Reklama

Reklama

REC 3: Počátek

  • Španělsko [REC]³: Génesis (více)
Trailer 1

Třetí díl slavné španělské hororové série REC. Na svatbu Kolda a Clary dorazí několik jejich příbuzných a přátel, mezi nimiž je jeden, kterého pokousal pes. Ten o pár chvil později začne napadat další hosty, čímž se virus začne nekontrolovaně šířit. To změní nádhernou svatební chvíli Kolda a Clary v noční můru plnou mrtvých... (TV Horor Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (476)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Příběh vůbec nenavazuje na 2.díl. Po dvaceti minutách filmu plného zdlouhavých dialogů se konečně dočkáme nějaké té zombie. Od této doby mě to docela chytlo, ALE pak přišel velký zlom a to, že po nějaké půl hodině se přestalo točit pomocí Found Footage, což je u filmu s názvem REC hodně velký problém. Potom také to, že zmutovaní lidé chodili jako hlemýždi, vzpomeňme si na REC či REC 2, tam když se objevila nějaká potvůrka tak během mikrosekundy okusovala člověku krk a nebo byla přilepená na kameře. Pro mne určitě hodně velké zklamání. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tolik promarněnýho potenciálu a nápadů. Přitom scéna "přestaň to kurva točit" mě vyloženě potěšila, protože se někdo konečně odvážil jít za hranice first person camera (známější pod názvem found footage, ale to první se mi zdá lepší). Jenže tím končí skoro všechna pozitiva. Máme tu docela sympatický pár ženich-nevěsta, ale většinu filmu se pohybujou odděleně. Máme tu brnění, jehož výhody nemáme šanci docenit. Máme tu mnohokrát v záběru meč na rozkrojení dortu, jehož ostrost však nakonec okusí jen děda s rozbitým naslouchátkem. Nemáme tu atmosféru ani intenzitu prvních dvou dílů. Tam se daly logický kiksy postav chápat díky stresovým situacím, tady se všichni chovají nelogicky i ve chvílích, kdy žádný nebezpečí nehrozí a zásadně se zbavujou zbraní a všeho, co by jim mohlo přinést výhodu. Škoda toho. ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

První REC je excelentní, druhý výborný a třetí průměrný. Balagueró ve třetím díle velmi chyběl, jeho přidaná ruka do díla by přidala velkou dávku napětí a sofistikovaného parametru. Bez Balagueróa to nefunguje. I když nemáte rádi první dva díly, zkuste GÉNESIS - obsahuje kouzlo lásky a krvelačného splatteru, bez slitování. Závěr je působivý, ale předvídatelný. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Občas se objevují srovnání, která dávají sérii [REC] do paralely s Vetřelci. Chyba lávky přátelé, protože na těch prezentoval svou vizi pokaždé jiný tvůrce. Tohle není osobitý příspěvek k tématu, ale vydávení infikované krve do chřtánu dalšího dílu, kde Plaza ctí sérii jedině v tom, že nešetří červenou. Zbytek je sbírka ‚dafuq?‘ otázek nad dějem, chováním postav a i samotným tvůrčím přístupem, kdy naprosto selhávají pokusy o splatterovou komiku ve stylu Jacksonovy rané tvorby. Doufám, že Balagueró dá čtyřkou Plazovi alespoň ze tři výchovné pohlavky. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Plaza svým Génesis sérii nijak neprzní, naopak jí udává nový, svěží směr. Změna formátu REC jen prospěla a samotný přechod z found footage do filmové fikce je prostý a maximálně úderný. Génesis se přímo pyšní formální vyšperkovaností, svižným tempem a dynamickou akcí, funkčním černým humorem a doposud nejsympatičtějšími hrdiny, kteří z něj dělají zatím nejlepší díl tetralogie. A to fantastické finále jen podtrhuje mé nadšení. Láska je věčná! Na Balaguerův epilog se teď těším jako nikdy předtím! ()

Galerie (80)

Zajímavosti (9)

  • První a druhý díl zrežírovali Paco Plaza a Jaume Balagueró společně. Další pokračování si ale rozdělili tak, že Plaza natočil třetí díl a Balagueró čtvrtý. (karlik4801)
  • Plagát k filmu pre uvedenie v USA vytvoril Tony Moore, spoluautor komiksu "The Walking Dead". (FromHell)
  • V celosvětových kinech film utržil 11 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama