Reklama

Reklama

Bývalý agent CIA Frank Moses (Willis) dává znovu dohromady svůj svérázný tým elitních agentů, aby s jeho pomocí vypátral ztracenou přenosnou jadernou zbraň. Aby uspěl, bude muset odolat hordám zabijáků, teroristů a mocichtivých vládních úředníků, kteří se superzbraně snaží zmocnit. (Bontonfilm)

Videa (43)

Trailer 1

Recenze (787)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jednička byla jednoduchá, ale zároveň přímá a sympatická. Red 2 má stejné neduhy, jako například pokračování Dannyho Parťáků. Vrstevnatý děj který je zmatečný, přecpaný x množstvím různých lokalit, razantní posuny a stříhání apod. Nemá to šťávu a podruhé už je to vyčpělá nuda. Ani akce nic moc, ti kaskadáři jsou tam vidět příliš. Nebýt Helen Mirren v nezvyklé, naprosto unikátní roli a Johna Malkoviche v plné polní, tak by se jednalo o stokrát viděný instantní guláš patřící do záchodu. ()

predators 

všechny recenze uživatele

No, v tuto dobu v kině žádný velký výběr...a když už, tak s příjemný českým dabingem, který může jedině překvapit. Dle hodnocení a komentářů jsem se rozhodl pro Red 2. Ona jednička nebyla nikterak špatná, takže to nemůže dopadnout špatně, říkal jsem si. A po dvou hodinách už jsem si byl jistý tím, že zdejší hodnocení některých jedinců nemám brát vážně. Red 2 v podstatě vymílá sám sebe a další tucet "akčních" pecek. Jednička byla ve všech ohledech lepší. Taky je zajímavé, jak mi všechny zdejší ženské lezly na nervy...většinou totiž najdou u mě zalíbení. 60% ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Dvojka je možno trochu roztekanejšia než jednotka, ale ani v nej nebolo všetko tip-top. Je však rovnako zábavná, hlavne akčné scény sú oku lahodiace. Príbeh je braný zoširoka ako v najvačšom špionážnom filme všetkých čias ( striedanie svetových metropol ), beriem to však ako chcenú iróniu. Red dvojka nesklamala, ako oddychovka bude vždy vítaná. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Jediná výtka – nebyl dodržen návod z Mladého chemika na sestrojení tikající rtuťovité bomby (a filmu stejných vlastností) a do bomby byla nacpána i vata, řekl bych dobrých deset, patnáct minut vaty navíc. To snížilo účinnost bomby z pěti na čtyři hvězdy. Ale i tak zábavné. Parta vitálních dědků a babiček se radostně prostřílí od regálů v supermerketu (pro důchodce symbol pomalé smrti), až do sklepení samotného Kremlu, slibujícího smrt rychlou (pokud máte u sebe kapsli s jedem). No jo, Kreml. Povinná špionážní exotika pro Američany, vítaný terč pro nás, bývalou ruskou gubernii. Tentokrát ale Rusáci docela zklamali, veškerou zábavu, jim i nám, musela obstarat ta nezvaná návštěva. A šílený vědec, doktor Hannibal Lecter, taky nic moc. Holt masové povraždění milionů Londýňanů není jeho šálek čaje. Víc mu to slušívalo pěkně face to face se zakusovanými oběťmi. Ovšem bourák Bruce Willis bude tou svojí sexy pleší jednou blýskat snad i z rakve a Helen Mirren zde háže prima suché ksichty, smrtící jak výpary kyseliny při „čištění“. I všichni ostatní si tu jízdu očividně užívali. A John Malkovich v ovocném klobouku byl děsně šik. Kvůli takovýmto zážitkům bych se na ten důchod nakonec i těšil :-)      Poznámka: Jedničku jsem neviděl (v Anglii mi na filmy moc času nezbývalo), ale po tomhle si ji určitě dám. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

O niečo slabšie ako prvý diel aj keď mi John Malkovich prišiel stráviteľnejší a aj jeho hlášky boli výživnejšie oproti prvému dielu. To ale bohužiaľ nemôžem povedať o celom filme. Herecky je to brilantne obsadené, takže nuda nehrozí. Hlášky sú fajn, akčné scény sú nápadité a ešte viac prepálenejšie a aj príbeh celkom ušiel. No oproti jednotke, je to len akčný film s pekný výbuchmi. 70% - 3* ()

Galerie (59)

Zajímavosti (30)

  • První natáčecí den, tedy 10. října, se natáčelo před a uvnitř hotelu Regina, který se nachází naproti Tuilerijským zahradám a kousek od Louvru. Z protější ulice přihlížely natáčení stovky lidí. Natáčení se ten den stalo jednou z turistických atrakcí Paříže. (Zdroj: sms.cz)
  • Poté, co se hlavní parta dostává do Ruska, objevuje se na letišti i v Kremlu mnoho ruských vojáků. Ti byli oblečeni v maskovacím vzoru Flecktarn, který používá německá armáda Bundeswehr. (O´Neill)
  • Útočiště Kremlu bylo postaveno v doku Tobacco Dock ve východním Londýně, postaveném počátkem 18. století jako sklad tabáku, který se dovážel z Nového světa. Naposledy budova sloužila jako obchodní centrum, které bylo před několika lety zavřeno. Přízemí s cihlovými klenutými chodbami vytvořilo ideální zlověstnou atmosféru. (FFilipCZ)

Související novinky

Bruce definitivně po záruce?

Bruce definitivně po záruce?

17.05.2013

Ale kdepak. I když už se frekvencí výskytu ve filmech různých kvalit snaží dohnat Nicolase Cage, daří se mu nesrovnatelně lépe. Jeho poslední tři filmy (Looper, dvojka G.I. Joe a pátá Past) byly… (více)

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

29.05.2012

Hrdina je jen natolik dobrý, jak kvalitního zlosyna dokáže zdolat. Pokračování komiksových hitů dostala v tomto směru mimořádně vydatné posily. Penzionovaní agenti ze složky Red (vrátí se Bruce… (více)

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

12.05.2012

Valí se na nás dvě seniorské týmovky. Jedna akční, druhá komediální. Začněme s Red 2, jehož premiéra byla stanovena na 2. srpen 2013. Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren a Mary-Louise Parker… (více)

Reklama

Reklama