Reklama

Reklama

Resident Evil: Zatracení

  • Japonsko Biohazard: Damnation (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Zvláštní americký agent Leon S. Kennedy proniká do malé východoevropské země, aby tu ověřil zvěsti, že místní vláda využívá ve válce bio-organické zbraně. Jen chvíli po překročení hranice ale dostává rozkaz k návratu zpět. Leon s odhodláním odhalit pravdu ignoruje nařízení a vstupuje do válečné zóny, aby ukončil řetězec tragédií způsobených bio-organickými zbraněmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (168)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

O niečo akčnejšie ako Degeneration a s celkovo o niečo lepším spádom ale ani Damnation nedokázalo kvality hernej predlohy pretransformovať do podoby filmu. A to aj napriek tomu, že ide o Resident Evil pre pravých hráčov predlohy a ktorý z dejového hľadiska vhodne doplňuje jeho univerzum. (a znova je možné si všimnúť, že hlavných hrdinov dabujú rovnakí dabéri) Čo však funguje v jednom médiu, nemusí zákonite fungovať aj v druhom a príbeh a jeho podanie je znova skôr slabinou, to isté sa však dá povedať aj o akcii, ktorá aj tentokrát trpí napriek istému zlepšeniu stále nie až tak presvedčivou animáciou, čo výslednému dojmu nijak neprospieva. Snáď to do tretice výjde, aspoň pri odkazoch na na predošlé diely skutočnému fanúšikovi zaplesá srdce. 50% ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Stále je to pseudoplný počet, na ten opravdu bomba Resident Evil film stále čekám, nicméně několik orgasmů jsem u toho měl. Místama brutálně herní a atmosférické. A ta hudba... žádný epic soudtrack, ale ten typický resi klavír s houslema mají taky něco do sebe. Tohle umějí pouze japonci, evropan ani amík to takhle neskomponuje. I ten patos mají jiný, milejší. No, snad se někdy konečně dočkám opuštěného honosného sídla uprostřed nočního lesa a v něm přežívající hrstka S.T.A.R.S. obklopena hordou zombií, zmutovaných pavouků, hadů, psů, vran a tajuplných místností plných hádanek a skrytých mechanizmů s mysteriózním nádechem. ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Velice obstojná akční zombie jednohubka rozšiřující svět Resident Evilu. Navíc se jedná o solidní práci na poli animace a vyzuální stránky filmu, takže celkové vyznění není vůbec špatné. Esteticky to opravdu vypadá peněžitě, žádný levný shit. Akce pěkné, konec je hodně efektní. Příběhově s tím taky nemám moc problém, sice to jde jinam než hra a hraje si to na poli globálnosti, ale zázraky jsem po ději rozhodně nečekal. Tudíž zas tak neřeším. Měl jsem chuť na akčni mutárnu a tu jsme dostal. Pro mě vcelku spokojenost a hlavně je tehle film o dost zajímavější a zábavnější než Andersonův Afterlife a věřím, že i Odveta. Chudší 4*. Jen škoda, že Leonův charakter jaksi není cítit. ()

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

Celkově o něco lepší než Degeneration, zvláště úroveň animace je úplně jiná liga. Leon a Ada táhnou celý film a také vedlejší postavy jsou narozdíl od minula mnohem zajímavější. Některé akční scény se moc povedly, jiné jsou drobet přepísknuté. Také škoda že úvodních cca. 50 minut je podobně jako v Degeneration trochu nanicovatých, prostě taková představovačka základních RE pojmů a zombíků, což mě jako starého fandu trochu nudilo. Úrovně her sice tento film nedosahuje, ale je už blízko a myslím, že nemusím zmiňovat že je o pár světelných let lepší než ty hrané odpady. Stačilo by dát třeba trochu více invence do dialogů a hlášek, (setkání Lona s Adou je například skoro do puntíku opsané z herního RE4, což nevím jestli je dobrá cesta) nebo přidat na temnější atmosféře či zlepšení smysluplnosti příběhu a byl by to film o mnoho lepší. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 84%***DVD/// Postavy 9/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Animace 8/10/// PLUS: známé postavy, jejich chování je uvěřitelné, animace výborná, původní dabing i ten český je kvalitní, atmosféra je přímo hororová, tvůrci si celkově toho dovolí hodně ukázat, občas jsem se bál nebo se vylekal, příběh je zajímavý, jsou tu i emoce, zajímavé dialogy a hlášky MÍNUS: přesto že to není nejkratší, tak to působí jako akční jednohubka ale spíš jde o to, že je škoda, že takových filmů není víc./// Shrnutí: Velká spokojenost, film jsem si opravdu užil a je překvapující (pro někoho naopak není), že Resident Evil: Damnation překonává svoje hrané bratříčky a to především tam kde právě hraný film na to nemá (odvaha něco ukázat, neuvěřitelná akce, kupodivu i příběh atd.)/// PS: Resident Evil je má oblíbená herní-filmová série a tohle patří k tomu lepšímu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Druhý celovečerní CGI – obraz zcela generovaný počítačem – film „Skrytého zla“, jehož děj se odehrává před událostmi ve hře Biohazard 6 (2012) pro PS3. (Perth)
  • Parazit Las Plagas, zde nazývaný jako Plaga, který se ve filmu objevuje, pochází ze čtvrtého a pátého dílu stejnojmenné videohry. (JackBurda)

Reklama

Reklama