Reklama

Reklama

Jurský masakr

  • Velká Británie The Dinosaur Project
Trailer 1

Výprava zoologů pod vedením Jonathana Marchanta se vydává po stopách bájné africké příšery Mokele Mbembe. Jeho syn se k nim potají přidá a ukryje se ve vrtulníku, který i s celou výpravou havaruje. Brzy se ocitnou v zapomenutém pralese, kde budou bojovat o přežití nejen s dinosaury, ale i s jedním členem týmu, který chce všechnu slávu pro sebe... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (94)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

S The Dinosaur Project je to prakticky stejné, jako se všemi ostatními film, zpracovanými found footage stylem. Těch pár příznivců tohoto subžánru tedy bude spokojeno a odpůrci, tedy většina ostatních uživatelů, na to bude zas jen bezmyšlenkovitě kydat hnůj a jen opakovat ty samé, prázdné, fráze o bezvýznamnosti snímků, zpracovávaných právě tímto stylem. Tentokrát by přitom ale měli alespoň přivřít oči minimálně kvůli zajímavému nápadu, kdy jsou nalezeny záznamy z Afriky ze setkání s dinosaury. Jasně, zní to jako pořádný úlet, což ve výsledku nakonec i je, ovšem handcam zas splnila své, takže i přes „divokost“ zápletky, má film dynamický spád, pořád se něco děje, atmosféra perfektní, napětí spousta a efekty, což se samozřejmě týče především zpracování dinosaurů, jsou, s ohledem na nepopiratelnou béčkovost a finanční možnosti tvůrců, též na poměrně snesitelné úrovni. Postavy a jejich herečtí představitelé pak odpovídají standartu těchto produkcí, neoslní, neurazí, prostě pohoda. Jinak to má celé daleko blíž k dobrodružné, než hororové podívané, tvůrci se sem snažili narvat i něco málo z rodinného dramatu, což ale považuji za zbytečnost, fajn ovšem je, že naštěstí opět nikdo nepřežil, což ale asi není logicky u tohoto druhu filmů nějaké překvapením, já jsem si zkrátka, jako jeden z těch mála příznivců FF, The Dinosaur Project v rámci možností docela užil a bavil se u něj. ()

hrona odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tento film je opravdu masakr. Špatné úplně vše. Přìšerné herecké výkony, otřesná kamera ala Monster, s tìm, že chvìlemi hlava nebere, odkud, že se to vlastně točì, nemluvě o akčnìch sekvencìch, kdy se kamera v lepšìm přìpadě vypne, v tom horšìm se motá nepřehlednost v obraze, tak, že z toho po chvilce rozbolì oči potažmo celá koule na krku. Triky jsou prachbìdné, ani jeden souvislý záběr na krajinu, a celé tomu nasazuje korunu celkové smýšlenì filmu ala kamarádčoft s pravěkým predátorem. Brrrr ruce pryč. ()

Reklama

Pod 

všechny recenze uživatele

Nové studio, neznámí herci, neznámí režisér i producent. Zvládli to na 1 a vzniklo perfektní, realistické živé dobrodružství. Něco takového tu nikdy předtím nebylo. Už tak ze všech stran okopaným stylem found footage, se jim podařilo vytvořit něco zcela originálního a velkolepého. Se zajímavými zvraty v ději to ještě dotáhli k úplné dokonalosti. Můj nejočekávanější film tohoto roku dopadl ještě líp, než jsem doufal. Příběh byl úžasný a napínavý. Sice se tvůrci nedrželi legendy přímo, ale to vůbec nevadí. Udělali to mnohem víc mysterióznější a je vidět, že vzali v potaz i jiné legendy. Herci to zahráli skvěle a postavy jsou zajímavé. Dinosauři vypadají perfektně, stejně jako panoramatické záběry. Takhle bych o tom mohl psát stále a dále... Na závěr chci ještě jednou říct, že to vážně zvládli perfektně, už to snad ani líp natočit nešlo. Doufám, že vydělali dostatečný obnos, který si určitě zasloužili, a natočí pokračování, nebo jiný, podobně zaměřený film. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Představte si scénu. Kluka chce sežrat dinosaurus, v poslední vteřině tam vtrhne zvukař a takovym tim velkým mikrofonem jak drží nad záběrem dinosaura majzne. Pak řekne něco ve smyslu:"zachraňte se, tohle je za Dejva" a rozběhne se za nimi. Tim mikrofonem mezi tím likviduje ty minisaury jak v nějaký videohře z devadesátek a by se pak dostal do jejich doupěte, kde se na něho vrhnou všichni najednou, střih. Vidíte ve finále prdajls a přitom se smějete, jestli nejste zhulený. Takový pocit tenhle film vyvolá a tahle scéna přesně snímek definuje. Bohužel s rozdílem, že většinou film není vtipný a už vůbec ne nějak akční nebo dobrodružný. Na nedělní odpoledne k práci asi dobrý, pokud ho ale budete sledovat na 100%, tak vás bude bolet hlava, a to nejen kvůli roztěkaný kameře. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Čítankový exemplář found footage, sestříhaný ze 100+ hodin nalezeného materiálu a nijak dále neupravovaný (jak stojí v úvodním titulku :-)). Objevitelská výprava do srdce Konga se záhy zvrtne v záchranu holého života před masožravými prehistorickými potvorami, což nesympaticky nezajímavým postavám jaksi nedochází a pořád chtějí vidět (natočit) víc. Kamery však ve "velkých" momentech vypadávají a tak z nich nic nevidíme, zato do země, vody, křoví a větví čumíme furt. A i když je těch pár rozklepaných záběrů dinosaurů trikově ucházejících, neodbytnou nudu, pramenící mj. z naprosté předvídatelnosti, neodženou. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Jižní Africe. (Pod)

Reklama

Reklama