Reklama

Reklama

Assassin's Creed: Embers

Animovaný / Krátkometrážní
Kanada, 2011, 21 min

Hudba:

Jesper Kyd

Obsahy(1)

Tento animovaný film definitivně uzavře příběh assassina Ezia Auditore da Firenze. Starý Ezio se se svou rodinou usadil v rodné Florencii. Ezio ví, že se jeho čas krátí, ale tahle věc ho netíží. Někdo ho chce totiž zabít. (TwoFace)

Recenze (80)

Meteorista 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, je to jen "kravinka" přiživující se na úspěších hry. Ale pro fandy herní předlohy je to počin, na který se rádi podívají a jsou rádi za každý posun v příběhu. Taky jsem rád za každý Silent Hill, či Hitmana, který vyjde. Tak to prostě je, já to chápu, nu a proto, a také pro celkem povedené akční scénky a srdceryvný konec, hodnotím kladně. ()

Ragdoll 

všechny recenze uživatele

Pohled na starého Ezia mě drtí, když si vzpomenu na ty hodiny strávené hraním této úchvatné série. Je ovšem skvělé znovu vidět tu krásu malebné, renesanční Itálie, navštívit stará, známá místa, která jsem tolikrát lezecky zdolal nebo kolem nich jen prošel a vžít se do mého oblíbeného virtuálního světa. I samotné ukončení bylo mírumilovné, dojemné a můj prvotní strach, že zemře čepelí templáře, se ukázal mylným. Ale to vědomí, že jsme opravdu dospěli k cílové rovince, je pro mě neúnosné... 100%. ()

Reklama

Emsii.Jaany 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní snímek, který má na mě nezměrný vliv z důvodu mé účasti u předchozích osudů Ezia Auditore da Firenze, kde stařík přemítá nad životem, který z jeho pohledu neproběhl podle jeho představ, tak že uživá současného života ve prospěch rodiny, která se z jeho přítomnosti nebude těšit dlouho. Na jeho věk až přehnané akční scény, které jsou vyváženy poselstvím a uzavřením jedné ságy. Upustil jsem slzu. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Embers je skvělý kraťas, parádní děj a hlavně hlas Ezia v plné polní! Vizuální stránka mě vůbec nevadila, ale mohla být ve stylu animaček ve hře. Druhá menší vada je vzhled Ezia, nepodobá se Eziovi ani kapku, až na detaily jako je jizva na rtu. My name is Ezio Auditore. When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it. Husina jak prase! ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce nemám s tímto dílkem problém. Složitější je to až s vlastním dějem: Je sice zajímavé, jak klidně nechali tvůrci velké jméno odejít, ale čekal jsem více akce a téměř už "kanonických" scének. A byť je čínský motiv v zásadě nosný, celek působí jako nudný prolog k něčemu dalšímu, co bohužel nepřichází (nepočítám-li kratičkou zmínku v AC III). ()

Galerie (3)

Zajímavosti (8)

  • Hra „Assassin's Creed Chronicles China“ navazuje na tento krátkometrážní film, kdy se Šao-Jun vrací do Číny a hráči dostávají odkazy na to, jak Šao-Jun Ezio cvičil apod. (DragonnCZ)
  • Assassinka Shao Jun sa objavila v hre „Assassin's Creed Chronicles: China“. (ČSFD)
  • Film byl vydán u příležitosti vydání hry „Assassin's Creed: Revelations“ a plně navazuje a uzavírá příběh asasína Ezia Auditore. (TwoFace)

Reklama

Reklama