Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte ve městě, kde vládne zákon džungle!  V podsvětí Melbourne zuří tvrdý boj s nevypočitatelnou policií. Lupič a výtržník Pope Cody je v hledáčku mužů zákona, kteří by jej nejraději viděli mrtvého. Stojí za ním však jeho rodinný klan. Svou roli zde má pomsta za smrt matky a především závislost synovce ‚J‘, který se vrací domů a propadá osudové hře zločinu a drog. Sugestivní psychologický thriller debutujícího Australana Davida Michôda je fascinující studií rozkladu kriminálnické rodiny, strhávající s sebou do propasti celé své okolí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (165)

Payushka 

všechny recenze uživatele

Bota, která se skrývá v samotném ději, se dá nazvat předvídatelnost. Celou dobu víte, jak to s každým skončí. Že náš ňouma na konci ukáže kuráž a udělá něco rázného. Že to taky bude dost chytré, aby se ukázalo, že ve skutečnosti není tak hloupý, jak si celou dobu myslíme. A vědět, kdy kdo exne, taky není zrovna pohodlné, když chcete sledovat film, který vám přinese něco nového a nějak vás obohatí. Proto si myslím, že nálepka nejlepší australský film poslední doby (magazín Empire) není v případě Království zvěrstev zrovna adekvátní. Radši si pusťte srdcebolnou Austrálii. ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Tento snímek má u mě smůlu, že znám daleko lepší a zábavnější pohled na australské podsvětí (nejen z Melbourne) ze seriálu Underbelly, kde mi jedna hodinová episoda řekne daleko víc a oproti kterému je tento film o malých a nezajímavých rybách s naprosto nudnou a nezáživnou hlavní postavou. .... A prý 'Oscar 1 nominace: Herečka VR - Jacki Weaver', ah, za co? Za to, že se tam furt jen usmívala a pusinkovala s mladýma chlapama? To je snad vtip. ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

na prvy pohlad ohromne pomaly film, ktory sa vas snazi ucicikat, ale v priebehu celeho deja nastane minimalne 5 okamihov, ktore vas z tej zdanlivej letargie preberu snad ucinnejsie, ako keby vam pri uchu vybuchol granat... kralovstvo zverstiev je filmovy skvost od protinozcov, v ktorom sa dostanete do sveta klasickeho zlocineckeho zivota bez zbytocnych okazalosti, proste tvrda, drsna a cista pracicka jednej rodinky uzasnakov :) Diabolska mamicka, skorumpovany fizel, dobry fizel, par slabych clankov rodiny ako je J, do toho drsny vodca rodiny sam velky a nevypocitatelny Papez, no proste najdete tam vsetko, co si takyto film zasluzi. Pre mna absolutna spokojnost, nemam filmu co vytknut. Guy mal sice relativne malu rolu, v ktorej nemal velky priestor vyniknut, ale rozhodne potesil, hoci sa naozaj nestava casto, ze ho vo filme zatienia ini herci... stalo sa, ale asi to tak malo byt a mne to ale rozhodne nevadilo. ()

markuc 

všechny recenze uživatele

První věc, co vás napadne u tohoto názvu filmu, je ta, že tohle bude asi nějaký horor. Český název je samozřejmě zavádějíci, o horor se v žádném případě nejedná, je to klasické kriminální drama. Teda klasické v tom smyslu, že zde nejsou žádné vnitřnosti z těl nebo podobné nechutnosti. Jedná se v podstatě o sledování života Joshe a jeho perspektivu vidění toho, co se kolem něj děje. Jde o "artový" film, tzn. pomalé vyprávění děje - nečekejte tedy žádně přestřelky a honičky v autech, na to zde není místo. Jedná se o poctivě vyprávěné drama, sledující od začátku do konce jednu dějovou linii (ale vůbec ne triviální, občas se běh událostí lehce zkomplikuje). Velkou devízou filmu je atmosféra, která je velmi "dusná" a pohltí vás do děje. Vše se koná i s přispěním dobré a nevtíravé hudby (kterou vlastně ani nevnímáte, ale je tam). Slabá nevýhoda je tedy jenom ta, že předem víte, jak to vlastně skončí a že tato vrstva příběhu je tedy docela předvídatelná. Je škoda, že film nedostal u nás patřičnou reklamu, v podstatě jsem o něm dlouhou dobu vůbec nevěděl a musel jsem na něj narazit náhodou. Je velká škoda, že AČFK tak zanedbává propagaci filmů. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po formální stránce ok. Problém ale je, že jsem z Animal Kingdom strašně cítil snahu být dobrou gangsterkou. Snad u každé věty, u každého pohledu, u každé scény jsem měl pocit, že tam jsou pouze proto, že se někdo rozhodl natočit univerzálně dobrý gangsterský film. Na mě z toho zkrátka čišil chladný kalkul a faleš. Autorská tvořivost nikde, snaha naplnit škatulky všude. Určitým způsobem to tedy samozřejmě funguje, ale mé sympatie to nemá. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Film drží rekord v počtu nominací na ceny Australského filmového institutu. Celkem jich bylo osmnáct. (Othello)
  • Scénárista a režisér David Michôd napsal roli Janine Cody přímo pro Jacki Weaver. (Othello)
  • Cena: MFF Sundance 2010: Velká cena poroty. [LFŠ 2010] (Krouťák)

Související novinky

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Reklama

Reklama