Reklama

Reklama

Knihovníci

(seriál)
Trailer 4
USA, (2014–2018), 29 h 51 min (Minutáž: 40–58 min)

Tvůrci:

John Rogers

Kamera:

David Connell

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Noah Wyle, Jane Curtin, Christian Kane, Bob Newhart, Rebecca Romijn, Lesley-Ann Brandt, John Larroquette, Lindy Booth, John Harlan Kim, Haley Webb (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Tato napínavá řada se začíná na našem území vysílat 24 hodin po premiéře v USA. Inspirovala se oblíbenou trilogii Knihovník. Flynn Carsen (Noah Wyle) vede dvojí život. Pracuje v Metropolitní knihovně, kde chrání sbírky podivných nadpřirozených artefaktů. Nebezpečná hrozba jej přiměje sestavit tým, který mu pomůže zabránit konci technologické civilizace. K boji proti hrozivému Bratrstvu hada mu plukovnice Eve Bairdová (Rebecca Romijnová) pomůže zlanařit chytrého kovboje Jacoba Stonea (Christian Kane), otřelého zloděje Ezekiela Jonese (John Kim) a odbornici na synestezii Cassandru Cillianovou (Lindy Boothová). (Universal Channel)

(více)

Videa (27)

Trailer 4

Recenze (72)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Na tomto seriálu by se dalo kritizovat věcí od nevidím do nevidím, pro mě se to však stalo guilty pleasure, něco mezi Indianou Jonesem a moderní pohádkou. Některé díly byly vydařenější (4. o Santovi, 8. hororový dům na Slovensku, 10. paralelní vesmíry), některé trochu méně, ale svůj průměr si to udržovalo. Asi jediné, do čeho bych hrábla, je americký patetismus, který zazněl snad v každém díle a kazil zážitek z knihovnických vylomenin. Herecké osazenstvo bylo vybráno více než dobře, konečně jsem vzala na milost Flynna Carsena, který se vyskytne jen ve čtyřech dílech z deseti, takže ostatní 'knihovníci' dostanou poměrně dost prostoru. Co dodat? Těším se na druhou řadu. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že 1.série mě dala docela zabrat a trvalo docela dlouho než jsem jí dokoukal. Pořád jsem si nemohl zvyknout, že tam není hlavní postava Flynn a když už tam je tak tam jen pobíhá jak hyperaktivní jedinec. Docela mě vadilo, že vlastně pořádně ani nejsou v knihovně jen v nějakém památníku co je jakýsi vchod do improvizované knihovny, která jim zmizela. Rovněž si zvyknout na další postavy trochu trvalo, než si to sedlo.Mimochodem postava plukovníka Eve mě přišla strašně monstrozní taková neženská. Celkově tak za 50% . 2.série byla o poznání lepší,a taky jsem na to dostal chuť už v době premiéry, tak že jsem to viděl asi na dvě poloviny se zhruba víc jak měsíčním zpožděním podle toho jak jsem stahoval delší verze. Knihovna už byla celkem kompletní. Flynn dostal víc prostoru a už tolik neběhá jako pošuk. Postavy si už poměrně dobře sedli a vzájemně se doplňují zvlášť vyniká krásná Cassandra. I plukovnice už působí víc jako žena a ne jak voják. Dějově je to hodně rozmanité a povedené. Za mě určitě 70% těším se na další sérii. ()

Reklama

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Měl jsem sice pocit, že sleduji něco jak z 90. let, ale na druhou stranu jsem se u toho i docela bavil. Možná by se měli brát ještě méně vážně a oddignorovat nějaké rádoby dramatické momenty, u kterých se dost projevilo přehrávání většiny herců. Každopádně nápady to mělo, klidně by mě i ta druhá série zajímala. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pilot výborný, skvělá zábava, ve které se pořád něco děje a u které se skvěle odreagujete. Potěšil návrat starých postav (Flynn a Judson, bez nich by to nebylo ono) a noví knihovníci jsou celkem povedená partička se zajímavými charaktery. Mix akce a vtipu fungoval naprosto parádně a až příliš velká podobnost se Skladištěm 13 mě osobně vůbec nevadila. Druhý díl už byl trochu slabší, moc se tam toho nedělo, jen se rychle vyřešila situace z minula a promotalo se to s několika rvačkami, Ale konec byl zase dobrý, vypadá to, že se z toho klube celkem fajn seriál, jen ta intimitka mezi Knihovníkem a Hlídačkou mohla přijít o pár dílů později, i když to stejně všichni čekali. Líbil se mi Matt Frewer, ten chlap je fakt dobrej, stejně jako John Larroquette, jeho postava je skvělá. No, 1.díl (Koruna krále Artuše) za hodně nadšených a celkem i optimálních 80%, 2.díl (Meč v kameni) už za slabších 70%. Doufám, že se to zvedne, protože bych byl nerad, kdyby mě to nebavilo. A druhou sérii si to zaslouží, Za mě (ZATÍM) průměrných 75%, je to holt oddechová sranda, kterou prostě nemůžete brát vážně. 3. a 4. díl už velice silně přehnané a začíná to parodovat sebe sama (60%.) Pátý díl byl zase výborní zábava a seriál mi potvrdil, že Flynn to prostě strašně zachraňuje - 70%. ()

Fifipek 

všechny recenze uživatele

Když se blížil premiéra Librarians a byl zveřejněn děj, tak jsem si pro sebe říkal: " Sakra, vždyť to je jak přes kopírák Warehouse 13" a světě nediv se, nepletl jsem se....seriál se samozřejmě nesmí brát příliš vážně, ani si netroufám říct, na jakou že cílovou skupinu je vlastně zaměřen, prostě ten druh seriálu, u kterého netřeba příliš přemýšlet a po několika hodinách si asi ani nebudete pamatovat, o čem, že ta poslední epizoda vlastně byla....Herecké obsazení asi o vkusu každého soudruha. Já osobně mám Rebeccu Romijn rád, i když už starší, je to stále pěkná ženská, samozřejmě rozdíl od doby Femme Fatale je znát.... ()

Galerie (1 430)

Zajímavosti (19)

  • Nové artefakty objevující se v epizodě: Mnoho Minojských artefaktů a Klubko z labyrintu Minotaura. (Karlosik_4)
  • Seriál byl premiérově vysílán ve více jak 100 zemích včetně České republiky a Slovenska, a to pouze 24 hodin po americké premiéře na kanále TNT v prosinci 2014. (Pod)
  • První dvě epizody se objevily jako celovečerní film 12. prosince 2014 na televizním kanále TNT . (willy1)

Reklama

Reklama