Reklama

Reklama

Velkolepé století

(seriál)
  • Turecko Muhteşem Yüzyıl (více)
Turecko, (2011–2014), 255 h 35 min (Minutáž: 88–157 min)

Hrají:

Halit Ergenç, Nur Fettahoğlu, Selim Bayraktar, Selen Öztürk, Mehmet Günsür, Vahide Perçin, İlker Aksum, Meryem Uzerli, Cansu Dere, Yusuf Berkan Demirbag (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(139)

Obsahy(1)

Turecký seriál o životě sultána Sulejmana a jeho panování v Osmanské říši. V příběhu se odrážejí turecké zvyky. Je založen na rekonstrukci života v paláci a harému. Vykresluje vztahy sultána k jeho lidu a k rodinným příslušníkům, především k jeho matce, obecně k ženám a otrokům.
Velkolepé století začíná. V roce 1520 mladý princ Sulejman přebírá vládu po svém zesnulém otci Selimovi. Je mu dvacet šest let, když se stává novým osmanským vládcem a u moci zůstane dlouhých čtyřicet šest let. Na svědomí má celou řadu reforem a v plánu velkou válku, která má Osmanskou říši proměnit ve světové impérium. Jeho život však vedle velkého snu o podrobení si světa ovládá krásná otrokyně Roxelana. Ta v touze po pomstě za smrt rodičů vstoupí do sultánova života a z řadové příslušnice harému se stane sultánovou nejoblíbenější milenkou a následně i manželkou. Vzájemná nenávist mezi ní a Sulejmanovou současnou ženou a matkou jeho syna vyústí v boj, který změní budoucnost Osmanské říše. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (160)

Chajimwitz

všechny recenze uživatele

Hodně rozporuplná je tahle TV Barrandov,na jedné straně zapomenuté starší československé a v celku koukatelné filmy a seriály,na straně druhé úplné dno veškeré "kultury".Hodnotit to nebudu,jelikož jsem neviděl souvisle ani pět minut,ale opět to cítím jako zákeřný útok na středoevropskou civilizaci. ()

Mortishka 

všechny recenze uživatele

Hmm a zadrhnite sa s tým odpadom! nazývať toto odpad je úbohé a myslím si že až moc prehnané..Odpad seriály sú napríklad Panelák, Ružová záhrada, Druhý dych ale toto označiť za odpad? veľmi smutné ale tak každého osobný pohľad ja to vidím ako veľmi dobrý historický seriál...Kostým, Výprava, výber hercov, Hudba..Ja som spokojná a nadaľej to budem sledovať.. ()

Reklama

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Nevkusná šaškárna s rádoby velkolepým pohlížením na historii, která se odehrála pouze v myslích tureckých tvůrců. Na co jsou zajímavé kostýmy, když se vše řeší na ploše telenovely, která se nedokáže nakopnout do ničeho atraktivního, co by dokázalo zaujmout i méně erudovaného diváka, který v životě neslyšel o postavě sultána Sulejmana a jeho Osmanské říši. Při historických nepřesnostech, které klidně označím za blábol, se seriál dokáže vyžívat v dlouhých záběrech na jednotlivé hrdiny a dlouhé díly si dokáže hrát na výpravný seriál, který v žádném případě nevznikal ve studiových kulisách. To je opravdu síla. Většina herců v našich končinách zcela neznámá, až na"idol" žen v domácnosti a zdegenerovaných pipin, jménem Halit Ergenc. Ano, skutečně tento seriál těží z jeho popularity, ale něco tak blbého, trapného a mimořádně nevkusného aby divák na tv obrazovkách pohledal. 0% ()

Tyna31 

všechny recenze uživatele

Tudorovci to nejsou ani náhodou...Ale...vůbec si nemyslím, že by to byla taková katastrofa jak popisují ostatní. Určitě to není klasická telenovela, to zaprvé. Zadruhé ani ta hudba mi tak strašná nepřipadá, musím říct, že úvodní song se mi vlastně líbí a i když herci za moc nestojí, alespoň jim nemůžete upřít docela pěkné kostýmy. ()

1david135 odpad!

všechny recenze uživatele

Ďalšia marektingová pičovina ktorá sa snaží zarobiť na citoch druhých ako Vilo Rozboril,na takejto komerčnej kokotine si títo špinavci zarábaju prostredníctvom "Voyo" -_- a ďalších zahraničných online kanáloch ktoré stoja nemalé peniaze čiže ak ste bieberov fanúšik alebo nejaká vyptlaná piča ktorá sa výživa s marketingovích slz tak prosím .... -_- ()

Galerie (370)

Zajímavosti (13)

  • Meryem Uzerli se ve čtvrté řadě už neobjevila z důvodu těhotenství, nahradila ji Vahide Perçin. (Gardis)
  • Seriál byl natočen podle později velmi oblíbené dramaturgické šablony, v níž jsou příčiny historických událostí vysvětlovány fiktivními příběhy ze soukromého života vládců a jejich okolí. (Borrtex)

Reklama

Reklama