Reklama

Reklama

Assassin's Creed: Embers

Animovaný / Krátkometrážní
Kanada, 2011, 21 min

Hudba:

Jesper Kyd

Obsahy(1)

Tento animovaný film definitivně uzavře příběh assassina Ezia Auditore da Firenze. Starý Ezio se se svou rodinou usadil v rodné Florencii. Ezio ví, že se jeho čas krátí, ale tahle věc ho netíží. Někdo ho chce totiž zabít. (TwoFace)

Recenze (80)

jane1106 

všechny recenze uživatele

S Revelations jsem zatím neměla tu čest, takže mi zřejmě leccos ze zápletky uniká. Nic moc animaci vyrovnává velmi zajímavá kamera s "ubíhající perspektivou", hudba z herní série a důvěrně známý dabing. Pro věrné příznivce (mezi které se řádím) emocionálně opravdu silné. Jinak Ezio je i na stará kolena pořád štramák, ach jo.;) 5.7.2012: Tak Revelations právě dohrávám a už cítím mírnou melancholii z brzkého rozloučení s Eziem. Neuvěřitelné, jak se i virtuání charaktery začínají člověku dostávat pod kůži. Tenhle mi bude zatraceně chybět... ()

Meteorista 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, je to jen "kravinka" přiživující se na úspěších hry. Ale pro fandy herní předlohy je to počin, na který se rádi podívají a jsou rádi za každý posun v příběhu. Taky jsem rád za každý Silent Hill, či Hitmana, který vyjde. Tak to prostě je, já to chápu, nu a proto, a také pro celkem povedené akční scénky a srdceryvný konec, hodnotím kladně. ()

Reklama

groz122 

všechny recenze uživatele

Řek bych že film můžou ocenit jen fanoušci slavné herní série. Embers zavírá závoru za ( již ) starým Eziem, který i na skoku svého života (zřejmě s novou kyčlí) je odhodlán stát za svým a odhodit ještě naposledy berle. Leckomu mohli poslední scény filmu vyhnat do očí slzy. Film má originální animaci, kterou sem ještě neviděl snad právě za to a za neočekávaný ukončení života Ezia a dobrý nápad Ubisoftu dávám plno. Requiescat in pace Ezio ... Forever ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce nemám s tímto dílkem problém. Složitější je to až s vlastním dějem: Je sice zajímavé, jak klidně nechali tvůrci velké jméno odejít, ale čekal jsem více akce a téměř už "kanonických" scének. A byť je čínský motiv v zásadě nosný, celek působí jako nudný prolog k něčemu dalšímu, co bohužel nepřichází (nepočítám-li kratičkou zmínku v AC III). ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele

Velmi emotivní rozloučení s postavou Ezia Auditoreho. Dostala mě zejména závěrečná scéna, a Eziův poslední dopis. Shao Jun jako zpestření funguje moc dobře, možná mě to dokonce i donutí zahrát si nepříliš dobře hodnocené AC Chronicles. Opěvovanému AC II jsem nikdy moc na chuť nepřišel, tudíž mi ani Ezio tehdá nepřišel kdovíjak super, ale postupem času, zejména v Revelations, mi už celkem přirostl k srdci a proto mě tento krátký, ale emočně silný snímek tak odrovnal. 90% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (8)

  • Odkaz na film, konkrétně na asasínku Shao Jun, se objeví ve hře "Assassin's Creed III". (TwoFace)
  • Film byl vydán u příležitosti vydání hry „Assassin's Creed: Revelations“ a plně navazuje a uzavírá příběh asasína Ezia Auditore. (TwoFace)
  • Assassinka Shao Jun sa objavila v hre „Assassin's Creed Chronicles: China“. (ČSFD)

Reklama

Reklama