Reklama

Reklama

Frank Moses (Bruce Willis) je penzionovaný agent CIA, který nyní žije poklidným životem na venkově. Až do té doby, kdy se jej nové vedení CIA rozhodne zlikvidovat. Jeho tajná identita je ohrožena, proto znovu sestaví svůj bývalý tým, aby ukázali, že ještě stále mají pár triků v rukávu. Název filmu je zkratkou označení Retired Extremely Dangerous (v důchodu, extrémně nebezpečný), a právě takovým se náš hrdina ukáže. Výbušná akční komedie režiséra Roberta Schwentke natočena na motivy stejnojmenné komiksové mikrosérie tvůrců Warrena Ellise a Cully Hamnera. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 453)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Důchodci opět v akci a mají nabito. Trocha té nostalgie rozhodně neuškodila, stejně jako Brucovo vystoupení z policejního auta uprostřed hodin. Najít v dnešní době podařenou akční jízdu s nadsázkou a dobrými herci v opravdu zvláštních rolích je skoro nemožné, takže RED prostě nejde hodnotit pod 4*. Dát si souboj mezi nastupující a odcházející generací bych si poprosil ještě jednou, ale už to určitě nebude ono. Bruce už si těžko s pomalu, ale jistě stoupajícím Karlem Urbanem příště prohodí dveře... Ovšem královna královen Hellen Mirren s "little friend" M16A4 nebo Browning M2HB? To se neodmítá. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $58miliónovTržby USA $90,380,162Tržby Celosvetovo $199,006,387Tržby za predaj Blu-ray v USA $17,939,526Tržby za predaj DVD v USA $44,654,390║ Tento rok 2010 vyšiel slušne aj po akčnej stránke(Parchanti, A-Team), uletenosť tomuto akčnému nárezu samozrejme nechýba a od Smrtonosnej pasce 4 si Bruce Willis konečne našiel opäť úlohu ktorá mu najviac sedí, pekne sa ukázali aj Freeman, Malkovich a Helen Mirren, fakt zaujímavý tím. A režisér Schwentke celkom slušne režisérsky obstál. bžunda /videl v kine: 80%/ ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hellen Mirren chci za babičku, okamžitě! Karl Urban: hell, ten týpek vypadá jako utajený maldší bratr Brada Pitta! RED není moc akční film. Je to spíše komedie. Moc povedená svižná komedie s několika skvělými přestřelkami. Partička sympatických staříků se ohání pistolemi jako mladší kopie Jasona Bourna, vše je pravidelně prokládáno netypickými gagy a vtípky. Díky bohu, že to funguje na jedničku. Až na několik málo hluchých míst super. Jinak vedle Kick-Ass žánrově nejpovedenější konec za rok 2010. P.S. Brian Cox se v rozmezí dvou let objevil ve dvou snímcích se stejným názvem - cool! Hned, jak mi to v kině docvaklo, nesetřásl jsem z obličeje ten pitomý úšklebek. Maličkost, ale potěší. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, těšil. Dostal jsem ale naprostý průměr. Bruce Willis se poslední dobou opět rozjíždí, zaslouží si to. Ale já se u jeho filmů tolik nebavím. Red je taková ta přesně typická americká akční komedie současnosti, která v sobě nijak závratné vtipné scény nemá, spíše pobaví absurdností. Kam se to hrabe na takového Policajta z Beverly Hills...V dnešní době už to ale tak nefunguje a ani to nepůjde. V dnešní době jsou potřeba hlášky, sympatické role a příjemný příběh. Taky právě proto budu preferovat jinou komedii, kde Bruce hraje a to jsou Poldové. Tý totiž nechybí nic k tomu, aby z ní byla skutečná akční komedie. Red je na půli cesty ke komedii, i k akci a ve výsledku je to pro mě naprosto průměrný film, který se mi v hlavě okamžitě rozplyne. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Jedna hollywoodská ikona vedle druhý, solidní hlášky a vymazlený akčně / komediální scény - takhle bych charakterizoval tento výtvor. Ani si neumim si představit, jaká musela být při natáčení sranda. Malkovich ? To byla opravdu trefa do černého! Rovněž jsem velice rád, že se Bruce po méně povedených filmech (Surrogates & Cop Out ) taky ukázal v kvalitním snímku a doufám, že se loňský rok nebude na starý kolena opakovat :-). Retired Extremely Dangerous za 80%. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (23)

  • Brian Cox (Ivan Simonov) hrá ruského špióna a Helen Mirren (Victoria) britskú špiónku. V skutočnosti je ich pôvod obrátený. Cox je Brit a Mirren, hoci sa narodila v Anglicku, má ruských predkov. (m.a.t.o.)

Související novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Kevin Bacon opět zlotřilý

Kevin Bacon opět zlotřilý

01.08.2011

Několik let se pohyboval „mimo výsluní“, ale jako hlavní lotr v X-Men: První třídě zazářil (doslova) a tak ve světle áčkových reflektorů chvíli zůstane. Zahraje si totiž padoucha v nadpřirozené akční… (více)

John Malkovich jako ruský kmotr

John Malkovich jako ruský kmotr

12.07.2011

Podle jeho výkonů v Red a Transformers 3 se zdá, že je v dobré herecké formě. Kromě hollywoodských blockbusterů si ale rád zahraje i v něčem menším. Třeba v italsko-litevské koprodukci Educazione… (více)

Reklama

Reklama