Reklama

Reklama

Ďábel v těle

  • USA The Devil Inside (více)
Trailer 1

Isabella (Fernanda Andrade) má trauma. Z její matky se před několika lety tři lidé pokusili v amatérských podmínkách vymést ďábla a ona (nebo zlá bytost v ní) je brutálně připravila o život. Jako mimořádně těžký případ byla ze Spojených států převezena do psychiatrické léčebny v Římě, kde od té doby živoří v neustálém utlumení sedativy. Isabella se rozhodne vyřešit tragickou kapitolu v rodinné historii a v doprovodu kameramana se za matkou vydá, aby zjistila, co se tehdy doopravdy stalo. První setkání po letech ale její trauma ještě víc prohloubí. Matka je očividně nepříčetná a nepoznává ji, a proto se Isabella rozhodne proniknout do tajů exorcismu, aby ji a také sebe zachránila. Seznámí se se dvěma knězi, kteří navštěvují přednášky na vatikánské církevní škole, jež se tomuto temnému oboru věnuje. Ti se jí rozhodnou pomoci a díky tomu se ocitnou v předpokoji míst, kde se dějí věci tak kruté, že se jim lidský mozek zdráhá uvěřit. Oni dostanou šanci vyzkoušet si je na vlastní kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (255)

lestyna 

všechny recenze uživatele

Filmů s tématikou vymítání je obrovská kopice a tenhle patří k těm průměrným. Nijak nepřekvapí, ale ani neurazí. Hlavní problém byl v naprosté nevyrovnanosti celého filmu. Začátek je pomalý a nezáživný, potom nastává část středu a přece jenom už se něco začíná dít. Pořád to ale není nic moc a vy pořád očekáváte ten úchvatný konec, kde to všechno vybuchne. Asi tak poslední čtvrt hodina z celého filmu je potom velmi dobrá a vlastně to je i jediný důvod proč dávám 3*, protože ty lekačky na mě bezvadně fungovaly. Takže si v klidu užívám konce a pak se najednou objeví závěrečné titulky. Koukám na to s otevřenou pusou a říkám si, že to snad nemyslí vážně. Ale bohužel mysleli. Úplný závěr je spíš pobídkou k pokračování, ale rozhodně ne ukončením. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem nevěděl jak tomuto filmu přistupovat. Ruční kamera a exorcismus. Dva stále častější jevy v hororech posledních let. Již od začátku mě ale scénář filmu zaujal. Narozdíl od Paranormal Activity apod. toto působí opravdu autenticky, jako normálně točený dokument. Proto také scény z exorcismu samotného apod. jsou velmi realistické a tím i pro mě byly, dá se říci, děsivé. Celkově ale film má spíše "poklidnější tempo". Tím ale neříkám, že postrádá napětí, to ne. Spíše než o horor se pro mě jedná o thriller s prvky hororu, což je ve výsledku jedno. The Devil Inside je podle mě dobře udělaný film, bez větších blbostí, s dobrými triky a scénami a ani dialogy nejsou pitomé. Dobrá práce. ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

Démoni nám řádí jako černá ruka, kameraman celkem šikovně využívá dar přítele Parkinsona, ale kdyby se v tom filmu více vymítalo a méně kecalo, určitě bych měl v trenkách mnohem větší kakáně, ty dvě tři šišky mi jen tak ležérně propadly nohavicí a zbytek jsem se zavile nudil. Vymýtací scény ale opravdu stojí za to, teda alespoň já se bál, až mi stál! Lituju toho, že jsem zrovna neměl po ruce kameru, když tehdy Miloše posedl Belzebub, létal po celém záhumenku jako by ho kousnul Dieter Bohlen, do prdele si vrazil pometlo, labužnicky si třel koule o katr na písek a na závěr k nám začal hovořit dávným, zapomenutým jazykem: Héj, more, fšecko je v pyčy, puč mě lóve na cygára a nečum jak gdyš kouřym tvojej starej pyzďe kokota, rakovyno! Věřím, že třeba ve Vatikánu, kde Svatá stolice jistě ráda přimhouří oko nad jemným akademickým humorem mého díla, by byl takový špektákl naprostý letní megashit! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

POKLIDNÝ ŽIVOT V "SEVERNÍM HARTFORDU" BYL ZASAŽEN TRAGÉDIÍ. PO NALEZENÍ TŘÍ MRTVÝCH KNĚŽÍ.... /// ...je na vědě, aby poskytla rozumný vysvětlení. A jestli se vám nechce čekat, je tady tenhle film (nebo TENHLE - a ani se tolik ,,netřepe“). Předem povídám, že su na ty pseudodokumenty už kapku alergickej. Třeba tady – Isabella si to šuká po Římě, až najde ty ty správný týpky, kteří ji vymetou. (POMODLEME SE...) Snůška píčovin s herci věrohodnými jako výjevy z Bible. Třesoucí se kamera (konečně si dostal debile epileptickej záchvat, doteď to byla nuda) slušně doplňuje podivuhodnej scénář. Bože ty to vidíš.... (nebo ne?) Tak Eskymáci – za kožešiny už né. Tímhle směrem, bych vymítat (Ďábla) nechodil. Doktore Solferne - hodně dlouhá hodina a čtvrt. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jestli jsem mentál, nebo posedlej. 2.) Něco mě ovládá.... a ty to víš.... 3.) Thx za titule ,,Petruška“ a ,,paba1“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Takový docela normální film o nějak neobvyklém hororovém tématu: exorcismus - vymítání ďábla. Zajímavé na tom všem je, že všichni vidí zlého zrovna Ďábla, nebo jakého si jiného démona. A kde je tedy ten Bůh? Ještě jsem nezažil film, ve kterém by byl zobrazen Bůh? Bojí se ho snad každý? A nebo raději si nikdo nedokáže představit, co by způsobil on? Tak proč tedy musí hned být ten Ďábel tak krvelačný? Koho se tedy ve skutečnosti lidé bojí? Boha, nebo Ďábla? Takovéto filmy mi dávají do hlavy obrovské množství otázek. Lidé se bojí Ďábla právě proto, že nechtějí, aby je při páchání hříchů Bůh opustil. Bůh, kterého nikdo nikdy neviděl a ani si ho nikdo nedokáže představit. Proto existuje ten Ďábel. Zlý, nemilosrdný a krutý. Proto existuje Ďábel, aby člověk mohl na někoho svést svojí vlastní vinu. A v tom ho víra v Boha jen utvrzuje. Bůh káže, že za zlem spáchané člověkem, stojí Ďábel. Ve skutečnosti je to ten Bůh, který je zlý a špatný. Křesťanství učí člověka nenávidět Ďábla, ale přitom si samo vypěstovalo jeho hrůznou podobu. Lucifer, Satan... se jen stal výplodem křesťanské fantazie, představou hrozného a nepochopitelného. Skutečnost, co je ve skutečnosti zlo, je pak tím pádem naprosto jasná. To křesťanství a Bůh nenávidí ty, co se trochu liší a nevěří v ně. Za všechno to co se v lidském světě děje nemůže Ďábel. Může za to v první řadě Člověk sám a jeho stupidní víra v něco, co vymyslel lhář, který potřeboval k páchání hříchů svalit na někoho vinu a zastírat to vírou v Boha. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie začalo v roku 2010 na niekoľkých miestach vrátane Bukurešti (Rumunsko), Ríma (Taliansko) a Vatikánu. (Arsenal83)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 5. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)
  • Film mal rozpočet 1 000 000 $ a zarobil až 101 000 000 $, čo bol pre produkčnú spoločnosť najzárobkovejší film za posledných 5 rokov. (BoredKid)

Reklama

Reklama