Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetí kapitole nejnapínavější sci-fi ságy filmových dějin musí poškozená vesmírná loď Ripleyové nouzově přistát na planetě Fiorina 161, kde v nehostinné pustině přežívají bývalí chovanci nejpřísněji střeženého vězení planety. Ale na palubě její lodi je i Vetřelec...a počet mrtvých těl brzy narůstá! (Magic Box)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 074)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Každý díl je jiný, co režisér, to unikát. A v tomto případě to platí víc než kdy jindy. Fincher opět zabodoval (jeho kouzla s kamerou jsou tu opět přítomna v míře vrchovaté...aby také ne, když má k dispozici zvířátko které dokáže lézt rychlostí ve všech směrech smrtící...vertigo 4ever, zdravíme hráče AvP:)) ... a H. R. Giger ostatně taky zaperlil, konečně uvidíme, že při vývoji Vetřelce je klíčová DNA hostitele (myšlenka, kterou naplno rozvinul až čtvrtý díl)... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ať se na mě Fincher ani jeho Vetřelec nezlobí, ale na 4* jsem toho viděl sakra málo. Slušná atmosféra, které však hodně scházelo k atmosféře prvního dílu. Fincherová láska... jeho kouzla s kamerou jsou opět úchvatné, ale to nestačí. Vetřelec je kapku jiný a upřímně až moc počítačový (a nepovedený!! Zlatá animatronika). Film má v některých okamžicích nakročeno k 4-5*, ale nedokáže tuto kvalitu udržet po celou dobu. Škoda, mohl to být další geniální Vetřelec... Možná, kdyby to všechno nechali producenti na Finchrovi vzniklo by něco stejně osobního a odlišného jako v případě ostatních dílů vetřelců, ale to možná ukáže jen Director cut, jestli někdy vyjde. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý sci-fi horor, ktorý je pokračovaním kultových prvých dvoch dielov. Má dosť dobrý príbeh o Ripleyovej, ktorej modul skončí na väzenskej planéte, pričom z jeho osádky prežije len ona, ale v module nanešťastie neboli sami, vznikne nový votrelec a tak mu musí spolu s väzňami čeliť znovu. Spracovanie je ale určite sklamaním, celková zápletka nie je zlá a pre potreby filmu dostatočná, lenže problém je, že sa tu toho až tak moc nedeje, celá prvá polovica sa len rozbieha, ale paradoxne práve tá je lepšia, sledovanie jednej ženy vo väznici plnej mužov a navyše ťažkých zločincov je zaujímavé a rovnako aj zisťovanie, či sa má obávať nového votrelca, v polovici filmu už príde výraznejšie na scénu aj votrelec, ale miesto toho, aby sa zvýšila dynamika filmu začne skôr nuda, nič zaujímavé sa nedeje a až posledná polhodinka sa už rozbehne a začne celkom slušná naháňačka. Čo sa týka samotných scén s votrelcom, tak nie som moc spokojný, sú s prehľadom najslabšie z celej série. Najhoršie na tom dopadol jeho vzhľad, nápad urobiť votrelca miesto z človeka z psa bol zlou voľbou, vizuálne a ani pohybovo nie je taký zaujímavý a ani nevyvoláva taký rešpekt. Ešte v niektorých záberoch zblízka na tvár pôsobí dobre, ale ako celok a hlavne z diaľky je na tom dosť zle. A ani v akcii nie je moc zaujímavý, úmrtia sú obyčajné a často mimo obrazu a tie jeho behy po stenách tiež nepôsobia práve najlepšie. Herecké obsadenie nie je zlé, ale moc ma nezaujalo, Sigourney Weaver je už klasika, ale okrem nej ma už viac zaujal len Charles S. Dutton a pár postáv s minimálnym priestorom. Réžia nie je zlá, budovať atmosféru sa jej celkom darí, ale po prvých dvoch dieloch je to aj tak silný posun k horšiemu a technická stránka je až na tie scény s votrelcom celkom slušná. Prvé dva diely mám veľmi rád, ale tento za nimi dosť zaostáva. Stále je to bez väčších problémov pozerateľný film, ale po všetkych stránkach, či už scenár, postavy, akcia, vizuál a amozrejme aj samotný votrelec zaostáva. Objektívna kvalita filmu- 67%, film sa páči mne na 62%. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Po fenomenálním úspěchu Cameronových Vetřelců bylo v podstatě jasné, že nás třetí díl nemine, a bylo jen otázkou času, kdy se natočí. Jak už to ale někdy chodí, stalo se třetí pokračování Vetřelce obětí zmatků v produkčním studiu, námět se přehazoval z ruky do ruky, odmítnutých scénářů se plnily celé šuplíky a z oslovených režisérů by se dal sestavit gospelový sbor. Aby film nakonec vznikl, musela se do toho jako spoluproducentka vložit Sigourney Weaver, které začaly docházet peníze na provozování vlastních divadelních aktivit. Tím ovšem jenom přibyli další lidé, kteří do všeho kecali, takže film se rozhodně nerodil lehce. Volba režiséra nakonec padla na Davida Finchera - ani ne tak proto, že byl považován za velký talent, jako spíš proto, že byl jako začínající režisér patřičně levný. Aby se ušetřilo, nechal se hned v přistávacím modulu zařvat hrdina z Vetřelců a Cameronův dvorní herec Michael Biehn, protože měl coby nová hvězda příliš vysoké nároky na honorář. Šetřilo se na výpravě a na filmu je to přes veškerou Fincherovu snahu konec konců vidět. Vetřelčí trojka není velkofilm, na kterém by byl vidět obří rozpočet, ale spíš komorně laděný snímek, který to, co chybí na výpravě, musí nahradit chytrostí. A ono se to kupodivu daří, protože Fincher opravdu umí. A tak bombastické triky nahrazuje šikovnými střihy a rafinovanými záběry kamery. Atmosféra filmu v žádném případě nechybí, je ale je zásadně odlišná od toho, co svým divákům servíroval Cameron či Scott. Tam, kde se Fincherovi nedostává peněz, pomáhá si pesimistickým příšeřím a hrou stínů. Akční válečné drama podle Camerona se nekoná, ale Fincher umí dokonale navodit pochmurnou náladu, napětí a hororovou předtuchu blížícího se neštěstí. Váhal jsem mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami, ale to pozitivní přece jen převažuje. Film je o trochu slabší než předchozí dva díly, ale rozdíl je na podmínky, za kterých snímek vznikal, jen nepatrný. Ve Spojených státech bylo jeho uvedení dost velkým propadákem, fanoušci nemohli přenést přes srdce smrt malé Newt, smrt Ripleyové na konci filmu a vůbec čekali po předchozí akční smršti zábavu z jiného soudku. Třetí díl Vetřelce, to je především chytrá filmařina, dobré herecké výkony a hororová atmosféra, za kterou by se nemuseli stydět ani mnohem zkušenější režiséři. Celkový dojem: 90 %. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že když vezme Aliena do svého břicha můj oblíbený režisér bude to trefa do černého, jenže trošku jsem se sekl. Atmosféra je ještě dejme tomu slušná, ale celý příběh vystavěný na ztroskotání ve věznici plné úchylů, bez jakýchkoliv zbraní je už trochu slabší, takový samoúčelný a nahánění vetřelce po chodbách je taky trochu přitaženo za vlasy. Byl jsem zvyklý, že vetřelec je rychlé vraždící monstrum, z kterého není radno dělat si šoufky a už vůbec ne snažit se s ním soupeřit ve sprintu na krátkou vzdálenost. Naštěstí jako celek to není vůbec k zahození, Fincherovi tedy budiž odpuštěno, z dvou nabízejících se variant hodnocení volím tu vyšší. 7/10 ()

Galerie (118)

Zajímavosti (59)

  • EEV-337 je automatickým záchraným modulem z lodi Sulaco. Dokáže přesunout hibernované pasažéry z mateřské lodi a automaticky vyhledávat nejbilžší vhodné místo k přistání. Ve standardní výbavě má i neuroscanner, schopný kompletního 3D rentgenu. (messiah)

Související novinky

Fincher a zombíci?

Fincher a zombíci?

12.08.2016

Kdybyste nechali filmové fandy hlasovat o tom, zda by chtěli vidět blockbuster od Davida Finchera, dopadlo by to celkem jednoznačně. Režisér Sedmi nebo Klubu rváčů patři mezi filmařskou elitu, která… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama