Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (690)

Marigold odpad!

všechny recenze uživatele

Těžká frajeřina. Primát filmu spočívá v tom, že jej napsal primát. Nebo dva primáti. Každopádně neschopnost natočit něco tak jednoduchého a archetypálního, jako je film o mimozemské invazi, hraničí s filmařskou imbecilitou. Ve Skyline se nepodaří lautr nic, krom asi dvou velmi komických momentů (těžko soudit, zda záměrně) - rád bych na tenhle film aplikoval nějaký jednotící výklad, ale on se nachází ve stádiu absolutního chaosu. Objektivně jedna z nejhorších žánrovek, co jsem kdy shlédl. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Překvapivě lepší, než jsem myslel. Vše záleží na tom, co od filmu očekáváte. Já po totálním posrání tohoto filmu všemi okolo, nečekal nic. Film ukazuje mimozemšťany, dokonce se snaží být akčním, ale chybí mu to hlavní, napětí a pocit ohroženosti a bezradnosti, to zkrátka bratři Strausové nezvládli. Konec je sračka, ale oceňuji, že se nám ukázalo úplně vše a je to snad první invazní film, který si nenechal nic pro sebe. Žádný hit to není, pro fanoušky invazních filmů urážka, ale jako večerní pohodový filmek, překvapivě dobré. 66% ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Brother Strause mi AVPR pekne skazili deň, páč Alienom ani Predátorom béčko nepristane a tak Skyline som ignoroval a nevidel žiadny trailer. A vuala. Skyline je béčko ako remeň a ako také vykráda všetky známe sci-fi posledných rokov (Matrix, War of the Worlds, The Mist, District 9). Vykráda však ku prospechu veci a v priebehu sledovania ma film čím ďalej tým viac prekvapoval čo že nám to za 10-20 mil rozpočet títo špecialisti na efekty priniesli. PS: SONY sú pekne naštvaný, pretože zaplatila firme Hydraulx aby vyrobila pre Battle Los Angeles špeciálne efekty a tá im nepovedala že už pracujú na podobnom projekte (Skyline). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $21,416,355Tržby Celosvetovo $78,693,371Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,839,239 //počet predaných kusov 45,583Tržby za predaj DVD v USA $8,862,011 //počet predaných kusov 487,515║ Otravné béčko s maximálne blbými dialógmi a ničím prekvapivým dejom, bez napätia a dej je len veľký kus vykrádačky, počnúc Matrixom či Cloverfieldom. Triky ušli ale to je asi tak všetko čo aspoň trošku zaujalo. Ešte že to bolo natočené za pár šúp. /20%/ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hlavným charakterom príbehu je Jarrod, ktorý s partnerkou Elaine prichádzajú do mrakodrapu v Los Angeles, aby oslávili narodeniny jeho kamaráta, Terryho. Nasledujúce ráno ich okrem opice prekvapia ale aj príťažlivé modré svetlá padajúce z oblohy. Každý, kto na ne uprie zrak, vkráča zákerným mimozemšťanom do pasce. To znie fajn, ale je tu jeden háčik. Rozpočet robí z tejto snímky len priemerné dielo. Námetmi invázií nás v poslednom čase filmári kŕmia častejšie, než zvyčajne. Mnohí Skyline prirovnávajú s filmom Svetová invázia a to nielen lokalitou. V lacných priestoroch a nízkymi ambíciami pre komerčného diváka ale nepôsobí Skyline nudne. S jednoduchým scenárom a postavami navyše dokáže vtiahnuť do deja, stotožniť sa s panikou a navodiť stiesnenú atmosféru. Jeho mimozemšťania a ich plán je oveľa premyslenejší a pôsobia desivo. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu je více než 800 VFX záběrů. (KucC)
  • Téměř celý snímek byl natočen v domě režiséra Grega Strause v kalifornském Marina Del Rey. (oje)

Reklama

Reklama