Reklama

Reklama

Šéf

(seriál)
  • USA Boss
TV spot 1
USA, (2011–2012), 16 h 55 min (Minutáž: 52–59 min)

Hrají:

Kelsey Grammer, Kathleen Robertson, Martin Donovan, Christian Stolte, Bill Stoneking, David Pasquesi, Jonathan Groff, Connie Nielsen (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Starosta Chicaga Tom Kane (Kelsey Grammer) sa práve dozvedel, že trpí degeneratívnou neurologickou poruchou. Napriek tomu sa rozhodne ostať vo funkcii a nedať pred nikým najavo, že trpí nevyliečiteľnou chorobou. Vie o tom len jeho doktorka. Všetci v Kaneovom okolí sú priveľmi zaneprázdnení, aby si mohli všimnúť, že niečo nie je v poriadku. Podarí sa niekomu odhaliť jeho tajomstvo, aký dopad to bude mať na jeho politickú kariéru? (Tolf)

(více)

Videa (3)

TV spot 1

Recenze (59)

Philcze 

všechny recenze uživatele

1. sezóna - 95%. Pomalejší rozjezd, ale přibližně od třetího dílu to začne emocionálně neuvěřitelně nabobtnávat. Scénář je vynikající, charaktery řádně komplexní a co je nejdůležitější, jakkoliv se forma může jevit až "vansantovsky" chladná, není tomu tak. Má to víc emocí a větší duši než celá druhá řada GoTu. A Kelsey Grammer podává jeden z nejvíce fascinujících hereckých výkonů v televizi za posledních dvacet let. Obrovská pecka. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

1. série: V podstatě jediný zápor na tom asi bude, že jsem se s každým dalším dílem více těšil na nové lechtivé záběry Kathleen Robertsonové než na vývoj politických událostí a osobní trable skvěle zahraných postav. Boss je hodně podobný čtvrté sezóně The Wire a je to sakra povedený seriál, trochu mi tu ale chybí zásadnější, napjatější atmosféra. Možná vypustit hudbu, jako u již zmíněné starší televizní řady? Těžko říct, ovšem zejména závěrečná epizoda "šéfa" ukazuje, že držet diváka napnutého celou hodinu Starz umí. Uvidíme, co přinese další řada - jen doufám, že jich nebude víc. 2. série: Nevěřitelné. Každá minuta seriálu nabitá dramatickou energií, o kterou se marně snaží kompletní televizní konkurence. Poslední tři epizody jsou vzhledem k hrozícímu infarktu jen na vlastní nebezpečí! ()

Reklama

shyster 

všechny recenze uživatele

Řadím to jednoznačně do mého TOP 10 seriálů a mezi 3 nejlepší dramatické seriály. Naposledy mě takhle do kolen dostali Sopránovi a Lost. Dal jsem to na jeden zátah a tak se mi před očima krásně rozvíjí propracovaný příběh s propracovanými postavami. První a poslední díl byla taková třešňička na dortu. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Tak to vypadá, když se do úřadu dostane Tony Soprano. Starosta Chicaga Tom Kane rozjímá nad historií města a uznale hovoří o svých předchůdcích (pasáž s povídáním o Čermákovi s vizuálně se měnícím Chicagem je nádherná) a zároveň nasazuje nejtěžší mafiánské praktiky. Překážkou v jednání mu není ani degenerativní choroba, ta je spíše hnacím motorem jeho zlosti a ten, kdo tomuhle nasranému pánovi zkříží cestu, může rovnou přemýšlet nad textem svého náhrobku. A tak to mám rád, tak se mi to líbí - pikle, pletichy, konspirace, korupce a vraždy, zkrátka politika v celé své prohnilé kráse. Scénář je plný napínavých dialogů a postav, nikde nic nešustí a nikdo nepřebývá. Často užívaná nízká hloubka ostrosti nebo detailní kamerové záběry tváří jsou velmi působivé a přidávají tím na hutnosti látky. Tom Kane je nesympatické amorální hovado a jeho představitel Kelsey Grammer shrábl Zlatý Glóbus za hlavní roli v TV sérii naprosto zaslouženě. /// 2. sezóna /// Tom Kane pořád jede! A mírně u toho halucinuje. Za jeho rozhodnutí přestavět starou negerskou čtvrť plnou socek a feťáků na obří casino pro elitu bych mu udělil čestný řád Matky Terezy. Bezskrupulózní zvíře, tenhle starosta :) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál. Skvelé obsadenie dopĺňa šikovná kamera (hra so svetlom a hĺbkou) i hudba. Ak sa zaujímate o politiku (aj tú komunálnu) toto si nenechajte ujsť. Občas však ide až o gangsterskú atmosféru, takže by Boss mohol osloviť aj fanúšikov KRSTNÉHO OTCA. Erotické scény sú tiež prekvapivo funkčné a živočíšne. Zabudnite na FRASIERA, životná úloha Kelseyho Grammera je Tom Kane!!! ()

Galerie (122)

Zajímavosti (2)

  • Kelsey Drammer získal za roli v tomto seriálu Zlatý globus 2011 v kategorii nejlepší herec v dramatickém seriálu. (Terva)
  • Kelsey Grammer v poslednej epizóde sitcomu Frasier (1993) odlieta žiť nový život do Chicaga. V seriáli Boss stvárňuje starostu Chicaga. (AxelWers)

Související novinky

Julia Roberts a knižní bestseller

Julia Roberts a knižní bestseller

13.06.2018

Julia Roberts (Pretty Woman, Blízko od sebe) si zahraje v chystané adaptaci knižního bestselleru Včelička od spisovatele Chrise Cleavea. Roberts bude zároveň i produkovat, o scénář se potom postará… (více)

Reklama

Reklama