Reklama

Reklama

Wolf Creek 2

  • Austrálie Wolf Creek 2 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Vrah z australského vnitrozemí Mick Taylor se po čase vrací sužovat další skupinu nic netušících turistů. Skutečná hrůza začíná ve chvíli, kdy se páreček zamilovaných baťůžkářů vydává do kaňonu Wolf Creek, kde je nucen strávit noc ve stanu. Během dovolené v australském vnitrozemí navštíví trojice baťůžkářů - Rutger, Katarina a Paul - legendární kráter Wolf Creek. Jejich sen o dobrodružství se však promění v děsivou noční můru poté, co natrefí na jednoho z místních, který je postrachem všech turistů: nechvalně proslulého Micka Taylora. Zatímco se před ním partička snaží uprchnout, Mick na ni pořádá nervy drásající hon napříč nehostinnou australskou pustinou. Nakonec přežije jediný - Paul. Toho Mick zatáhne do svého doupěte, kde mu dá naplno pocítit svou krutost. Pokud má mít v zoufalém boji o přežití, z něhož předtím ještě nikdo nevyvázl živý, Paul alespoň nějakou naději, bude muset zapojit všechnu svou vynalézavost, aby přelstil muže, který se za vraždící zrůdou skrývá, a proměnit se ve stejně bezcitné monstrum. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (265)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Není to tak dobré, syrové a pod kůži se zarývající jako předchůdce, přesto dokáže udržet celou stopáž v takovém tom nepříjemném surovém dojmu, že se to skoro děje vám samým. S navázaním na první díl tvůrci neudělali nejmenší chybu, jak se na scéně objevil Mick Taylor, srdce mi zaplesalo pomalu až do střev a ven. Freddy, Jason a další ikony dneska už za moc nestojí, zato tenhle buran umí s vyvražďovacím thrillerem moc pěkně cloumat. 80% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pocit izolácie v horrorových snímkoch je stávka na istotu a prostredie austrálskeho vidieka dáva tvorcom neobmedzené možnosti - tak sakra prečo to nevie nik poriadne využiť? V podstate som celý film už videl niekde inde - pozliepaný zo scén iných žánrových odrôd. Naozaj nič originálne, každá scéna takmer prvoplánovo vykonštruovaná, miestami nejaká tá gore-scéna sa podarila a možno akurát psychopatický záporák Mick Taylor mi trošku nahnal strach, jeho chrapľavý hlas a buranské vystupovanie bolo naozaj ikonické. Ale inak nič, čo by stálo za zmienku, či za zapamätanie. 50%. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce tu chybí postupná gradace napětí a snímek tak výrazně ztrácí na atmosféře. Divák už dopředu ví do čeho jde, karty jsou jasně rozdány a tak jen zbývá sledovat, jak si Mick poradí s tím kterým problémem a tou kterou obětí, jíž se právě rozhodl zlikvidovat. Jeho eskapádám nechybí vtip ani zábavnost, ale na rozdíl od jedničky jsem se tady nebál ani chviličku, zato jsem se několikrát od srdce zasmál a to u tohohle žánru možná není zrovna to pravé. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hustý, od začátku až do konce. V tom nejlepším slova smyslu. Nádherné přírodní scenérie, všude přítomné horko, pár policistů, sem tam nějaký ten turista a pak hlavně geniální John Jarrartt. Tohle je přesně ideální kombinace na opravdu kvalitní horůrek. Rozhodně neváhejte, já si ho až na nějaké drobné mouchy užil skoro maximálně. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Síce mi to zase úplne nesadlo, ale aspoň musím uznať, že po debilnej jednotke je to jednoznačne posun k lepšiemu. Zatiaľ čo som v jednotke nadával na idiotské postavy pri tom, ako sa to celé tvárilo vážne, v tomto prípade to režisér zobral z úplne iného uhla pohľadu a nakrútil akčnú hororovú komédiu. Gore výborné (aj keď ho zase mohlo byť omnoho viac), jedna scénka cca. v polovici filmu ma rozosmiala ako už dlho nič, zase na druhej strane by som poniektoré pasáže skrátil aj o polovicu (pri tom som nikdy nemal nič proti adrenalínovým naháňačkám, ale zdalo sa mi to predsa len trochu prestrelené). Záverečné konverzačné súťaženie... na mňa žiadne veľké dojmy neurobilo, všetko tu už bolo. Ja mám z toho filmu rozpačité pocity - horda plusov aj mínusov, aj keď možno režisér chcel, aby si na svoje prišiel každý, pretože momenty, ktoré bavili mňa, môžu niekoho iného otráviť a naopak. Ale bez pochýb sa jedná o jeden z tých lepších tohtoročných kúskov (po tej komediálnej stránke vyložene top, takže nelogickosti nemám potrebu rozoberať, po hororovej u mňa lepší priemer). ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Dom vo filme, ktorý patrí Lil a Jackovi, sa objaví aj v poslednej epizóde seriálu Wolf Creek (2016) ako rodný dom Micka Taylora. (BoredKid)
  • Kolem 48:50 jedou Jeep a kamion po pravé straně silnice. V dalším bezprostředním záběru jsou obě vozidla na levé straně silnice. (Johnny.ARN)
  • Ve filmu se původně měla objevit zmínka o Mickově (John Jarratt) minulosti, která by objasnila jeho vývoj v psychopata. Ovšem nakonec to ze scénáře vypadlo. Později se jeho minulost objevila v seriálu Vlčí zátoka z roku 2016. (ČSFD)

Reklama

Reklama