Reklama

Reklama

Inception: The Cobol Job

  • USA Inception: Motion Comics
Animovaný / Krátkometrážní / Akční
USA, 2010, 15 min

Režie:

Ian Kirby

Scénář:

Jordan Goldberg

Obsahy(1)

Komiksový prolog k filmu INCEPTION, který popisuje jeden z pracovních úkolů Cobba a jeho týmu. Scénář k tomuto krátkometrážnímu snímku napsal Jordan Goldberg a má přímou návaznost na Nolanův filmový hit z roku 2010. (becki_tu)

Recenze (30)

joudas 

všechny recenze uživatele

Příjemná patnácti minutová jednohubka, ve které se sice nemluví, ale je podkreslená výbornou hudbou Hanze Zimmera. Jedná se opravdu jen o mírně rozpohybovanou verzi komiksu (viz odkaz v komentáři uživatele Rosomaka), který příběhově předchází hranému filmu. Nic zásadního se zde nedozvídáme, ale komu se líbil film a má volnou čtvrthodinu, může ji tomuto animáku klidně věnovat. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno mi přijdou tyhle "rozpohybované comicsy" naprosto zbytečné. Přebírá to zobrazování z comicsu, ale přitom zapomíná na to nejdůležitější - členění obrazu do jednotlivých panelů. Ve výsledku tak jde o velmi podivný hybrid, který nenaplňuje pravidla (nejen) animovaných filmů a zároveň nemůže dodržovat ani ty comicsová. Z hlediska uměleckého jde navíc o čistý odpad, protože jde o otrocký převod comicsu (ten si lze přečíst například zde) nepřinášející nic nového. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jednoduchej animáč,možná až příliš jednoduchej :-) celkem mě zklamalo že se ve filmu nemluví a jsou to jen rozpohybované komixové obrázky a ze začátku to vypadalo na zbytečný průser :-) Ovšem pak se to celkem rozjede a celkem obstojně vám to přidá další střípek k začátku hraného Počátku.Jako divák,který byl tímto filmem více než unešen jsem tento malý animáček dokázal ocenit a jeho výskyt pochopit.Další skvělou věcí je famózní Zimmerova hudba..jako vždy ;-) kdyby se tvůrce tohoto filmečku nebál lepší animace a zapojení dabingu...mohli sme být někde úplně jinde :-) taková jednohubka pro zpestření 60% ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Prequel Inception, který lze nalézt na bonusovém BR. Vizuálně připomíná například herní sérii Wolf among us nebo jiné od Telltale studios V tomto stylu je možné vidět i třeba přepis Watchmen, ale nejlepší dojem to asi nezanechá. Hodnotit proto budu spíš jen zápletku a ta není na kraťas špatná. Končí tam, kde film následně začne a ve zkratce vysvětlil pravidla Nolanovo noření se do snů a čerpání informací z nich. ()

Bounded 

všechny recenze uživatele

Rosomak to poměrně trefně popsal. Není to ani ryba ani rak. Je to prostě komiks, který se trochu hýbe nebo animovaný film, který se hýbe málo. Tak jako tak, každé medium vzniká s tím, že má nějaká omezení a nějaké výhody a tento hybrid si z obou vzal to horší. Původní komiks není sám o sobě špatný a moje hodnocení mu nepatří, ale ten si takovou pseudo-animaci nezasloužil. Oproti komiksovým Heroes, kteří byli alespoň pořádně ozvučení a drželi se statického obrazu je to krok zpátly. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama