Reklama

Reklama

Liga spravedlivých: Krize na dvou Zemích

  • USA Justice League: Crisis on Two Earths
Trailer

Alternativní vesmírné dobrodružství navždy změní pohled komiksových fanoušků na jejich oblíbené postavy. Film Liga spravedlivých: Krize na dvou Zemích vypráví příběh hrdiny Lexe Luthora, který povolá Batmana, Supermana a další superhrdiny, aby mu pomohli zachránit planetu Zemi ze spárů ničemného syndikátu zločinců. V alternativním vesmíru bojuje hrdina Lex Luthor o záchranu planety, kterou ovládá ďábelská variace Ligy spravedlivých. Aby zachránil svou zemi, musí Luthor povolat na pomoc Batmana, Supermana a další superhrdiny, kteří mu díky svým výjimečným schopnostem pomohou vyhrát. V konečné bitvě, ve které se utká zlo s dobrem, půjde o více, než jen o čest. V sázce je osud obou Zemí, ketré musejí být v harmonii a hlavně zachování existence života vůbec. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Všechny ty současný filmy, Avatar, Sherlock Holmes, Vlkodlak atd., který jsou teďka v kinech a na který se strašně těším, jsou sice super, ale pro mě naprosto nejočekávanější je každý superhrdinský animák natočený podle komiksů DC Comics. Loni to byla Wonder Woman, Green Lantern a společný film Supermana s Batmanem a letos je hnedka první kouskem nový příběh Ligy Spravedlivých. No, jedná se o docela hodně povedenej film, ale přeci jenom je to založený hlavně na přítomnosti miliardy superhrdinů a ještě více superpadouchů a ten příběh sám o sobě příliš netáhne (i když ten samotnej nápad s paralelními světy a Prvotní Zemí byl hodně dobrej a mohl být klidně o moc víc rozvinutější a do těch dalších paralelních světů jsme se mohli podívat). Všechny postavy byly zajímavý, obzvláště nihilistický Owlman a jeho psychopatická přítelkyně Super Woman nebo naopak hrdinský Jester (protějšek našeho starého známého Jokera). Naopak se mi moc nelíbilo to, jak byl ztvárněn Batman (a Baldwinův hlas se k němu moc nehodil). Zkrátka starému dobrému Batmanovi z The Animated Series a hlasu Kevina Conroye se nevyrovná vůbec nic. No takže Krize na dvou Zemích je rozhodně příjemná oddychovka, která splnila moje očekávání a už se těším na další avizovaný animák, tentokrát týkající se pouze Batmana. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

DC nejen ze dela nejlepsi animovane / komiksove filmy, dela i jedny z nejlepsich komiksovych filmu vubec. Kresleny svet meni na vyhodu umoznujici zajit do mist, ktera by v hranem snimku neprosla a maximalne z ni tezi. Sve svety vystavuji hrozbam megalomanskych padouchu, obrim destrukcim a zabydluji je dobre napsanymi postavamy (na obouch stranach). Pro silene pribehy s myslenkou a rozmachlou akci si i nasli idealniho rezisera v osobe Lauren Montgomery, ktera ma velky cit pro oboji a umi drzet tempo a vse prokladat dobre nacasovanymi odlehcujicimi momenty a vtipy. To se to pak valcuje sediva konkurence. __ Behem sledovani "Justice League" jsem si nekolikrat vzpomnel na kolegy "Watchmeny", ktere film evokuje nejen pocetnou skupinou superhrdinu zasazenych do vsedni rutiny. Montgomery ma vubec stylem blizko k Snyderovi, a i kdyz na jeho vizualni vychytavky tu muze zapomenout, takova hromadna akcni scena na pesti v bourkovem mraku ma podobne koule. Scenarista pak vytezil z postav vse, co mu jejich pocet a 70 minut deje umoznoval, a propracovanejsi postavy (Superman & Batman) vhodne promichal se sympatickymi figurkami a charaktery uz hotovymi (Wonder Woman a Green Lantern uz meli samostatne filmy, s jejich znalosti se tedy pracuje), krom toho dialogove sceny rozhodne nejsou jen oslim mustkem k akci. Vyborni daberi maji na celkovem vysledku take nezanedbatelny podil, ac je vsechny naprosto zastinil excelentni James Woods svym Owlmanem, z ktereho udelal uzasne charismatickeho antihrdinu. Porad jde o lehkou a trochu silenou zabavu, ale tohle je zanr sam pro sebe,__ Celkove to neni film bez chyb. Prostredni tretina by potrebovala silny moment. Animace v jedne scene udivi krasou i prirozenosti pohybu postav, aby v nasledujici az rusila. Watchmenovske finale s vybornou gradaci ale zahladi nedostatky a zaokrouhli hodnoceni nahoru. __ 4,5* ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Akčná zábavka, kde sa charakterom postáv venuje menšia pozornosť. Stojí to za pozretie hlavne vďaka závanu Batmanovskej nejednoznačnosti dobra. Napriek stretu najznámejších postáv komixového sveta nečakajte filmový návrat temného rytiera a budete sa baviť podstatne viac. Je to skrátka LEN mlátička dobrých a zlých, ktorá nedokáže dosiahnuť na SUPERMAN/SHAZAM!: NÁVRAT ČERNÉHO ADAMA ani BATMAN VS. RED HOOD... ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Paralelní vesmíry a cestování časem jsou ošemetné a ve více než 90 % případů to začne působit neskutečně cheesy. S tou první premisou přichází nová Justice League a dopadlo to... cheesy. Občas vykoukne nadsázka, lehké pomrknutí ("Get of my plane") či hláška, ale dále se jede v béčkových vodách. Btw: Ke zdejším komentářům. Na Watchmany jsem si taky vzpomněl. A nejen při pohledu na Owlmana... 60 % ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý a dobrý dej, hudba je tiež dobrá a akcie sú tiež dobré a hlavne je ich tu hromada. Superhrdinovia sú fajn, či už kladný alebo záporný, ale niečo mi tu medzi tou hromadou akcii a superhrdinov chýbalo. Zo začiatku to bolo fajn, zaujímavý príbeh, zaujímavé akcie, ale ku koncu mi to prišlo stále dokola to isté. 80% - 4* ()

Galerie (73)

Zajímavosti (4)

  • Scéna Batmanova příchodu ve zdvihači je téměř shodná s příchodem Ellen Ripleyové (Sigourney Weaver) v závěru filmu Vetřelci (1986). Také samotný zdvihač je variací na ten, který pro svůj film vytvořil James Cameron. (Elegnor)
  • V dokumentu o natáčení režisérka pro dabing hlavních postav Andrea Romano prozradila, že James Woods nahrál všechny své repliky pro postavu Owlmana přes satelit ze studia v Connecticutu. (Caszidy)
  • Původní scénář Dwaynea McDuffieho nesl název "Justice League: World's Collide" a měl být použit pro film, který měl býv uveden rovnou na DVD v roce 2004 a který by propojil druhou a třetí řadu seriálu Liga spravedlivých (od r. 2001). Kvůli nabitému plánu televizního vysílání a dalším problémům k tomu nakonec nikdy nedošlo. (Caszidy)

Reklama

Reklama