Reklama

Reklama

Wolf Creek 2

  • Austrálie Wolf Creek 2 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Vrah z australského vnitrozemí Mick Taylor se po čase vrací sužovat další skupinu nic netušících turistů. Skutečná hrůza začíná ve chvíli, kdy se páreček zamilovaných baťůžkářů vydává do kaňonu Wolf Creek, kde je nucen strávit noc ve stanu. Během dovolené v australském vnitrozemí navštíví trojice baťůžkářů - Rutger, Katarina a Paul - legendární kráter Wolf Creek. Jejich sen o dobrodružství se však promění v děsivou noční můru poté, co natrefí na jednoho z místních, který je postrachem všech turistů: nechvalně proslulého Micka Taylora. Zatímco se před ním partička snaží uprchnout, Mick na ni pořádá nervy drásající hon napříč nehostinnou australskou pustinou. Nakonec přežije jediný - Paul. Toho Mick zatáhne do svého doupěte, kde mu dá naplno pocítit svou krutost. Pokud má mít v zoufalém boji o přežití, z něhož předtím ještě nikdo nevyvázl živý, Paul alespoň nějakou naději, bude muset zapojit všechnu svou vynalézavost, aby přelstil muže, který se za vraždící zrůdou skrývá, a proměnit se ve stejně bezcitné monstrum. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (266)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Turisti, ktorí sú zvedaví na pozoruhodný meteorický kráter Wolf Creek zase raz doplatia na svoje potulky, keď si ich v oblasti vyčíhne miestny lovec s vraždiacimi chúťkami. Pokračovanie vcelku obľúbeného ozploitationu na seba nechalo čakať dlhých 8 rokov, no na jeho kvalite sa to našťastie negatívne neprejavilo, keďže je v podstate porovnateľné so slušnou jednotkou. Akurát, že misky váh sa z vážnej, temnejšej roviny presunuli viac do roviny svižnej a zábavnejšej, kde si to zabijak Mick už od začiatku vyložene užíva a nedrží sa späť. V niektorých ohľadoch to myslím jednotku prekonáva a celkovo ide o príjemne drsnú, zábavnú žánrovku, pri ktorej sa človek nenudí. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vzniklo ďalšie pokračovanie filmu Wolf Creek. Čo to je?, pýtajú sa asi mnohí. Je to horor, ktorý som videl už dávnejšie, ale narozdiel od väčšiny sa mi celkom pozdával a tak som i hodnotil. Preto ma pokračovanie neprekvapilo. Je tu rovnaký magor v klobúku, takmer ako ten tuhý fajčiar z Elm Street..., ale i obete, ktoré sú opäť v zlom čase na zlom mieste. Je to horor, tak kde inde by mali byť...Pokračovania väčšinou prepadnú, ale tu je druhý diel ešte o niečo lepší. Znova krvák, takže automaticky film nie pre každého, ale náš magor je dosť presvedčivý, navyše dobrá scéna s klokanmi (On zabil Skippy!, On zabil Skippy!!...) a jasne čitateľný odkaz pre všetkých turistov. Necestujte do Austrálie! 80%. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá hororová komédia, ktorá je pokračovaním slušnej jednotky. Má vydarený príbeh o mužovi, ktorý sa počas cesty v Austrálii rozhodne pomôcť neznámej zranenej žene, lenže už čoskoro si uvedomuje, že sa stala obeťou psychopatického vraha, ktorý sa nezastaví pred ničím a nenecháva po sebe žiadnych svedkov. A tak v tomto prostredí ďaleko od civilizácie stojí proti vrahovi, ktorý v tom má už mnoho skúseností a preto musí urobiť všetko preto, aby sa z toho dostal. So spracovaním som nadmieru spokojný, s pôvodným filmom to má spoločné len prostredie a postavu vraha, inak si to ide vlastnou cestou a tak sa to dá brať aj úplne samostatne, pričom ma veľmi zaujalo, že na prvý pohľad to síce pôsobí, ako nespočet podobných filmov, ale v konečnom dôsledku je to dosť odlišné. Už hneď na začiatok napríklad tým, že trvá dosť dlho, kým sa vôbec dá zistiť, kto je vlastne hlavný kladný hrdina, ale toto celkové prevedenie mi sadlo výborne. Veľkým plusom je rozhodne samotná postava vraha, ktorý tu má veľa priestoru a je perfektný, takže všetky svoje scény si berie pre seba, dej ma po celý čas dosť bavil, pričom neustále sa striedajú dlhé a dynamické sekvencie s tými pokojnejšími, ktoré sú ale tiež zaujímavé. Tiež ma zaujalo, že to miestami pôsobí drsne a napínavo, aby následne prišiel úplne odľahčený štýl so skvelým čiernym humorom a rovnako chválim, že je tu plno scén, ktoré sú v tomto type filmu bežné, napríklad celá časť v podzemnom úkryte, ale pojaté je to úplne inak, originálnejšie a zábavnejšie. Tu mi skutočne sadlo úplne všetko, až prekvapivo vydarená zábava. Spokojný som aj po tej hororovej stránke, o atmosféru tu vôbec nejde, ale napätie aj napriek postave vraha, ktorý je vlastne takmer hlavným hrdinom aj tak funguje, poteší niekoľko vydarených krvavých momentov a chválim aj prekvapivo dobre zvládnuté akčné scény, hlavne rôzne naháňačky, kde rozhodne vedie celá časť s kamiónom. Herecké obsadenie je na tom dobre, tu ide hlavne o dve postavy, hlavný hrdina je ten správny sympaťák, ale aj tak rozhodne viac zaujme samotný vrah, ktorý tu má skvelé repliky a berie to tak správne odľahčene. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, až prekvapivo dobrá vizuálna stránka a efekty, no hlavne celá tá netypická kombinácia tu funguje skvelo. Tak toto ma veľmi milo prekvapilo, ani pôvodný film nie je zlý, ale prišiel mi len ako taká štandardná žánrovka, no pokračovanie je lepšie prakticky po všetkých stránkach. Síce tento typ filmu u mňa neponúka potenciál na plné hodnotenie, ale aj tak dej, akcia, postavy, vizuál, humor, napätie, ale aj všetko ostatné mi sadlo až prekvapivo dobre a skutočne ma nenapadá, čo by som tu mohol vytknúť. Dúfam, že bude aj trojka, túto postavu by som rád videl znovu. 76% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tak takhle ano, samoúčelná vybíjená okořeněná černým humorem a nic jiného, přesně můj šálek čaje. Mick Taylor zvedá laťku, kterou kdysi odložili Mike Myers, Freddy Krueger či Jason Voorhees a já jen doufám, že to nebylo jeho poslední vystoupení a přeju mu hodně štěstí v další bohulibé činnosti vedoucí k očistě Austrálie od nadměrného turistického ruchu. Díky, Micku ! ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nač čekat na rozjezd, když film může chytit náboj v prvních minutách. Wolf Creek má své mouchy, spoustu nelogičností a občas nesmyslné chování postav, ale těch kladů je také spoustu. Hlavně náboj a dobrý děj, který moc času na vydechnutí nedá. Největší klad považuji Johna Jarratta, který jako psychopat byl fantastický! Po průměrné jedničce přichází nečekaně hodně nadprůměrný druhý díl .. 7/10 = 75% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Kolem 48:50 jedou Jeep a kamion po pravé straně silnice. V dalším bezprostředním záběru jsou obě vozidla na levé straně silnice. (Johnny.ARN)
  • V úvodní scéně se dvěma policisty je u dálnice vidět částečně zchátralý billboard s nápisem: „Golden Fleece.“ Golden Fleece je skutečný název několika australských společností. (Johnny.ARN)
  • Když Mick (John Jarratt) na začátku filmu zastřelí policistu, přední i zadní okno policejního auta jsou po střelbě neporušená. To samozřejmě není možné. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama