Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černá krimikomedie Iana Fitzgibbona pojednává o irském mladíkovi Michaelovi (Cillian Murphy), který dluží dublinskému bossovi Darrenu Perrierovi (Brendan Gleeson). Když se ale dluh i s jedním z Darrenových poskoků ztratí, nezbývá Michaelovi než se spolu se svým otcem (Jim Broadbent) a přítelkyní Brendou (Jodie Whittaker) ukrýt v horách a vymyslet, jak získat peníze, za které ručí životem, zpět do 24 hodin. (Haluzz)

(více)

Recenze (77)

Phietros 

všechny recenze uživatele

Jeden dluh, málo času, hodně problémů s gangsterema, skvělý hlášky a černej humor, hustej táta a spousty násílí v tomhle akčním/ krimi kolotoči zaručuje akci až do konce! Když se probudíte a na sedačce Vám seděj vymahači at zaplatíte, nebo příjdete o kosti, nezbývá nic jiného než začít schánět.. Jenže ve chvíli kdy jde opravdu do tuhého a Michaelovi lámou nohu, jednoho z nich zabije jeho sousedka a teprve ted se rozjíždí ta pravá jízda. Zakopání těla, spálení auta, ukradení policejního auta a výměna za jiné od mladých zlodějíčků! Střety s gangstery, a prchání před nimi... Do toho skupina pejskařů bojových plemen, kterým zabijí kůlkou do hlavy dva psi tím si zas pro změnu gangseři odvrátí proti sobě skupinu drsných hochů.. Avšak ve chvíli, kdy unesou Michaelova tátu a on se musí dostavit osobně, tak se neúprosně blíží konec pro jednu stranu.... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

No tak, lidi, nebuďte so fokkin´ upjatí.. Pokud máte tento žánr rádi, nemůžete být zklamaní a už vůbec netřeba vytahovat Ritchieho a jeho přehnaně exhibiční manýry směřující k vlastnímu tvůrčímu úpadku (viz. RocknRolla). Perrierova štědrost sice nevnáší do žánru nic převratného, ale může se opřít o skálopevnou zeď hereckého obsazení. Mazák B.Gleeson sedí do podobných rolí jako prdel Leprechauna na divotvorný hrnec, C.Murphy pro mě až překvapivě hravě zaplul do neobvyklé role a nad vším ční nevyzpytatelně se chovající papá J.Broadbent, jenž si zuřivě potírá dásně koksem, krade policejní vozy a automat na rozpustnou kávu si zřídí přímo ve vlastním žaludku - to vše jen proto, aby se nevyplnilo proroctví Chmurného žnece. Zkrátka Irish way. That´s my way, man.. ()

Reklama

Santino7 

všechny recenze uživatele

Napriek mojej obrovskej záľube v britských gangsterkách a celkovo aj v ich poňatí humoru ako takého, som si tentokrát "ulahodil" len čiastočne. Bude to pravdepodobne tým, že filmu chýbala nejaká tá typická britsko-írska údernosť, skrátka to nebolo dostatočne svieže, iba výnimočne. Pákrát som sa skutočne celkom slušne zasmial, to áno, lenže boli to iba také svetlé momenty, ktorých mohlo (a malo) byť oveľa viac. Dosť mi vadila aj žánrová nevyváženosť, ktorá v konečnom dôsledku filmu viac uškodila ako pomohla, najmä čo sa týka celkovej atmosféry. Tá totižto nezafungovala tak, ako by sa patrilo a napriek pomerne krátkej stopáži sa vyskytlo hneď niekoľko hluchých miest. Škoda, pretože potenciál tu naozaj bol a to vskutku vysoký. Svedčí o tom okrem iného aj typologicky skvelo obsadený Brendan Gleeson (rola pre neho bola vážne akoby šitá na mieru) alebo aj mimoriadne vtipný Jim Broadbent. Dokonca ani Cilian Murphy mi tentokrát nejak extra nevadil, znesiteľný výkon. A hoci celkovo to za nejaké mimoriadne veľké sklamanie nepovažujem, prvotriednu írsku krimi-komédiu z prostredia Dublinu by som si predstavoval predsalen trošičku inak, snáď sa jedného dňa dočkám. 3/5 ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Britskou, potažmo irskou produkci mám rád a taky mě prakticky nikdy nezklamala. Jsem rád, že tenhle film neni vyjímkou - sice by bylo ještě co vylepšovat, ale i tak jsem se při jeho sledování pěkně bavil. Vulgarismy, černý humor, akce a skvělý hlášky, to mě prostě baví. Škoda, že se o takovýhlech filmech více nemluví a tím pádem je nemá moc lidí šanci vidět. Abych trochu podpořil evropskou filmografii, dávám čtyři hvězdy. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nečakane chabé. Ritchieovka bez Ritchieho videoklipovej zábavnosti a úderných postáv. Hrdinovia tohto filmu sú zaujímaví len tým, akí sú nesympatickí a nudní (jediný, kto tu má trochu šťavy, je Gleeson). Halda prázdnych kecov, ktoré majú dodať akože nejakú inú, možno osudovú atmosféru, ale zúfalo to nefunguje. Má to hodinu dvadsať, ale už v polovici som mal dojem, že som videl celú sezónu nejakého nevydareného bulšitu z írskeho podsvetia. Nebrať. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Z finančných dôvodov sa väčšina natáčania odohrávala v Londýne a nie v Dubline, v okolí ktorého prebiehal dej filmu. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. září 2009 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama