve výslužbě. RED obsazené těmi nejlepšími all-star staříky ( jaké si lze představit ), tak natrhává všem letošním týmovkám pytlíky a je jedním z těch poctivých filmových překvapení, které baví i dojímají s výbuchy v pozadí. Old man my ass! Helen Mirren s kulometem je proklatě sexy! ()

Galerie (80)

Zajímavosti (23)

  • V úvodnej scéne vidíme na budíku 6:00, keď však Frank (Bruce Willis) príde do kuchyne, na hodinách je 7:00. (Johnny.ARN)

Související novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Kevin Bacon opět zlotřilý

Kevin Bacon opět zlotřilý

01.08.2011

Několik let se pohyboval „mimo výsluní“, ale jako hlavní lotr v X-Men: První třídě zazářil (doslova) a tak ve světle áčkových reflektorů chvíli zůstane. Zahraje si totiž padoucha v nadpřirozené akční… (více)

John Malkovich jako ruský kmotr

John Malkovich jako ruský kmotr

12.07.2011

Podle jeho výkonů v Red a Transformers 3 se zdá, že je v dobré herecké formě. Kromě hollywoodských blockbusterů si ale rád zahraje i v něčem menším. Třeba v italsko-litevské koprodukci Educazione… (více)

Reklama

Reklama