Reklama

Reklama

Čtyři lvi

  • Velká Británie Four Lions (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Agilní Omar (Riz Ahmed) a trochu pomalejší Waj (Kavan Novak) jedou na výcvik do teroristického tréninkového tábora do Pákistánu, ale po čase jsou odtud vyhozeni pro neschopnost. Dalšími členy teroristické buňky jsou bílý muslim Barry (Nigel Lindsay) a magor Faisal (Adeel Akhtar), který umí sestrojit bombu a rozhodne se vytrénovat vrány, aby se staly nosiči bomb. Pátým členem je Hassan (Arsher Ali), ale ten dlouho nevydrží – při tréninku sám sebe usmrtí. Film končí scénou, kdy se samozvaní teroristé pokusí v převlecích spáchat sebevraždu při londýnském maratónu, ale vše samozřejmě dopadne jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (601)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Christopher Morris je stále ještě naživu? To se asi schovává v nějakém přísně střeženém a dobře utajeném protiatomovém krytu, jinak si nedokážu vysvětlit, že se v jeho blízkosti ještě neodpálil žádný čuramedánský běžec v plyši, ba ani ta sebevražedná vrána/atentátnice neproletěla okénkem do Morrisova pokojíku. Nasmála jsem se: pobavily mě (hrubě nekorektní) slovní přestřelky mudžahedínů, jejich černohumorné eskapády i techniky utajení před všudypřítomnýma očima i ušima výzvědných služeb. Po vysloveně komické první polovině mě překvapil odklon k událostem ne až tak k uchechtání. Ale nemůžu si pomoct, vnitřně se mi jaksi nepozdává způsob, jakým tvůrci z fanatiků, odhodlaných kvůli svého posraného imaginárního boha odpálit třeba mateřskou školku, dělají v podstatě neschopné kašpárky, neškodné dementíky, co nerozeznají kuře od králíka a kterých se vůbec není třeba obávat. 77,7% ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Nejnevtipnější na tom je, když se zamyslíte kolik z toho může odpovídat realitě. Ostatní je ale legrace (teda - vizuální gagy nejsou moc dobrý nebo je až moc vidět jak slouží vývoji "děje") - geniální skloubení humoru britské wtf školy ala Kancl a Velkovlak a prostředí mcdonaldizovaného islámu. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jako komedie - vynikající, hlavně tedy zpočátku. Některý hlášky a situace jsou opravdu prvotřídní. Postupem času to ale začne trochu ztrácet, vyskytnou se slabší místa a nejvíc tomu ublížil závěr na maratonu - ten se mi teda nelíbil a ne jen kvůli tomu, jak to dopadlo, ale prostě to jejich počínání vyznívalo tak nějak divně. Nebo aspoň mně to tak přišlo. Osobně bych tu dramatickou stránku vypustil a nechal to čistě komediální. Ale i tak se určitě jedná o originální počin, film na podobný téma si jen tak někdo netroufne natočit. 70% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Film u kterého jsem občas nevěděl jestli je morální se zasmát, každopádně jsem nemohl a smál se celou dobu. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Tento film má vlastnú tvár. Tá spočíva vo veľkej dávke kontroverzie a sarkazmu. Na jednej strane vyznieva šialene až absurdne, na strane druhej pravdovravne hovorí o pálčivom súčasnom fenoméne. Morris je borec, rozum a odvaha mu určite nechýba. Zamýšľam sa len nad tým, či chcel primárne natočiť komédiu ku ktorej hľadal priliehavú a nevšednú tému alebo naopak - serióznu tematiku mal v pláne pretaviť do satirického šatu. Nech už to na počiatku bolo akokoľvek, oceňujem hlavne originalitu. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Sami sebe obelháváme tím, že všichni ti Omarové, Karímové, Usrámové a jiné kreatury, kteří touží po zničení euroamerické křesťanské civilizace, po svaté válce džihhádu, po zabití mužů, znásilnění žen a upečení dětí, všichni ti smradlaví Ábůové a Mohamrdové, kteří se jen třesou, aby mohli hodit do metra bombu, nebo nejlépe tam napochodovat sami, s bombou v prdeli a rozmlátit to tam na maděru, všichni tihle hajzlové krvelační, jsou ve skutečnosti nesvéprávní idioti, kteří se nakonec zahubí sami. Ale to je omyl, bohužel, to je omyl. Za pár let, až budeme své ženy vídat jen v zatemnělých ložnicích a z rádia bude vřískat muezzín, pak se budete navzájem ptát, jak je to možné? Vždyť ten milý snědý kluk ze sousedství, co nám teď řídí život, byl tak tichý a milý a tak roztomile žvatlal... v Německu si taky spousta lidí říkalo, že ten malý křikloun nemá šanci něco dokázat, vždyť jsou národ Goetha a Schillera....:-) Myslím, že je na čase začít vracet, co dostáváme. Nakonec i musulmanský pseudozákon šaría mluví o spravedlivé odplatě oko za oko a zub za zub. Takže za každou useklou hlavu rukojmího bych vymasil nějakou bubáckou vesnici, za každou bombici v Evropě jeden plný náklad do Arábie, atp. Ono by je to rebelanství rychle přešlo, čmoudy smradlavý! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Za všechno britské obyvatelstvo doufám, že mají v Anglii nějaké Brdy s protiraketovým radarem. Poněvadž, až si Čtyři lvi na svém prapočítači stáhne obdobný pošuk, jakým byl v příběhu Omar, budou v ohrožení všechny královské drogerie. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Hodně britská záležitost. Jestli jsou všechny buňky teroristů v západní Evropě takové, tak se zase až tak nemusíme bát. Na druhou stranu z filmu mrazí. Nad scénou, kdy si manžeka Omara u večeře s Omarem v klidu povídá, že s ním byla dřív větší legrace když se chtěl odpálit sám, než že když teď řídí teroristickou buňku a to za přítomnosti jejich malého synka jsem nevěřícně kroutil hlavou. Prostě pohoda, jako by se bavila o počasí. Satirický náhled na islámský terorismus se velmi podařil a pár záležitostí bylo opravdu vtipných. Na druhou stranu jsem se smíchy ani jednou nedusil a od uvolněné zábavy mne i přes množství inteligentních narážek a vtipů odrazovala závažnost tématu. Je to tiž dost pravděpodobné, že někde ne až tak daleko od nás pohybuje podobná partička magorů, co se chce dostat do toho svého isámského nebe...... ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

To samé jako v případě New Kids Turbo, aneb hlavní postavy mají v hlavě až příliš nasráno na to, abych s nima mohla sympatizovat po celou stopáž a sebelepší hlášky to nezachrání. Morris u mě zůstává komediálním polobohem, ale jen pokud se drží kratších skečů s osvědčenou bandou, kterou si dovolím familierně nazvat Létající Cirkus Chrise Morrise (Jam, Big Train). Třetí hvězda alespoň za Julii Davis a Kevina Eldona ze zmíněné partičky, jejichž camea mi zvedly náladu. A snad i za podařenou závěrečnou patnáctiminutovku. 50% ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

tak tohle mi nesedlo... byť autenticky, pořád jen špatná, rozklepaná kamera; byť autenticky, pořád jen špatné a hloupé dialogy, prostě nadhodnocený britský "humor", který paradoxně zachraňuje ta nejautentičtější závěrečná nehumorná část. snímek plný kontrastů, pomatených a leckdy dost trapných scén. takovýto druh zábavy bych už asi zažít nechtěl. 50%. [1. wayFUCKý HD FEST] ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Holy shit, this is epic - Správní mudžáhidové odpalují drogerie, mešity a internet. Hell yeah! 9/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Brilantný čierny humor na veľmi citlivú tému. Spočiatku som si myslel, že ma film nezaujme, hlavne som si nevedel predstaviť ako sa dá robiť sranda na tak vážnu vec ako je terorizmus. Ale predstavte si, ono to fungovalo a ja som sa bavil až do trpkého konca. Hereckým výkonom sa nedá nič vytknúť a hlášky naozaj stáli za to. Zároveň si človek na konci uvedomí, aký absurdný je terorizmus a čo sa za tým skrýva. Stačí iba trocha fanatizmu a nešťastie je na svete, nešťastie hlavne pre nevinných. Zaslúžene 4* ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipná komedie, u které jsem neměl problém ihned zapomenout na závažnost látky, a poddával jsem se jejímu kouzlu a skvělému humoru. Kéž by tak takhle dopadla každá teroristická skupina. Mohla by pak o sobě točit dokumenty, na které by se dalo koukat. Upřímně doporučuju tenhle film už jen pro ty scény, kde něco vybuchuje. Ve finále moc příjemný film, který bombasticky vtipkuje a nadlehčuje skutečnost. ()

Anarvin 

všechny recenze uživatele

Čtyři lvi jsou strašlivě nevyváženou komedií. Pořádnými vtipy se v první polovině šetří a ty nejlepší známe už z traileru. Hlavní důraz je kladen na odvážnou politickou nekorektnost, která je sice chvályhodná, ale sama o sobě dobrou zábavu nedělá. Několikrát se o mě dokonce pokoušelo spaní. Všechno zachraňuje až parádní druhá polovina. V té mě Čtyři lvi každou chvíli nahlas rozesmáli a v samotném závěru se jim daří zabrnkat i na smutnější strunu, což vás po hodině a půl nadsazování velmi vážného tématu rychle uzemní zpátky do mrazivé reality. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Tak tohle neokecají...! Napřed natočili špičkový, fórky našlapaný trailer. Mimochodem, ten jsem si už zařadil do učurávajících (sic!) trailerů, ideálních například pro zahnání depky z podzimních plískanic. No, a pak se k tomu pokusili dotočit film (toho už jsem se zbavil, dal jsem ho kamarádovi), což se jim podle mě hrubě nepovedlo. Dotočený zbytek je už jen průměrná nádeničina, která i ty skvělé fórky z traileru spolehlivě zmrší a rozmělní. Dokonce i ta bombou rozmetaná vrána jako by ještě z cesty do vraního nebe stihla zakrákat: v tom traileru jsem teda bouchla s daleko větším gustem! Body jsou hlavně za to, jak jsem se na ty Čtyři lvy po traileru těšil. Měl jsem asi zůstat jen u toho těšení. Bohužel, ani z teroristického hovna bič neupleteš... A nechoďte na mě s nějakým mravním poselstvím, nastavováním zrcadla islámu a politickou satirou, nebo vám provedu to s tou fazolí :-(! Jo, tyhle urinální pokusy o vtip byly taky o pěknejch pár centimetrů mimo mísu.Cák! Už mi tam chyběla jen záměna zápalné šňůry (či drátu) za katetr... Když už tlačit na politicky nekorektní pilu (včetně počítání s případnými následky), tak aspoň s nějakou fantazií - proč se například někdo z nich (a ne zrovna platonicky) nezamiloval do nějakého pejska...? Mohli se něžně „čumáčkovat“, labužnicky si vychutnat cigaretu po „tom“, umejt si vzájemně nohy (tlapky) a hezky se spolu pomodlit na koberečku, tváří k Mekce... To by byl aspoň „Borat“! A ne tohle nesmyslné laciné močení sami sobě do scénáristických úst... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Konečně někdo našel odvahu a sdělil filmem jasnou věc, že kdo zabíjí ve jménu boha, musí být hodně pomalý na mozek. Sranda je zde extrémně nekorektní a hodně černá. ()

Související novinky

Annaud našel černé zlato

Annaud našel černé zlato

20.12.2010

V 80. letech platil Jean-Jacques Annaud za jednoho z nejlepších evropských tvůrců (ne-li nejlepšího). Pak jeho kariéra nabrala charakter sinusoidy. Po bizarnosti Jeho veličenstvo Minor je nejvyšší… (více)

Reklama

Reklama